Paljonko tilaa?


No niin, tulossa gallup, tämä asuntojahti kun saa nyt vuorostaan pohtimaan pinta-ala-asioita. Varpuset ovat mahtuneet hienosti ahtaalle kuin mitkä, mutta tilannehan ei ole sama muutaman vuoden päästä, kun tuo tirpana tarvitsee lisää tilaa. Hassuinta tässä toivottomassa asunnon etsinnässä on se, että lisätilasta haaveilevat lähtevätkin kohta vuokralle tätä pesää pienempään pönttöön.

Mutta siis paljonko teillä on kodeissa neliöitä ja asukkeja? Tässä tiukassa hintakilpailussa joutuu miettimään sitäkin, että avarista ja suurista huoneista nautiskeleva kohtaa joku päivä putkiremontin ja julkisivujen maksun niiden ihanien neliöiden mukaan. Ja kuinkas se suu sitten pannaan, kun samaan 10 vuoden sisään tehdään molemmat iso rempat 80 neliön mukaan. Alaspäin. Veikkaisin.

Meitä on nyt 2 aikuista + vauva = 48 neliötä = liian pieni. Entä teillä?

Here is a a poll! This apartment yacht turns to consider the square meters. Varpunen-family have nicely fit in small apartment, but that can’t be the same a few years from now, when Varpu needs more (own) space. The funniest in this desperate house search is that the extra space dream turns soon to a even smaller rent flat.

So how much do you have space and people in your home? In this house hunt you have to think that all those lovely empty spaces will cost huge amount when the house needs facade or water pipe + sewerage renovation. What can you do if you get in 10 years both huge renovations and have 80 square meters…bankruptcy.

Now we have 2 adults + baby and 48 square meters = too small. What about you?

136 thoughts on “Paljonko tilaa?

 1. Kaksi aikuista ja kolme lasta, tilaa kaikkiaan 300 neliötä (osa kylmiä askartelutiloja). Tilaa on ruhtinaallisesti jokaiselle. Paljon tilaa, oli ykköskriteerimme, kun etsimme taloa. Nyt voi harrastella kotona vaikka mitä, eikä sisustusprojektit pääse loppumaan.

 2. Meillä asuu 2 aikuista ja neliöitä huimat 43. Asuttiin vuosia Töölössä 25 neliössä samalla kokoonpanolla, joten nykyinen tila tuntuu päätä huimaavan avaralta ja tilavalta. Säilytystilastan on aina pula Helsigin keskustassa, joten sitä saisi olla melkoisesti enemmän. Minä olen valmis tinkimäänn neliöistä, mutta en juurikaan sijainnista ja valoisuudesta. Huonekorkeus ja kauniit puitteet peittoavat kymmenen neliötä kepoisasti omissa asuntokriteereissä. Näillä siis mennään meillä. Ja hyvä niin, sillä olen ikionnellinen kun vihdoin viime syksynä löytyi rakas ja täydellinen oma koti. En voi muuta kuin toivottaa teille rutkasti onnea asunnon etsintään. Ei ole helppoa näillä tienoilla ja nimenomaan normiasuntolainoilla.

 3. Meillä on n.150 neliön omakotitalo maalla. Asukkeina 2 aik. ja 2 pientä lasta. Tilaa on, mutta makuukammareita vain kaksi. Tulevaisuudessa kun lapset vaativat omat huoneet täytyy miettiä mikä huone remppastaan makkariksi. Nyt on hyvä kun yhteistä tilaa on, eihän pipanat huoneessaan koskaan leiki.

 4. Meillä 78 m2 ja kaksi aikuista, tytöt 6-, ja pian 5-vuotias, sekä 10kk poika. Hyvin mahduttu tähän mennessä, mutta nyt kun kohta kaksi koululaista talossa, niin etsitään isompaa. Asutaan samalla alueella, kuin Minna 😉 joten tingitään neliöistä ensimmäisenä… kauemmaksi en halua mistään hinnasta!Haetaan n. 100m2 kerrostaloasuntoa, jossa hyvä pohja (kolme makuuhuonetta, oh, k ja kaksi wc:tä). seuraan myöskin blogiasi usein ja tämä oli eka kommenttini…sulla on ihana blogi ja tyyli! paljon loistavia ideoita! tsemiä asuntoetsintään!t. silja

