Uudet lasiovet ja Nissinen design group

glassdoors_susannavento_low

glassdoors_susannavento2_low

Se alkaisi sisustusyksy nyt. Ja lasiseinä huippu-uutisella saman tien!
Pariisin matkaajina olemme monesti yöpyneet ihastuttavissa pienissä Airbnb-asunnoissa, joita miltei joka kerta on yhdistänyt yksi rosoisen romantiikan ilmentymä: mustaprofiilinen lasiseinä. Koska tilat ovat pieniä ja luonnonvalon halutaan kulkevan huoneesta toiseen, nuo sirot ja ilmavat väliseinät ovat olleet ratkaisu jo pitkään keskieurooppalaisissa kodeissa. Viime aikoina niitä alkoi ilmestymään kansainvälisiin showroomeihin ja katalogikuviin ja minä pähkäilin, että kuka kumma tekisi näitä Suomessa, huhuu? Useiden tiedustelujen jälkeen suurin osa Helsingin lasiliikkeistä oli aivan pihalla.

Loppukeväällä IG:n ilmestyi Nissinen Group, joka ensimmäinen puhelun puolessa minuutissa ymmärsi mitä minä etsin – sama lasiseinäkieli samantien! Kesän aikana pistimme tuulemaan. Vähän peppu edellä puuhun, kun juuri oltiin maalattu koko asunto uusiksi. No kaikesta huolimatta hujautimme keittiön ja makuuhuoneen välisen oviaukon suuremmaksi myötäilemään makuuhuoneen puolella olevaa kirjahyllyseinää. Vanha puupariovellinen auko oli noin 140 cm leveä, mutta kirjahylly makkarin puolella mahdollistasi 50 cm enemmän aukkoa, jos saisimme taittuvat ovet. Purkutyöt meille teki jälleen Uno group Oy. Asunnon alkuperäinen ovipari ja karmit otettiin talteen ja Kalmer leikkasi leveämmän aukon jollain ihmelaitteella: seinä oli kuin pehmeätä leipää sahan alla ja pölyt menivät siististi imuriin. Very nice! Hän myös viimeisteli pinnat, jolloin pääsimme täysin karmittomaan lopputulokseen. Sitten lasiseinämiehet pääsivät vielä tarkistumitoille ja hoitamaan homman loppuun.

Uusi oviaukko on saman korkuinen kun vanha, mutta leveyttä tuli 50 cm lisää. Ovia tuli kaksi, joista kumpikin muodostuu kahdesta osasta, kumpikin sellainen taitattuva haitariovi. Saamme siis halutessa pidettyä reunimmaiset ikkunasiivut paikallaan ja käytettyä vain kahta pienempää ovea tai halutessa laittaa ovet kokonaan kasaan, sivuun ja nauttia tilan tunnusta. Just hyvä. Nyt kun tässä laitoin ensimmäisiä kuvia tulle IG:n puolelle, viestittely on ollut kovaakin kovempaa. Selkeästi lasiseinille ja -oville on kysyntää ja ensimmäinen kysymys on tietenkin, että mitä tällaiset sitten maksavat. Jokainen ovi tai lasiseinä tehdään mittojen mukaan asiakkaan toiveiden mukaisesti, joten tarkkaa hintaa on hankala sanoa. Mutta suuntaa-antavaksi tiedoksi, että meidän ovien noin hinta on 2 400 euroa (pohjatyöt teetetty ulkopuolella). Ja saahan koko paketinkin avaimet käteen systeemillä, mutta me tykättiin pyytää taas Kalmer kylään.

Kaksi taittuvaa lasiovea (190 x 208 cm) kiinnityksineen noin 2 400 e // Nissinen Group Oy
Pohjatyöt // Uno Group Oy
Maalit ja tasoitteet // Tikkurila – ja näistä pian lisää.

4 thoughts on “Uudet lasiovet ja Nissinen design group

  1. Me toteutimme saman looking uuteen taloomme kahdella lattiasta kattoon ulottuvalla lasiliukuovella. Liukuovet teetettiin mustilla kehyksillä ja niihin lisättiin kapeat mustat poikkipuut. Koko komeus n. 180×280 kokoiseen aukkoon maksoi alle 2000e. Olemme lopputulokseen todella tyytyväisiä!

  2. Ovet on kyllä mahtavat! Ja kivoja uutisia nuo Anno-uutiset uusimmassa tekstissä. En malta odottaa, että pääsen messuille tutkimaan tuotteita!

Leave a Reply