Samsung ja The Frame Lofooteilla

Piipahdin viime viikolla uskomattomissa maisemissa. Kävin keväällä Pariisissa uuden mullistavan Frame-television maailmanlaajuisessa julkistamistilaisuudessa, nyt Pohjois-Norjan Lofooteilla. Kokoon oli kutsuttu pohjaismaista lehdistöä sekä bloggareita, koska televisio on nyt rantautunut Skandinaviaan ja kauppoihin saapuminen jo ovella. 13.6. nämä ihanuudet ovat tilattavissa Gigantin-nettikaupasta ja varmasti samoihin aikoihin myymälöissä. Kannattaa tarkistaa tarkka aika ja saatavuus omasta lähimmästä Gigantista.

Televisiosta eka kertaa lukeville tiedoksi siis, että nyt on tullut the taulutv. Siis tämän lähemmäksi taulua ei televisio voi enää päästä. Samsungin uusi Frame-tv on ohut (koko tv:n syvyys aika lähelle Ikean Ribba-kehystä) ja kevyt, jolloin se ei vaadi erikoisia seinäkiinnitystelineitä ja saa siksi vihdoin asennettua aivan kiinni seinään. Kehyksiä saa puisina ja useissa väreissä, ja jos tv-taulua ei jostain syystä halua seinälle ripustaa, saa sen myös maalaustelinemäisellä studiojalustalla. Lisäksi telkkarista lähtee vain virtajohto ja pitkä läpinäkyvä kaapeli (5 tai 15 m), jonka päässä on ”musta laatikko”, johon kaikki pleikkarit, modeemit, dvdsoittimet what ever aparaatit kytketään. Siis se pömpeli ja laitteet kaappiin kaapeli/antennipistokkeen läheisyyteen, ja televisio siitä vaikka 15 metrin päähän. Ja telkkari liitettyine laitteineen lukee kaukosäädintä eli ei tarte mennä osoittelemaan sinne 15 metrin päähän kaapille.

Televisiossa on yli 100 tarkoin kuratoitua taideteosta, joista voi valikoida mieleisen maalauksen, valokuvan, piirroksen tai muun art piecen koristamaan tvtä siksi ajaksi, kun ei katso ohjelmia. Työt on valikoitu maailmanlaajuisesti huippugalleristien ja kuraattorien kanssa, joten taidetarjonta on laadukasta. Telkkarissa on valosensori, joka säätelee ruudun optimaaliseksi vallitsevissa valo-olosuhteissa. Eli jos katsot telkkaria pimeässä tai kirkkaassa auringon paisteessa, tv korjaa itse kuvan parhaimmaksi mahdolliseksi. Taulutilassa taasen valon määrä vähentyy niin, että taideteoksen valkoinen on pehmeä paperinvalkoinen ja taulu näyttää aidolta taululta, ei hohtavalta kuvalta seinässä. Kehyksen sensori tunnistaa myös, kun henkilö astuu huoneeseen, käynnistää tv:n ja ruutuun ilmestyy haluttu kuva. Muu aika tietenkin säästetään energiaa.

Lofooteilla julkistaminen tapahtui ennen näkemättömässä Kaviar Factory -taidegalleriassa, joka on kaikille Norjan vierailijoille näkemisen arvoinen paikka. Ja Lofootin kaiken kaikkiaan. Islanti on ollut vaikuttava pohjoinen matkakohde, mutta nyt löytyi kova kilpailija <3

Samsung The Frame 55” 2199 e, Gigantti.
Samsung The Frame 65” 2999 e, Gigantti.

 

 

One thought on “Samsung ja The Frame Lofooteilla

Leave a Reply