 5. Meitä 5, kaksi isoa ja kolme pienempää (12v,10v ja 6v). Neliöitä 86, 4 h + k ja vessa ammeella. Isommilla lapsilla omat huoneet ja jaamme isoimman makkarin kohta ekaluokkalaisen kanssa. Tarvitsisi oman huoneen ehdottomasti. Eli liian vähän tilaa meille ; (

 6. Aika pienissä tiloissa useimmat asuvat, olen hämmästynyt! Tiesin toki että Suomessa on vain joku 37 neliötä (muistaakseni) per henki keskimäärin, mutta tämän gallupin vastauksista jos laskee keskiarvon niin se on vielä hurjasti vähemmän!Meillä 204 neliötä, kaksi aikuista ja neljä lasta. Pystyttäis toki survoutumaan pienempäänkin asuntoon, mutta ei haluta. Me ollaan paljon kotona ja meillä käy paljon vieraita, kaikki neliöt on ahkerassa käytössä!t.Stine

 7. 2 aikuista = 57m2, oikein hyvin mahtuu varsinkin kun tätä ennen me kaksi asuttiin 24m2 yksiössä… Mahduttiin kyllä sinnekin, mutta jos kaipasi omaa rauhaa niin piti sulkeutua vessaan 🙂

 8. we are 2 adults, 1 baby of 1.5 years old, another baby on the way and 1 cat. We live in a house of about 90 sq meters, with a little garden. It's not that big for Belgian standards, but it's ok. We're actually looking for something with a bit more space (and especially more light) but house hunting can be frustrating, as you probably know…

 9. Meillä on n. 100m2 ja lisäksi vintti ja kellari, ja täällä asuu 2 aikuista ja 2 isoa koiraa. Riittää ihan hyvin, tällä hetkellä oikeassa käytössä vain olohuone, keittiö ja työhuone. Molemmat makuuhuoneet rempan vuoksi varastona ja remontointitilana. Mutta tarkoitus olisi muuttaa sänky olohuoneesta pois ja toinen makuuhuone miehen musiikkihuoneeksi, kunhan remontti edistyy ja toinen koira aikuistuu.

 10. Kaksi aikuista ja yksi lapsi, kotona 80m2. Ollaan tosin käyty katsomassa kolmioita, joissa neliöitä alle 60. Pienikin koti toimii, jos neliöt on käytetty hyvin 🙂

 11. 2 aikuista, 3 lasta, 4h + k, 2 wc, kylpyhuone + sauna, melkein 100 m2. Tulossa loppukesällä lisäksi koira.Tilaa on just sopivasti meille viidelle, mutta kuinkahan sitten kun lapset on teini-iässä, tästä kun ei olis tarkoitus muuttaa pois. Onneksi on kaksi kerrosta, yläkerrassa saavat omaa rauhaa, mutta silloin vuosien päästä olisi varmaan tarvetta viidelle huoneelle ja keittiölle, jotta lapsille olisi omat huoneet. Kaikkea ei voi kuitenkaan saada, sopuisasti koitetaan elää tässä siis :).Kerrostalossa jos asuttais ja talon ikä jos olis sellainen että putkiremppa vois tulla vaikka 10 vuoden kuluttua jo, olisimme kyllä tarkkaan harkinneet mitä teemme, sillä putkiremontti kerrostalossa maksaa sievoisen summan näille neliöille, mutta tässä en ole siitä putkirempan hinnasta huolissani, sitten jos ja kun joskus sellaiseen on tarvetta.

