Marimekko kukittaa kevään


Hyvää huomenta! Ja huippua, ulkona paistaa aurinko! Saa nyt oikeasti tuo räntä riittää. Jos sää ei suo, niin Marimekko ainakin. Tällä viikolla heiltä ilmestyy kevään uudesta mallistosta ihastuttava Aino-Maija Metsolan Ojakellukka-kuosi sekä muutama arkistojen aarre.

Huvittava yhteensattuma sinänsä tämä sää. Kuvasimme noita kevän juhlia alkukevään lumihankien keskellä, mitä ei kuvista suinkaan usko. Paikkana Fiskarsin Puimala – aivan mahtava paikka kesän juhlille.

Aino-Maija Metsolan Ojakellukka-kuvio (2015) sai inspiraationsa kasvimaalta kerätystä loppukesän kukkakimpusta. Kuvio sai muotonsa paperista leikatuista erilaisista kasvinosista, jotka toistavat tämän kimpun muotoja ja värejä.

Kesäisessä petauksessa Ojakellukan seurassa ovat Tiiliskivi, Masurkka ja Magnolia. 
Anneli Qveflanderin Magnolia (1969) kuvaa kurinalaista ja graafista tulkintaa kukkajonosta. Masurkka on Magnolia-kuvio pienemmässä koossa. Tiiliskivi-kuvion (1952) suunnitteli Marimekon perustaja Armi Ratia. Se heijastelee hänen uskoaan arkipäivän yksinkertaiseen kauneuteen.

Kohokuvioitujen pyyhkeiden Unikko, design Maija Isola, syntyi vuonna 1964 sen jälkeen, kun Armi Ratia oli julkisesti pamauttanut, että Marimekossa ei kukkakankaita paineta. Maija Isola ei moisista rajoituksista piitannut, vaan suunnitteli vastalauseeksi kokonaisen sarjan uhkeita kukkakuoseja. Yksi niistä oli Unikko, jonka tarina on vuosien saatossa innoittanut meistä monia. Onhan se oiva esimerkki luovuuden voimasta, rohkeudesta ja uskosta omaan itseen.

Ojakellukka, Masurkka, Magnolia ja Unikko -tuotteet, Marimekko.

Styling Susanna Vento, kuvat Juho Huttunen.

Kiitos yhteistyöstä Nikari, Roomage ja Artek.

 

 

 

Leave a Reply