Kukkakauppa Opuntia, Tiirinkosken tehdas ja Tori.fi

tiirinkoskentehdas2

tiirinkoskentehdas

tiirinkoskentehdas4

tiirinkoskentehdas3

Pitkästä aikaa olen vähän sisustusshoppaillut. Olimme eilen Tampereella Kukkakauppa Opuntiassa Green home book -kirjamme kanssa, voi vitsi miten kaunis kauppa. Niin harmoninen, ja lajeiltaan ja väreiltään yhteenajateltu että. Ja mä tykkään, että se on oikeasti enemmän viherkasvikauppa kuin leikkokukkakauppa. Sellaisia tarttisi enemmän, hoi helsinkiläiset. Suunniteltiin myös keväälle yhteistä kasvipajaa, olisiko lukijoissani kiinnostuneita tulla tekemään mein kanssa jotain nastaa viherkasveilla?

Ajettiin illan hämärtyessä Helsinkiin, mutta matkalla oli pakko pysähtyä Tiirinkosken tehtaalla. Se on levollisin ja tunnelmaltaan lämpöisin sisustusliike/kahvila/ravintola/kaikkeaihanaa konsepti mitä aikoihin olen nähnyt. Muistakaa ihmiset hyvät pysähtyä siinä. Ja palvelusta kertoo sekin, että olimme saapumassa kaupalle puolituntia sulkemisajan jälkeen, mutta ovet aukenivat meille ja saatiin Pinjan kanssa ihan private shopping session siellä. Ja mukaan vielä pussillinen päivällä leivottuja härkäpapusämpylöitä. Iso sydän. Siis tuo härkäpapu on heidän omaviljelemää ja siitä jauhoiksi jauhettua tavaraa, mitä voi laittaa lettutaikinoihin, sämpylöihin, pitsapohjaan – mihin vaan leivontaan, jos haluaa korvata valkoisen vehnän proteiinipitoisemmalla matskulla. Noita leipiä minäkin syön tässä mun valkoiset vehnät ja sokerit pois -ruokavaliossa.

Ja Tori.fi rottinkipöytäkin ehdittiin saamaan kyytiin – hitto miten tehokas lauantai. Tänään ei sit muuta kuin ruutuaikaa ja makoilua.

Rottinkipöytä // Rattan table from 50’s // Vintage find

Naulakko // coat rack // Tiirinkosken tehdas

Sokerotoppa // sugarloaf // Tiirinkosken tehdas

Kannellinen kori // basket // Tiirinkosken tehdas

Kaktukset // cactae  // Kukkakauppa Opuntia

Aarni-korkkireppu // Cork drawstring bag // Katariina Nuutinen ja Marko Savolainen

2 thoughts on “Kukkakauppa Opuntia, Tiirinkosken tehdas ja Tori.fi

  1. Kyllä löytyisi kiinnostusta. Nyt en päässyt paikalle, kun meillä oli synttärit samaan aikaan. Kokedama olisi kiva oppia tekemään ihan ohjauksen kera. Jos vain ehdin yritän niitä tehdä itse vielä jouluksi muutaman. Tai siten käyn opuntiassa ostoksilla.

Leave a Reply