 12. Meillä asuu kaksi aikuista ja kaksi lasta (3 ja 5). Neliöitä on 117, huoneita 4 + keittiö, sauna, 2 vessaa ja kodinhoitohuone. yhden lapsen kanssa asuimme 56 neliön kaksiossa. Tässä kodissa mukavinta on kodinhoitohuone ja tilavat toisiinsa yhteydessä olevat keittiö ja olohuone. Vieraita ja sukulaisia meillä käy usein, joten on mukavaa, että neliöt on käytetty näin. Kääntöpuolena on pikkuriikkiset makuuhuoneet. Kodinhoitohuone on tämän kodin ehdoton iso plussa. Tämä pyykkäys-, kuivaus- ja silitystila on mielessäni muodostunut jo ihan välttämättömyydeksi :)Työtäni varten kaipaisin erillistä työhuonetta. Siitä luovuin, kun lapset siirtyivät omiin huoneisiinsa. Nyt työt tehdään keittiön pöydän ääressä.Meillä on ullakolla tilaa, jonne voisi rakentaa pari huonetta lisää. Kaksi huonetta ja aula tähän tuntuisi jo turhalta. Unelmakotini olisi tällä hetkellä 150 neliötä rivitalossa, samassa tasossa. Pohja saisi olla kuten nyt, mutta isommat makuuhuoneet ja työhuone olisi mukavaa.Niin… Asumme Etelä-Suomalaisessa pikkukaupungissa 200-luvun alussa valmistuneessa talossa. Helsingistä tämän hinnalla saisi ehkä kantakaupungista yksiön tai pienen kaksion.Onnea asunnon metsästykseen! Minunkin mielestäni neliöitä merkittävämpää on, miten ne on käytetty. Perheet tarvitsevat tilaa eri tarkoituksiin. Meillä ollaan paljon kotona, joten on mukavaa, että on vähän väljyyttä. Siivottavaa pitää kuitenkin olla kohtuullisesti, ei liikaa.

 13. Meillä pieni omakotitalo n.85 neliöö kahdessa kerroksessa. Kaksin ollaan ja koira tipittää matkassa. Talossa loistava pohja ja siksi toimisi myös useammalle. Huoneita kolme plus olohuone. Kyllä se pohja kertoo enemmän kun neliöt. Täälläkin kuitenkin avaraa ja valoisaa:)Onnea etsintöihin!-Tessa-

 14. 68 neliömetriä (=3h+k) kahdelle aikuiselle ja koiralle Helsingissä. Neliöt kuulostavat pieneltä, mutta tilankäyttö on loistava. Mielestäni tänne meille uuteen kotiimme sopisi mainiosti kaksi pientä asukkia lisää. Ainoastaan kylpyhuoneen pienuus häiritsee toisinaan, mutta sekin tietää lisätilaa muualle. Onnea asunnonetsintään teille! P.S. Olen seurannut ihastuttavaa blogiasi jo viime vuoden lopulta, mutta vasta nyt tulin jättäneeksi ensimmäisen kommentin. Kiitokset kiinnostavista postauksista!

 15. Meillä on rivitalokämppä 76,5 neliöätä kahdelle aikuiselle ja vauvalle (nyt 7,5 kk) ja tuntuu aika sopivalta. Toki komerotilaa ei tunnu koskaan olevan ihan tarpeeksi.. Huoneita on kolme plus keittiö.

 16. Me asumme Vallilassa 49 neliön kaksiossa (k+oh+mh+kh) kaksi aikuista ja 4kk vauva. Ihan hyvin mahdutaan, vielä. Isommasta asunnosta haaveillaan vaikkei toisaalta haluaisi muuttaa kun tykkää talosta ja alueesta paljon. Meillä käy aika paljon yövieraita ja varsinkin silloin tuntuu että toinen makkari olis kiva. Ja tietty kun vauva tästä kasvaa.. Ensi vuonna alkaa taloyhtiön putkiremppa, siihen asti luultavasti kuitenkin ollaan tässä.

 17. Meillä on tilaa 125m2 edestä. Asujia on 2 aikuista. Tilaa ei ole liikaa ja kesällä lisä tilaa tulee kahdesta isosta lasitetusta parvekkeesta. Asumme keskellä kaupunkia kerrostalossa, muutimme tähän viime toukokuussa. Ennen asuimme 2-kerroksisessa rivitalon päädyssä (90=m2), mutta halusimme lisää tilaa ympärillemme. Ulkosivurempat on tehty.

 18. Meitä kaksi aikuista ja 1v. tyttönen ja 123 neliötä. Tuleva lastenhuone on tällä hetkellä tyhjää täys ja kylmillään, joten tilaa on siis "liikaa". Mutta kenties joskus koittaa se päivä, kun tyttö arvostaa oman huoneen rauhaa (ja haluaa ehkä viedä osan keittiössä lojuvista leluistaankin sinne).

