Mullan vaihto // repotting by Green Home Book

1. Kastele huonekasvit edellisenä iltana. Valitse sopiva uusi ruukku, jossa juuripaakun ja ruukun seinämän väliin jää joka puolelta vähintään peukalon levyinen rako. Ruukun pohjassa on oltava reikä, josta ylimääräinen kasteluvesi pääsee valumaan pois. Mitä isompi ja nopeakasvuisempi kasvilaji on, sitä suurempi ruukku.
///
1. Water the plants the evening before repotting. Choose a new pot that leaves at least a thumb’s width between the root ball and the pot on every side. The pot should have a hole in the bottom in order to allow excess water to flow out. The bigger and faster growing the plant, the bigger the pot you need.

2. Peitä uuden ruukun pohjareikä paperinpalalla ja tee salaojitus kevytsoralla, kivillä tai ruukun palasilla. Ota kasvi pois vanhasta ruukustaan. Ravistele vanha multa pois hellävaroen, voit käyttää apunasi pehmeää harjaa.
///
2. Cover the bottom hole with a piece of paper and add expanded clay, stones or pieces of a pot for drainage. Remove the plant from the old pot. Shake off the old soil; you can also use a soft brush.

3. Lisää ruukun pohjalle kasville sopivaa multaa. Huomioi kasteluvara, niin että multapinta asettuu hieman ruukun reunaa alemmaksi.
///
3. Add some suitable potting soil. Remember that the soil surface must remain under the rim of the pot to make watering easier.

4. Asettele kasvi uuteen ruukkuun. Lisää multaa paakun ympärille. Tiivistä multa kevyesti sormin painelemalla. Lisää vielä hiukan multaa. Kastele, niin että multa kastuu kokonaan. Näin multa tiivistyy juurien ympärille ja täyttää pienetkin kolot.
///
4. Place the plant in the new pot. Add soil around the root ball. Compress the soil a bit by pressing it with your fingers. Add some more soil. Water the soil thoroughly. This makes the soil compress around the roots and fill up even the smallest holes.

 

Susanna Vento & Riikka Kantinkoski: Green Home Book //

Papercut (world wide shipping) 

Artek Store Helsinki

Suomalainen kirjakauppa

Moko

and many many more.

Leave a Reply