Paljonko tilaa?


No niin, tulossa gallup, tämä asuntojahti kun saa nyt vuorostaan pohtimaan pinta-ala-asioita. Varpuset ovat mahtuneet hienosti ahtaalle kuin mitkä, mutta tilannehan ei ole sama muutaman vuoden päästä, kun tuo tirpana tarvitsee lisää tilaa. Hassuinta tässä toivottomassa asunnon etsinnässä on se, että lisätilasta haaveilevat lähtevätkin kohta vuokralle tätä pesää pienempään pönttöön.

Mutta siis paljonko teillä on kodeissa neliöitä ja asukkeja? Tässä tiukassa hintakilpailussa joutuu miettimään sitäkin, että avarista ja suurista huoneista nautiskeleva kohtaa joku päivä putkiremontin ja julkisivujen maksun niiden ihanien neliöiden mukaan. Ja kuinkas se suu sitten pannaan, kun samaan 10 vuoden sisään tehdään molemmat iso rempat 80 neliön mukaan. Alaspäin. Veikkaisin.

Meitä on nyt 2 aikuista + vauva = 48 neliötä = liian pieni. Entä teillä?

Here is a a poll! This apartment yacht turns to consider the square meters. Varpunen-family have nicely fit in small apartment, but that can’t be the same a few years from now, when Varpu needs more (own) space. The funniest in this desperate house search is that the extra space dream turns soon to a even smaller rent flat.

So how much do you have space and people in your home? In this house hunt you have to think that all those lovely empty spaces will cost huge amount when the house needs facade or water pipe + sewerage renovation. What can you do if you get in 10 years both huge renovations and have 80 square meters…bankruptcy.

Now we have 2 adults + baby and 48 square meters = too small. What about you?

136 thoughts on “Paljonko tilaa?

 1. Me asutaan Miehen kanssa ensimmäisessä omassa asunnossa. Kahdestaan 74m2 kolmiossa. Osui kohdalle sopiva sopivaan hintaan ja pakkohan siihen oli tarttua. Tällä hetkellä yksi huone on ylimääräinen. Kaksio riittäisi mainiosti meille kahdelle.Anu

 2. Muutimme juuri uuteen rivitaloon Espoon perukoille 95m2, perheessämme 2 aikuista ja 2 ipanaa (1v ja 2v), koira tulossa.. Tilaa riittävästi :).Superjärjestelmällisenä ja ideoita pursuavana mahdutte perheinesi varmasti mainiosti neliöiltään pienempään asuntoon!!!Onnea asunnonetsintään ja kiitos paljon päivienpiristysblogistasi! Täällä Espoon perukoilla on joskus vähän yksinäistä (!), silloin on kiva tulla kurkkaamaan, mitä uutta olet keksinyt =D!

 3. Meillä on 2 aikuista ja 1-vuotias 80 neliössä ja hyvin on tilaa. Jos pohjaratkaisu olisi parempi, niin saataisiin vielä varmaan erillinen työhuone, mutta nyt se on yhdistettynä pariinkin huoneeseen.

 4. Meillä on 2 aikuista ja 1-vuotias 80 neliössä ja hyvin on tilaa. Jos pohjaratkaisu olisi parempi, niin saataisiin vielä varmaan erillinen työhuone, mutta nyt se on yhdistettynä pariinkin huoneeseen.

 5. Meitä on kaksi aikuista ja kohta vauva 63 neliössä kerrostalossa. Säilytystilaa saisi olla enemmän, mutta muuten olemme tyytyväisiä. Enemmän tässä on kyse siitä, että ei pidä liikaa tavaroita nurkissa pyörimässä – kyllähän sen lisätilankin saisi aina täytettyä.