 19. meitä on kaksi aikuista ja yksi lapsi ja meillä on nyt 68m2 asunto. neliöt riittää kyllä ihan hyvin, mutta tässä on valitettavasti vain 2h + keittiö. muutetaan siis parhaillaan 3h+k asuntoon, jonka pinta-ala on 100m2. rakastan isoja huoneita pikkukopperoiden sijasta ja sen takia me ei etsittykään alle 90m2 asuntoja. makuuhuoneessakin on ruhtinaalliset 30m2. molemmat asunnot on rakennettu 1800-luvun loppupuolella eli huonekorkeus on myös huikea.

 20. 74m2, kaksi aikuista ja kolme lasta joista yksi koulussa. Kyllähän sitä kaipaisi lisätilaa mutta hyvällä suunnittelulla näihinkin neliöhin saa tungettua yllättävän paljon tavaraa.

 21. Meillä kaksi aikuista ja taapero ja tilaa noin 55 m2. Lemmikkejäkin löytyy. Muutimme tähän huomattavasti isommasta ja takaisin en vaihtaisi kun menetin sydämeni Käpylälle. Pohja on loistava, on keittiö, olkkari, taaperolle oma huone ja äidille ja isälle oma. Lisäksi on vessa ja erillinen kylppäri. Kyllä ne 40-luvulla osasi nämä hommat.

 22. *2 aikuista, lapset: 6v, kohta 4v, pian syntyvä vauva sekä osa-aika lapsi 9v. + 2 isoa koiraa ja kissa. *Neliöitä alakerrassa n.120 + n.20 neliöinen kuisti (kylmä talvella). Yläkerrassa harrastus/varastotilaa ja miehen työhuone.*Asuintiloissa olohuone, 2 makuuhuonetta, keittiö ja tilava kylpyhuone. Oikein hyvin mahdutaan ja mahtuisi lisää lapsia ja vaikka koiriakin 😀 Tätä ennen asuttiin muutama kuukausi 2-kerroksisessa rivarissa, 70 neliötä. Mahduttiin ihan hyvin vaikka silloin kaikki elelivät lähinnä alakerrassa, ylhäällä vai nukuttiin. Pienten lasten kanssa 2- kerroksiset on kyllä ihan turhia..

 23. Meillä ollaan kaks aikuista (plus kissa) ja neliöitä 2 kerroksessa on yhteensä 65, plus noin 30 neliön kellari (joka on tällä hetkellä vaan varastona). Hyvin mahdutaan mutta silti haaveillaan vähän isommasta tulevaisuudessa 🙂

 24. Meillä on 75m2; minä, mies, pikkumies (1,5v) ja kissaveljekset. Tilaahan olisi aina kiva olla lisää. Mun mielestä on kuitenkin tärkeää miettiä myös sitä MISSÄ ne neliöt ovat. Mä näen ainakin jotenkin myös kaupunkitilan – siis eläväiset kadut, kahvilat, ravintolat, kirjastot, putiikit, puistot, lähellä asuvien ystävien himat (!) jne. – osana kotiani. Tarkoitan siis, että voit tietenkin valita 160m2 jonkun savisen pellon laidasta, automatkat marketteihin ja duuniin jne., mutta menetät sen mitä kaupunki(keskusta) tarjoaa. Se on tietenkin siis ihan valintakysymys. Itse valitsen lapsenkin kanssa vähemmän neliöitä ja kaupungin herkut kuin toisinpäin…

 25. Hui,sä oot saanut ihan mahottomasti vastauksia eli lukijoita löytyy…Mulle tärkeitä asioita asumisessa on 1. asuinalue, nyt kun lapset jo isompia(5v. ja 7v.)tarhakaverit, koulukaverit, tutut pihat etc.2. asunnon toimivuus, neliöt fiksusti, jotta vaihtelun mahdollisuuksiakin löytyyAsumishistoriaa;Meillä on yhden vauvan kanssa asuttu kaksiossa, mutta toista odottaessa muutettiin vuokralle kolmioon 77m2. Nyt lapset ovat viisi vuotta jakaneet yhteisen huoneen, kerrossänky/parvisänky on helpottanut tilan jakamista.Tällä hetkellä odotellaan, että päästään loppuvuodesta muuttamaan vihdoinkin omaan hitas-neliöön, 89m2, josta molemmat saavat omat, vaikkakin melko pienet omat huoneet.Samalla asuinalueella pysytään ja lapset ja vanhemmat myös ovat siihen erittäin tyytyväisiä.Tälläistä.Onnea asunnon metsästämiseen!

