Artek Helsinki Viherhuone, Opuntia ja Green Home Book

Mukavaa viikkoa! Nyt kuulkaas alkaa viherbuumi olla kovimmillaan. Valoa tulee sen verran, että kasvukausi pyrähtää käyntiin ihan just. Täydellinen aika vaihtaa mullat, hankkia uusia kasveja ja hoitaa ulkokasvien siemenkylvöt. Mulla sormet syyhyää niihin Pariisista tuotuihin Luffan eli pesusienen siemeniin. Saas nähä kuis käy.

Artek on tänä keväänä vahvasti mukana vihreässä aallossa. Huomenna myymälässä julkistetaan Riihitie ruukku, jonka Aino Aalto suunnitteli noin 1937. Aino ja Alvar Aalto hankkivat vuonna 1934 tontin Riihitieltä Helsingin Munkkiniemestä. Heidän tontille rakennuttamansa talo toimi sekä perheen kotina että toimistona, jossa Aallot tekivät modernin arkkitehtuurin ja huonekalusuunnittelun mullistaneen elämäntyönsä.  Aino Aallon perheen Riihitien-talon terassille suunnittelemat kukkaruukut ilmentävät Aaltojen filosofiaa, jonka mukaan pienimmätkin yksityiskohdat ansaitsevat aikaa ja huomiota. Vaikka kukkaruukut kuuluivat Aaltojen vuoden 1937 Pariisin maailmannäyttelyyn suunnittelemiin esineisiin, niitä ei koskaan otettu sarjatuotantoon. Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi Artek lanseeraa tänä vuonna ruukkujen molemmat alkuperäismallit.

Ruukkujen lisäksi Artek Helsingin viherhuoneessa tapahtuu vaikka mitä kuukauden ajan. Tampereelta tuttu, yksi Suomen viehättävimmistä viherkasvikaupoista avaa Artekiin oman shoppinsa ja näitä heidän tyylikkäitä ja ajassa olevia kasveja myydään neljän viikon ajan. Lauantaisin Opuntian Elina istuttaa kasveja Riihitie-ruukkuihin, jolloin voit halutessa ostaa valmiin kokonaisuuden. Opuntian Jussi taasen tekee viehättäviä kokedamoja, pääset seuraamaan niiden valmistuksen oppimismielessä tai ostamaan valmiin sammalpalloihanuuden mukaasi.

Itse olen myös yhtenä lauantaina siellä kanssanne juttelemassa vihersisustamisesta ja tämän hetken kiinnostavimmista viherkasveista ja niiden hoidosta Green Home Bookin henkeen. Olemme saaneet myös kirjaa Artekiin hyvän määrän, joten jos joltain tämä helppo viheropus vielä uupuu, saat sieltä nyt heti miten mukaan.

 

Nähdään pian!

la 11.3. Opuntia myymälässä koko päivän
la 18.3. Artek Helsinki 1-vuotissynttärit
25.3. Susanna Vento ja Green Home book  (klo. 12-16) ja Opuntia myymälässä koko päivän
1.4. Opuntia myymälässä koko päivän

 

Käsintehty Riihitie-ruukku, kolme kokoa. Lasitettua keramiikkaa, väreinä kiiltävä valkoinen ja sininen, jotka on lainattu Aallon Muuratsalon koetalon keraamisista laatoista. Ruukut on sovitettu sisäkäyttöön, suositetaan suojaruukuiksi, mutta niihin voi istuttaa suoraa, kun muistaa pohjalle soran eikä anna veden seistä astiassa // Artek.

Mullat ja kevytsorat istutuksiin // Kekkilä

Leave a Reply