Se tämän vuoden trendikasvi

– Mikä on nyt tämän hetken trendikkäin kasvi? Tuon kysymyksen olen kuullut tässä nyt vuoden sisään aika monta kertaa. No juu, Kilpipiilea on kuuma juttu, mutta saavuttanut jo monen kodin. Se kaikkein trendikkäinhän on vielä kiven alla ja sehän sitä kiinnostavuutta aina lisää.
Sisustuskuvien kasveja seurailevat ovat tämän uuden tulokkaan nähneet jo ainakin Fogian ruukkukuvissa ja Marimekon keväässä. Itse löysin tämän harvinaisuuden viime vuonna Ikean matkalta Älmhultista ja kärräsin ihanuuden onnekkaasti läpi turvatarkastusten. Mikä se sitten on nimeltään, tuo hitusen jättimäiseltä vadelmalta näyttävä kasvi, aivan kuin jokin iso taimi?

Huonelehmus // Sparrmannia africana

Huonelehmus on ikivihreä pensas, jonka alimmat oksat puutuvat aikanaan. Suuret, herttamaiset lehdet ovat vaaleanvihreät, pitkäruotiset ja niitä peittää huopakarvoitus. Huonelehmus viihtyy valoisassa ja aurinkoisessa paikassa, mutta paikka ei saa olla liian lämmin. Huonelehmus vaatii lähes päivittäisen runsaan kastelun, mutta ei siedä seisovaa märkyyttä.

Olin itsekin hitusen järjestämässä tuota Opuntian ja Artekin yhteistyötä. Pyysin Opuntiaa etsimään, josko me voisimme löytää edes muutaman Huonelehmuksen myymälään, ja muutama saatiinkin ja toivottavasti vielä ennen lauantaita lisää. Artekin viherhuoneteema jatkuu vielä siis muutaman viikon. Kukkakauppa Opuntia tekee jälleen istutuksia Riihitie ruukkuihin sekä japanilaisia kokedama-asetelmia klo 10-18. Minä olen myös paikalla klo 12-16, jolloin voidaan fiilistellä yhdessä Artekin vihreää Villa Mairea henkeä ja puhua viherkasveista ja niillä sisustamisesta ja jos vielä Green Home Book uupuu, sen saa nyt signeerattuna mukaan.

Artek Helsinki, Keskuskatu 1B, La 10–18

Leave a Reply