 26. oih, muiden asunnot kuulostaa niin isoilta! mä olen aikamoinen turhasta tavarasta kieltäytyjä, ja se on ehkä syy siihen että mahdutaan kotiimme loistavasti! meitä on 70neliön asunnossa 2 aikuista, teini ja kaksi pientä lasta. bounuksena 3 koiraa. asunto on 3h + keittiö 😉 eikä ketään ahdista. tässä asunnossa mä aion pysyä hamaan vanhuuteeni saakka. näissä 50-luvun työläistaloissa on kai ollutkin suunnittelun pääponttina käytännöllisyys. ei juuri tunnu että olis mitään liikaa/liian vähän. ja sisustus- ja säilytysratkaisut tuntuu olevan ne mitkä merkkaa eniten mein elon onnistumisessa ja viihtymisessä näissä neliöissä. onnea asunnon etsintään!

 27. Ehdottomasti neliöt "tarpeen mukaan", niinkuin yltä näkee, onni ei ole tilasta kiinni 🙂 Itse viihdyn paljon kotona, ja harrastukset vaativat yhden huoneen ettei koko talo lainehdi äidin "projekteja" Asuttiin 100 neliössä 2+1, mutta nyt kun poika 2v, kaipaan omaa pihaa missä leikkiä lapsen kanssa. Nyt sitten edessä muutto 240 neliöön, ja vaikka piennempäänkin taatusti mahduttais, minulle sitä arjen luksusta tuo juuri tila. Taloudellisesti se on mahdollista täällä keski-suomessa, vaikka kaava-alueella ollaankin. Aika näyttää tuleeko siivouspäivistä painajaisia..

 28. Pieniltä kuulostaa asunnot, mutta itse asummekin kaukana pääkaupunkiseudusta. Halusimme tilaa ja valoa, ja neljähenkinen perheemme asuu nyt 240m2. Mahtuisimme toki pienempään, mutta koti on meille se tärkein, ja tämä vielä lastemme perintö, jota vaalimme.

 29. Kiintoisa gallup! Meillä neliöitä 76,5 m2, 4h+k. Meitä asuu täällä keskustan liepeillä hyvinkin tilavasti 2 aikuista ja yksi puolivuotias. Hienosti mahtuu toinenkin lapsi, jos joskus tarvetta. Asunto neliöitään suuremman oloinen, 50-luvun järkevää tilankäyttöä. Itsekin kuuulun tähän kastiin, joka valmis tinkimään neliöistä sijainnin kustannuksella. Maloumalou sanoi asian hienosti.

 30. 66m2 2 aikuista ja kaks pientä lasta. Pohja hyvin toimiva 3h+k hyvin menee ja kun lapset tarviivat omat huoneet niin vanhemmat muuttaa olkkariin. MhK

 31. Meitä on 2 aikuista 40 neliössä. Ahistaa kyllä! Helsingissä ei tunnu olevan varaa enempään, muutettiin Turusta 55 neliöstä tähän. Haaveissa onkin isompi koti!

 32. Meillä oli 48 neliötä ja kaksvuotiainen vanhempineen.Tiukkaa teki mut vielä mahduttiin.Toinen lapsi tulossa ja just muutettiin 80 neliöiseen,avaruudesta nautitaan mutta yllättävän hyvin kaksion tavaroilla sai kolmionkin täytettyä.Useampi vuosi olis tarkoituksena tässä asunnossa olla (vuokralla) ja riittänee nelihenkiselle perheellekin joksikin aikaa.