 6. 40m2, jossa kaksi aktiiviurheilevaa aikuista. Muuten mahtuisimme oikein hyvin, mutta molempien urheiluharrastukset ovat kohtuullisen välinerikkaita ja oma työni vaatii rauhallista työtilaa, ellen halua istua toimistolla yökausia. Näin ollen kodinhoitohuone + työhuone ois pop. Tämän piti olla väliaikaisratkaisu ja oli sellaisenakin ihan tilavitsi, mutta yt-neuvotteluista sun muista odottamattomuuksista johtuen siellä on nökötetty kohta kaksi vuotta. Ja ne egotkin on taipuneet mahtumaan. 🙂

 7. 2 aikuista, 39 neliöö. Asunto on yksiö erillisellä keittiöllä. Haaveilemme erillisestä makuuhuoneesta ja toimivammasta keittiöstä. Tähän tilaratkaisuun ei voisi kuvitella kolmatta perheenjäsentä.Onnea etsintään!Hanna

 8. 2 room with 2 adults and 1 year old baby on 52 square metres in berlin. very small but somehow i like it. for bigger we need more money or to change area. so we'll stay a little longer..

 9. Meitä 2 aikuista + 2 lasta ja asuinpinta-alaa 140m2.On asuttu vauvan kanssa kaksiossa ja myöhemmin kahden lapsen kanssa kolmiossa. Nyt todella ihanaa,kun tilaa on.Tällä tilalla tarkoitan esim. toimivia pyykinhuoltotiloja. Suorastaan nyppi se aika, kun pyykinkuivausteline valloitti olohuoneen.Meillä ei kauheasti tavaraa ole ja viihdytään yhdessä yhteisissä tiloissa melkein jo siitä syystä, että lapset pieniä ja heitä myös pakkokin hiukan perään katsoa. 🙂 Minua puolestaan hieman harmittaa ainoastaan se, ettemme muuttaneet isompaan asuntoon kaksiosta nopeammin. Esikoinen nukkui niin pitkään meidän kanssa samassa huoneessa, ettei osaa nukkua vielä 3-vuotiaanakaan omassa huoneessaan. Kolmio puolestaan toimii mielestäni kyllä pitempään kahdenkin lapsen kanssa, kunhan lastenhuone on melko tilava.

 10. Kerran jo tänne kirjottelinkin, mut eipäs tainnu tulla näkyviin:) meillä kaks aikuista plus koira noin 85 neliöö omakotitalo. Tilaa just hyvin meille ja lisääkin pikkujalkoja mahtuis tänne;) Talo on 50-luvulta ja oikea tilaihme olematta liian tunkkainen ja ahdas. Vessa ainoa miinus. Armotta liian pieni. Ei edes neliötä!:D Huoneita on kolme makkari ja olohuone ja varastoa ja sen sellasta ylimääräistä.-Tessa-

 11. Mielenkiintoinen kysely:)) Meillä on 82m2:n kolmio, kaksi aikuista ja kaksi koiraa. Ennen asuimme 34m2:n minikodissa, joten näitä neliöitä ja säilytystilaa osaa kyllä arvostaa:)

 12. Neliöt ei tosiaan kerro kaikkea – ollaan asuttu kolmen lapsen kanssa kahdessa erissä 70m2 asunnossa, ja toinen oli järkyttävän ahdas, toisessa todella tehokkaat neliöt, mahduttiin ihan hyvin. Tai hyvin ja hyvin. Eniten ahdisti se, että kaikki on koko ajan niin lähekkäin, lasten leikit pyöriii jaloissa jne. Nyt tehokkaita neliöitä on 180 ja tilaa on runsaasti. Myös kahden kerroksen ratkaisu rauhottaa paljon lapsiperheen elämää. Alakerrassa saa olla ihan yksikseen ja pianoakin kärsii soittaa. Se olisi ollut mahdotonta siinä kolmiossa, tai ainakin hermoja raastavaa…Turha lienee sanoakaan, että pääkaupungissa ei asuta, siksi tällaiset neliöt on mahdollista vaikka kotiäitinä olenkin. Ja ehkä siksikin tosiaan tarvitsemme niitä neliöitä, kun täällä todella asutaan ja eletään muutenkin kuin pari tuntia illassa. Hyvä pointti oli tosiaan se, mitä itse tilalla tekee, mihin sitä tarvitsee. Liikaa en koe sitä meilläkään olevan, koska tykkään avarasta ja valoisasta kodista. On tilaa hengittää!Tsemppiä teille asunnonhakuprojektiin! ja kiitän ihanasta blogista.Pikka

