41-vuotias ensikertalainen ihonhoidossa

Olen 41-vuotta. Ja aloitin säännöllisen ihonhoidon vajaa puoli vuotta sitten. Fiksumpi olisi ottanut tavakseen jo kymmenen vuotta sitten, mutta työt, lapset, kiire, mitä näitä nyt on. Olin myös aiemmin vannoutunut purkkiminimoja, joka ajatteli, että yksi hyvä voide riittää hoitamaan homman. Kokeilin vuositolkulla yhtä jos toista loistovoidetta, kävin satunnaisesti kasvohoidoissa ja joka kerta sama diagnoosi – tolkuttoman pintakuiva iho.

Myönsin tänä keväänä, että koluamani reitti on väärä. Nyt ei auta muu kuin antaa kylppäristä tilaa useammalle purkille. Luonnonkosmetiikan ystävänä käännyin Katja Kokon puoleen ja sainkin napakan ja ehdottoman potkaisun uudelle tielle: 1) Oikea pesu oikeilla aineilla 2) kasvovesi 3) kosteuttava seerumi 4) öljy ja 5) voide. Kaikki vaan kasvoihin ja luistamatta! Sarjaksi valikoitiin Neal’s Yard Remedies ja Ekopharma.

Kosmetiikasta kirjoittaminen ei ole juurikaan ollut juttuni, mutta nyt reilut 4 kuukautta päivittäin kasvoja hoitaneena, minun on pakko kannustaa muitakin. Tai voihan se tietty olla, että olen ollut ikäryhmäni viimeinen ihonhoidosta piittaamaton nainen.

Palkitsin itseni kuukausi sitten Asuntomessupuserruksesta Mikkelissä Ekopharmaa käyttävässä kauneushoitolassa. Ihoni historiasta tietämätön kosmetologi kehui ihoni kuntoa eikä ymmärtänyt toivetta pintakuivuuden hoitamisesta, sellaista kun ei ollut. Ta daa – tämän tartti kuulla – jokainen purkki on paikkansa ansainnut.

Neal’s Yard Remedies // Jolie Organic
Frankincense Intense Concentrate Anti-Age Seerumi
Frankincense Intense Anti-age Kasvovoide
Nourishing Orange Flower puhdistusaine ja öljy

Ekopharma // Kauneushoitola Hilla
Mustaherukka-kasvovesi
Tyrni-puhdistusemulsio ja kasvovesi

Mossa karhunvatukka Omega 3-6 yövoide // Ruohonjuuri

One thought on “41-vuotias ensikertalainen ihonhoidossa

Leave a Reply