 33. Paljon on meillä tilaa, mutta myös paljon siivottavaa, siis 260m2 kolmessa kerroksessa. Säilytystilaa vähän joka hankaloittaa elämää. Meitä on kolme ja pian toivottavasti neljä. Arki hoituu pääasiassa 106m2 alakerrassa, eli suurin osa tilasta on tietyllä tapaa turhaa. Mutta asumme maalla ja kaukana pääkaupunkiseudusta, niin tämä on mahdollista. Jos asuisimme Helsingissä niin valitsisin ehdottomasti keskusta asunnon ja vähemmän neliöitä. 🙂

 34. Hei Suki!Lähtisin pohtimaan teidän tarpeita "use casen" kautta. siis miten TE elätte ja mitä TE tarvitsette. Tein itse tämän harjoituksen ja mietin meidän arkirutiineja, mitä teemme päivisin, onko meillä paljon harrastuskamaa, kirjoja, missä vietämme viikonloput, etc…Neliöthän sinänsä eivät tuo onnea, on paljon huoneistoja jossa on isot huoneet mutta käytön kannalta ihan yhtä hyviä/huonoja kuin pienemmätkin kämpät.Asumme tällä hetkellä Taka-Töölöössä 68 neliössä, 2 makkaria ja olohuone + keittiö samassa tilassa, ihana päätykämppä jossa on kaunis valo ja loistava ympäristö. Tämä ostettiin kyllä pitkälti fiiliksellä ja olemme sitten rakennelleet, muutellet ja lisäilleet kaappeja ja vähentäneet kamaa tarpeen mukaan. Meitä on 2 aikuista + 2,5 v poika ja huthtikuussa tulossa toinen. Ajateltiin pärjäillään tässä ainakin vielä 3 vuotta…Onnea kämpän etsintään. Blogiasi on ILO lukea!Terveisin, Aleksanterin äiti

 35. Asuimme 6 vuotta lapsen kanssa kaksiossa (52 neliöö), se kävi kyllä loppua myötön aika ahtaaksi. Ei ne ihmiset vaan ne tavarat! Nyt on noin 80:ssä neliössä 2 aikuista ja 2 lasta, tarvitsisin vaatehuoneen ja kodinhoitohuoneen ja tietysti ison kattoterassin 😉

 36. Meitä on 4 henkeä 180 neliössä. Tilaa mukavasti! Asumme maalla omakotitalossa, joten jotain iloahan siitä on!

 37. Meitä asustaa tällä hetkellä 100m2 seitsemän immeistä ,kesällä 8 kun vauva vielä syntyy. Tilaa on aivan riittävästi,Olemme asuneet 15m2 pienemmässäkin. Ihmiset haalii yleensä kotinsa täyteen kaiken maailman roinaa ja sitten valittaa kun on ahdasta,minusta on tärkeintä että kunhan perusjutskat löytyvät niin enempää ei roinaa tarvi. Kyllähän itseltänikin löytyy yhtä sun toista,mutta pistän tavarat "kiertoon" säännöllisin väliajoin ettemme huku tavaraan…Lasten tavarat ovat yleisin myttä myös sukulaiset ym. saavat "nauttia" sisustuksemme helmistä….

 38. Meitä asustaa tällä hetkellä 100m2 seitsemän ihmistä :minä ,mieheni,5 lastani sekä kesällä mahtuu joukkoon vielä yksi vauva lisääkin.Kotimme ei ole "tupaten täynnä" rompetta,vain ne tavarat joista todella pidämme taikka mitä todella tarvitsemme.

 39. 2 aikuista, 2 lasta≈75 neliötä, eli per henki neliöitä on 3 enemmän kuin teillä. Kun esikko oli Varpun iässä, asuimme 46 neliössä. Muuten olisi pärjännyt, mutta kun vauvalla pitää olla niin paljon roinaa, sängyt, sitterit sun muut. Yhden lapsen kanssa oli 61 neliötä (kaksio), siinä pärjättiin mainiosti.

 40. Asunnon tilankäyttö kyllä ratkaisee paljon. En ottaisi kotia, jossa tilaa hukkaantuu käytäviin tms – sellaisessakin on tullut asuttua vuokralla. Hyvä arkkitehti saa puristettua pienistäkin neliöistä elintilaa.

 41. Meillä on 158 m2, 2 aikuista ja kaksi lasta. Tilaa on yllin kyllin muuten, mutta yhden huoneen tarvitsisimme lisää ja sitä säilytystilaa, jota ei ole koskaan (?) liikaa. Mies tarvitsee työhuoneen ja kaukana asuvat isovanhemmat on mukava pystyä majoittamaan.