 13. We have 125 m2 in a little house 7km from Copenhagen centrum, and we are two adults, a 3 year old girl and 6 rabbits (in the garden!). Our garden is 500 m2. Before we moved to the house, we lived in 45 m2 in central Copenhagen, not in the best area. We moved out in autumn, and it has been a big release. Mostly the garden, but also nice with a room for our daughter. I know the situation with the high prices on houses. We bought a house where an old couple had lived since 1948, the woman being a widow since 1966. The house was very old fashioned, e.g. there has never been a washing machine before and hessian on all walls, but the house was in an ok condition. However we have to make a lot on the house to get what we want. But we are able to live in it, and laugh at it :)PernilleGood luck with your search..

 14. vedetäänköhän me pohjat tässä tilakyselyssä; 1 aikuinen & 1 lapsi ja kissalapsi 42:n neliön kaksiossa 😀 Hyvin mahdutaan, säilytystilaa tosin enemmän kaipaisin ja keittiötä nykyisen keittokomeron sijaan. Mutta näillä mennään toistaiseksi. Helsingin hinnat on niin hurjat!

 15. 48 neliötä yksiössä jossa asun yksin. Tilaa on nyt kivasti, luulen että väljyyteen tottuneena en ihan heti muuta pienempään. Ja tämä tarkoittaa sitä, että asun vuokralla vielä jonkun aikaa. Samankokoiseen omaan kämppään kun ei ole varaa.

 16. Meillä 103 neliöö ja kaksi aikuista, kolme lasta. Hyvin mahdutaan. Mahduttiin hyvin myös edelliseen kolmioon (83 neliöö) Meillä tytöt 5 ja 7-veet nukkuu samassa huoneessa ja pikkunen 2-vee meidän makkarissa. Mä oon aina ollut sitä mieltä, että aika pienissäkin tiloissa pärjää, vaikka lapsiperhekin. Täytyy vain olla hyvin suunnitellut säilytys tsydeemit 🙂

 17. Tässä nykyisessä asunnossa on 54 neliötä, joista tosin varmaan 10 on ihan hukkassa hölmöjen väliseinien ym. takia. Vuokralla kun kuitenkin ollaan en pahemmin pääse seiniä kaatelemaan 🙂 Asujia on vain 2 aikuista.

 18. Kaksi aikuista ja kaksi lasta noin sadassa neliössä Barcelonan keskustassa. Voisi luulla neliöitä olevan riittävästi, mutta eipä ole, kun pohjaratkaisu on huono. Tämä on tyypillinen modernista-ajan talo, jossa huoneet ovat pitkän käytävän varrella. Hukkaneliöitä on paljon, säilytystilaa ei. Omalla porukalla mahdumme oikein hyvin, mutta vieraiden majoittaminen on harmillisen vaikeaa. Jos tämä olisi oma, niin muutaman seinän kaatamalla tästä saisi aikaan unelma-asunnon, mutta nyt mennään näillä seinillä siihen saakka, että se ihan oma koti löytyy 🙂

 19. 2+3=5 ja sopii hienosti 100+60(yläkerta reservi)=160. Me melkein eksytään tänne, koska edellinen asuntomme oli 60 neliöä ja sen jakoi sama sakki eli 10neliöö per nuppi. Huh, mutta se oli ihanaa aikaa sekin.

