Wilfa, Vitamix vai Optimum

 

blenderitTäällä puntaroidaan kolmen blenderin välillä. Tarve saada jäiset marjat ja pinaatit, pähkinät ja inkiväärit smootiksi helposti. Ja ennen kaikkea varaosasäätöä ei haluta. Tämän hetkinen, 15 vuotta palvellut Kitchen aid on ollut oikein kelvollinen, mutta yhtä kuluvaa kumiosaa joutuu tilaamaan tuon tuosta lisääntyneellä kovalla käytöllä. Nyt siis pitkäikäinen ja kestävä peli meille.

Noihin ammattilaiskäytössäkin oleviin voisi luottaa, mutta onko liiottelua? Onko blenderiheavyusereita lukijoissani, haluatteko kertoa kokemuksianne?

Lisätietoa vertailumalleista:

Wilfa

Vitamix

Optimum

15 thoughts on “Wilfa, Vitamix vai Optimum

 1. Meillä on myös vastaava ammattikäyttöön tarkoitettu vitamix, ja on kyllä ollut loistava. Uusi kannu piti hankkia kun jengat vanhasta hajosivat. Tuokin tosin käyttäjän tyhmyyttä kun kannua oli ohjeiden vastaisesti pesty koneessa.

  Mutta siis loistava peli, joskin pienten määrien blendaamisessa toimii sauvasekoitin paremmin.

 2. Meillä myös Vitamix joka ostettiin käytettynä. Mukana tuli tuollainen kuvan mukainen muovikannu joka oli niin naarmuilla ettei läpi nähnyt. Joku saanut juotavan mukana kivasti muovia elimistöönsä. Ellei kannussa ole BPA:ta, siinä on sen sijaan jotain muuta joka ei välttämättä ole yhtään sen parempi. Ostimme tuohon laitteeseen valmistajan rosterikannun. Voin sanoa että on lähes ikuinen.

 3. Meillä on wilfan järeämpi testivoittaja perusmalli gigantista 90e, lasinen kannu, ja rouskuttaa ja jauhaa kaiken mallikkaasti. Toinen samanlainen toimii maalla 🙂

 4. Vitamix ollut jo useamman vuoden lähes päivittäisessä käytössä ja toimii mainitsemassasi tarkoituksessa erinomaisesti. Jäiset marjat ym. jauhaa uutterasti. Erilaiset tahnat joskus jämähtäneet kannun pohjalle, mutta jämähtäminen johtunee pienestä määrästä enemminkin kuin blenderin kyvykkyydestä jauhaa. Muistan katsoneeni alussa Vitamixin tekemiä ruuanlaitto ideavideoita. Niissä tehtiin mm. lämpimiä keittoja blendaamalla useampi minuutti putkeen. Myöskään pilkkomiseen ei tarvitse käyttää aikaa, omena puoliksi riittää mainiosti ja blenderi tekee lopun työn. Olen ollut tyytyväinen.

 5. Voi mahtavaa ja ihanaa teille lukijat! Just tällaista infoa kaipaan, ihan sellaista arkikäytössä olevaa kokemusta – jumiutuuko tahnat, voiko pestä osat koneessa. Vitamix tuntuu olevan nyt aika vahvoilla, mutta mua tuo hinta vielä vähän huimaa.

  Ja onko totta tuo, että naarmuisesta kannusta irtoaa enivei jotain myrkkyjä kroppaan? Kun mä olen siis tehnyt tähän saakka lasikannuisella blenderillä, niin miettinyt itsekin että onko se aina hinta/laitteen paino (rahtikulut) syy lasi kannun väistymiseen muovin tieltä? Mäpä otan aiheen puheeksi FB:ssä ja kysyn siellä vielä noilta Kemikaalicocktail naisilta =)

 6. Meillä ollut vitamix jo 7 vuotta, mitään kodinkonetta en ole rakastanut kun tuo masinaa. Jauhaa kaiken niin atomeiksi kun vaan voi, edes mustikan siemeniä ei smootiesta löydä. Muovikannu on paljon parempi kuin lasinen. Ei tarvitse pelätä että menisi rikki, ja noita naarmujakin on kyllä tullut hyvin vähän ottaen huomioon kuinka paljon tuota on käytetty. Paras ostos ikinä, jos tuo joskus rikki menee niin ostan kyllä samantien uuden makso mitä maksoin. Eli vahva suositus 5/5 🙂

 7. Rawmix! Yhtä järeän tehokas kuin Vitamix, mutta yli puolet halvempi (299e). Menee sekunneissa pähkinätkin palasiksi 🙂 Ostettiin tovi sitten, kun mietittiin Vitamixin ostoa. Hinta ratkaisi. On tosin kyllä jäätävän iso, mutta toisaalta mahtuupa surauttelemaan isotkin keitot ja smoothiet (kahden litran kannu).

 8. Meillä on ollut pian kolme vuotta päivittäisessä käytössä Wilfa (noin 100 eur). Kone on hervottoman kovaääninen, mutta tehokas. Kone jauhaa niin jääpalat, pähkinät, porkkanan jne. Lasinen kannu on helppo pestä (jopa tiskikoneessa, vaikkei sitä suositellakaan). Jos tämä joskus hajoaa, käännyn seuraavan Wilfan puoleen. Hinta ja laatu ovat kohdallaan.

 9. Meillä on juuri tuo samainen Wilfa, on paras blenderi ikinä. Murskaa jäät, kahvipavut, tekee priimat smoothiet. Meidän lähipiirissä oli paljon noita ja ostettiin suosituksesta. Plussaa vielä isosta kannusta. Kone on päättäväisen tehokas, mikään ei vielä tähän mennessä ole jäänyt jumiin. Tämä oli muistaakseni myös testivoittaja jossakin testeissä, kaikkein kallis hinta ei siis aina välttämättä tee parasta.

 10. Meillä vuoden ollut päivittäisessä käytössä Optimum 9200 ,joka tuossa kuvassa,eikä 9400 vaikka kuvateksti niin ilmoittaa.
  Olen muussannut raakoja porkkanoitakin kannuntäydeltä,eikä ole hyytynyt. Koneessa ylikuumenisen suoja joka ei ole kertaakaan mennyt päälle. Muovikannu 2 litraa, joka neuvotaan pesemään pehmeällä rätillä, tai koneessa. Muovikannuja ei saisi harjalla jynssätä.
  Jos haaveilee Vitamixistä, tämän saa pari satkua halvemmalla, ja käytännössä automaattiohjelmillaan helppokäyttöisempi.

  1. No jesh, kiitos! Just tällaista käytännön kokemusta haluan kuulla, en vain markkinointilauseita.

 11. Onko uusia kokemuksia näistä kalliista blendereistä. Mitä blenderiä tällä herkellä suosittelette? Olen valmis maksamaan vähän enemmän koska haluan hyvän.

Leave a Reply