 42. Meillä – 2 aikuista ja alle 2v tyttö – on tällä hetkellä 78neliötä ja tämä on jo hyvä (oh+k isoa yhteistä tilaa ja makkareihin 2kpl on kulku tästä isosta tilasta.. ei ole turhaa käytävätilaa mikä on hyvä). Huonoa on vaatehuoneen sijoittelu – lapsen huoneessa ovi – siis eihän sitä sitten tule aktiivikäytettyä.Me asuttiin vielä muutama kk sitten rivarikaksiossa (59neliötä) joka toimi kun lapsi oli vielä pieni. Oli kätevää lähteä suoraan ovesta pihalle ja laittaa oven ulkopuolelle nukkumaan jne. Roskien vieminenkin oli niin helppoa… Sitten kun tavaraa alkoi olla jo enemmän (=leluja käytössä lattiat levällään) ja uniasiat kaikkien kannalta alkoi vaatimaan lapselle omaa paikkaa, tuli ajankohtaiseksi myydä koti pois ja saada neliöitä tytön omalle makkarille.Seuraava koti tullee olemaan omakotitalo, suunnitelmia väännetään paraillaan, tilaa tulee olemaan n.120neliötä ja saamme työhuoneen. Tilaviahan makkareista ei tule mutta kompromisseja pitää tehdä. Alkuun sitä haaveili väljästä ja tosi toimivasta talosta, mutta nyt on karsiutunut oleellinen esille – tarkoitus on korvata rivitaloasuminen vastaavankokoisella talolla. Eli en välitä mm. jos kodinhoitotila on pienehkö – tärkeintä on että semmoisen vihdoin saa. Pääasia tässä kuitenkin on saada oma piha – se on meille tärkeintä. Keski-Suomessa sijaitaan siis :)terkuin Punainen_äiti

 43. Tällä hetkellä asutaan 2 aikuista + 8kk vauva 73m2:n kolmiossa (keittiö, olohuone, 2 makkaria, vaatehuone, wc, ja pieni kodinhoitohuoneen tapainen pesuhuoneen yhteydessä + sauna). Tilaa on reilusti meille ja sitä säilytystilaa todella paljon. Nyt aloitetaan rakentamaan omakotitaloa, joten muutto pienempään edessä rakennuksen ajaksi. Tilapäis asuntona kuukauden päästä rakentamisen ajan toimii 45,5m2 kokoinen pieni saunallinen kaksio. Mahdutaan siihen juuri ja juuri. Huonekaluja joutuu karsii ja tavaraa. Mutta koska se on tilapäistä, sen kestää =) Noissa asuntoasioissa varmasti merkkaa se pohjaratkaisu ja säilytystilat. Pienemmälläkin neliömäärällä varmasti pärjää jos pohja on toimiva. Ja säilytystilat, sitä ei voi koskaan olla liikaa =)

 44. Aurinkoista huomenta ja todellakin ihana huomata, että blogillasi on näin paljon aktiivisia lukijoita. 🙂 Meillä on 97 neliötä talossa ja 30 neliötä lämmintä autotallia/askartelutilaa. Asukkeina minä, mieheni, Elli-vauva ja kaksi kissaa. Hyvin pärjätään ja samaa mieltä useamman muun lukijan kanssa, että neliöitä tärkeämpää on paikoin oivaltavakin tilankäyttö. Onnea kotijahtiin!

 45. 49 neliötä, minä + koira ja kolme häkillistä kesyrottia. Ja kesän korvalla tänne ois tunkemassa toinenkin aikuinen. On totuttelemista varmasti :DMupu

 46. Meillä on tilaa ihan luksuspaljon, kun neliöitä 160 yhdessä tasossa. No on porukkaakin, 2+4. Olen pitkän linjan kotiäiti ja siksi on kyllä hyvä, että on tilaa olla ja touhuta päivät pitkät. Toki noista neljästä puolet on jo koulussa aamupäivät! Asuttiin esikoisen kanssa Töölössä, mutta ryydyin toista odottaessani siihen, että ulos meno olis aina hervoton projekti. En olisi jaksanut sitä kahden pienen kanssa. Kovasti tsemppiä kodin etsimiseen! Hinnat ovat ihan huikeita taas tällä hetkellä…

Leave a Reply