 20. Noh, yksinäni asustan 14neliön yksiössä. Asumistila riittää, säilytystilaa ei ole. Opiskelijaboksiksi piisaa kun on hyvällä paikalla. Ja kivaksi remppasin, vuokranantajan laskuun ni mikä on asuessa. Tosin haaveilen keittiöstä, ja ammeesta.

 21. Me neljä (isä, äiti ja kaksi pikkuneitiä) asutaan 170 neliöisessä 70-luvun omakotitalossa. Asuinneliöitä ei ihan noin monta ole, koska ison osan vie autotalli, mutta kyllä tässä asuinneliöitäkin ainakin 140 on.Pohja on mun mielestä tosi kiva ja vähän erikoinenkin, missään ei oikeastaan ole hukkaneliöitä.Näihin neliöihin mahtuu neljä makuuhuonetta, keittiö, olohuone, wc, kylpyhuone, sauna, eteinen, tuulikaappi, khh, autotalli ja pieni vaatehuone, joka kylläkin on pikemminkin isohko komero.Huoneet on sijoitettu niin kätevästi, että käyttövesiputket on vain pienellä pinta-alalla. Tässä on siis keittiö, khh, kylppäri ja vessa niin lähekkäin ettei putkea kulu paljoa. Lämmitysputket sitten onkin asia erikseen, mutta onneks niitä ei tartte ihan vielä miettiä, kun kosteusmittaajan arvion mukaan ne on edelleen hyvässä kunnossa.

 22. Meillä 70m2, 3h + k, kaksin asustellaan. Vuosi sitten asuttiin saman kokoisessa vuokralla Töölössä ja katseltiin omaa niiltä nurkilta, mutta kun ei järkevää asuntoa löytynyt ja lainaakaan ei aivan tolkuttomasti voinut ottaa, laajensimme reviiriä ja sopiva koti löytyikin pian Hertsikasta. Aivan ihana blogi sulla, muutaman viikon olen sivusta seuraillut! Inu

 23. Meitä on kaksi parikymppistä rakastavaista ja vuokra-asunnolla koko 38 neliötä. Just sopiva, kyllä tänne mahtuu hyvin omaa elämää kasaamaan. Avokki rakastaa kun luen sun blogia, innostun siivoamaan vähän väliä kämppää ja järjestämään hyllyjä. Nyt meilläkin on siistiä.

 24. Meillä on tällä hetkellä reilut sata neliötä (120-130?) ja yläkerrassa tikkaiden päässä lasten olohuonetta/ vierashuonetta noin 40 neliötä. Tilaa on reilusti, luksukselta tuntuu etenkin valtavat säilytystilat. Tänne muutettiin 58,5 neliön kaksiosta, joten tämä on meille valtava, iso ja suuri :-). Tuohon edelliseenkin mahduttiin vallan hyvin.Meitä on siis kaksi aikuiseksi itsensä kuvittelevaa sekä 2- ja 8- vuotiaat minit. Asumismuotona omakotitalo.

 25. Meillä sadassa neliössä 2 + 2. Lapsilla omat huoneet nykyään, joten niin ihanasta asiasta kuin omasta työ/askarteluhuoneesta on luovuttu. Mutta ollaan yhdessä tasossa, mikä on siitä kiva ettei neliöitä huku portaisiin.Olisi kiva, jos olisi 1-2 huonetta enemmän, tykkäisin että olisi vierashuone ja se erillinen työhuonekin kelpaisi, nyt työnurkka on makkarin nurkassa niin kuin opiskeluaikojen miniasunnoissa.Jos on paljon kotona ja tykkää tehdä asioita esim. käsillään, niin tila ei ole pahitteeksi. Ärsyttää, jos ja kun joutuu korjailemaan projektejaan tieltä pois.

 26. Meillä on 53,5 neliötä ja asukkeina kaksi aikuista ja neljä mäyräkoiraa. Asumme alimmassa kerroksessa ja meillä on pieni oma piha sekä terassi, joten etenkin kesäaikaan tämä kyllä tuntuu mukavan tilavalta asunnolta. Edellinen asunto oli 36 neliöinen yksiö, jossa asuimme samanlaisella kokoonpanolla. Olipa siellä koirien lisäksi vielä muutama kesyrotta 🙂

 27. 84 neliötä, 2 aikuista + 3 pientä lasta, vuokralla kantakaupungissa. mahdutaan hyvin, omia huoneita ei ole kaikilla mutta ei tarvitsekaan ainakaan vielä. jokaiselle löytynee joku oma soppi jossain vaiheessa. ainoa haaste on säilytystilan vähyys. toisaalta ei halutakaan hommata enempää kaappeja sun muita, meistä on ihan hyvä että tavaramäärä on vaan pakko pitää aisoissa.

 28. Kaksi aikuista muutti Helsingistä Munkkiniemestä 45 neliön omistusasunnosta Pohjois-Suomeen 96 neliön omaan kotiin viime syksynä. Entinen pieni koti oli söpö, ihan riittävä ja loistavalla paikalla (ja loistavaa vuosikertaa), mutta kun samalla hinnalla sai täältä pohjoisempaa ison, söpön asunnon keskustasta ja kauniilta paikalta (ja vielä samaa vuosikertaa), niin miksipä ei. Teimme ison remontin ja aikomus on nyt sitten viihtyä tässä pitkään…

 29. 50 neliötä, 2 aikuista ja terrieri, vuokralla, Helsingin keskusta. Hyvä pohjaratkaisu ja lähes neljän metrin huonekorkeus tekevät asunnosta tilavan ja valoa tulee isoista ikkunoista. Jos nyt jotain saisi muuttaa, niin haluaisin että ruokapöytä mahtuisi keittiöön ja että asunnossa olisi parveke. Talo rakennettu 1800-luvun lopulla ja fiilis sen mukainen, tykkään kovasti! Ihanteellinen sijainti keskustassa saa asumaan tässä edelleenkin vuokralla, koska ei meillä olisi varaa vastaavaan omistusasuntoon.

 30. 3h+k+parveke, 65 neliötä, kaksi aikuista, ehkä joskus perhe, kuka tietää. Pienen kaksion jälkeen tuntuu, että tilaa on oikein mukavasti. Kunhan vain osaisi pitää tavaramäärän kurissa 🙂

 31. asumme 46 neliötä + parveke (makuuhuone, olohuone ja keittiö +kylpyhuone). olemme kaksi imhista. (puhun vain vähän suomea, harjoitelen)

 32. Voi harmin harmi kun en vuosi sitten vielä lukenut blogiasi. Tähän keskusteluun ois ollut kiva osallistua!Kerron nyt kuitenkin sulle, että mulla oli vielä muutama kk sitten 41m2, johon mahtui kotoisa ja kompaktin kokoinen olohuone, iso keittiö, tilava alkovi, iso eteinen ja paljon säilytystilaa, yllättävän tilava kylppäri JA kodinhoitohuone! Se oli mahtavuutta! Ja vielä stadin kantakaupungissa! Yksin siinä kissan kanssa mahtui hyvin asumaan. Kahdelle ois ollut jo ahdasta. Nykyisessä kodissa on 12 m2 enemmän, ilman kodinhoitohuonetta. Yks kissa lisää mut sinkkuillen edelleen. Ja pieni keittiö, isohko makkari, aivan liian pieni kylppäri kun sinne piti tunkea myös pesutorni, jättiläisolkkari/työtila, aivan liian vähän säilytystilaa. Kyllä on kodinhoitohuonetta ikävä! Ja tätä listatessani ihmetten että miks hitossa ostin tällaisen asunnon. 🙂 Varmaankin siksi että tässä on muuten niin paljon kivempi asua joten ei pidä valittaa.Mut aivan mielettömän ihana asunto teillä! Sellaisesta sitten haaveillen mennään.. :)-K

Leave a Reply