Matri – luonnollista unta Suomesta // Habitare 2016

img_8420

img_8425

img_8436

img_8455

img_8550

matri_habitare_001_web-2

matri_habitare_002_web

matri_habitare_003_web

matri_habitare_004_web

Hyvää huomenta. Nukuitko hyvin? Täällä ainakin, ihan vaan tuo viikon fyysinen väsymys pitää huolen syvästä ja pitkästä unesta. Nyt olisi kaksi messuosastoa Messuhallissa kävijöiden syynissä ja kolmas lapseni Green home book -kirja painokoneessa.

Niin takaisin uniin. Matri oli minulle tuntematon brändi vielä viime keväänä. Se mihin itse Matria vertaisin ja kuinka sen lukijaystävällisesti tiivistäisin: Matri on laadultaan Hästens ja Jensen kategoriassa, mutta plussana kotimaisuus ja ennen kaikkea kaunis ulkonäkö. Matrin ei tarvitse huutaa ruutukuoseillaan, se voi peittää patjansa huoletta, hyvin nukkunut sängyn omistaja riittää.

Suomalais-saksalainen perheyritys on perustettu Perniössä vuonna 1986 ja Matri-nimen lisäksi se toimii useissa maissa myös FENNOBED-nimellä. Matri-vuoteet valmistetaan omassa tehtaassa yksinomaan eurooppalaisista, sertifioiduista materiaaleista, panostaen ja huolehtien kaikkien terveydestä ja luonnosta. Matri suosii laadukkaita luonnonmateriaaleja, sillä nukkumisen on oltava ihanaa vuodesta toiseen.

Matrin puhtaanvalkoiset sängyt tunnetaan laajalti, mutta heiltä myös täysin oman maun mukaan räätälöidyt sängynpäädyt ja helmalakanat. Voit valita joko kangaspäällysteisen tai puisen päädyn sekä mieleisesi helmalakanan useiden eri värivaihtoehtojen joukosta.

Matri-sänkyjä myydään yhteensä 21 liikkeessä Suomessa, Saksassa, Itävallassa, Sveitsissä, Maltalla ja Espanjassa. Pääkaupunkiseudulla mallistoon pääsee tutustumaan Korkeavuorenkadun alapäässä KOM-teatteria vastapäätä sekä Espoossa. Tänään ja huomenna Matriin ennättää tutustumaan vielä Habitaressa. Minulla on tuossa pöydällä kaksi ylimääräistä lippua – kommenttikenttään ekana hep huutanut saa hakea ne Merimiehenkadulta.

 

Matri

 

concept design // Leroy Agency

Fair stand style // Susanna Vento

styling assistent // Pinja Forsman

Beds and bedlinen // Matri ja Himla

Plaids // Ars Tela

Baskets and props // Cilla’s , Granit, Nougat, Ellos

Sofa table and Amp-lamps // Gulled and Finnish design shop

Urn-vase // Marimekko

Carpet // Roots Living

Photography // Staffan Sundströn (Agency leroy) and Susanna Vento

 

6 thoughts on “Matri – luonnollista unta Suomesta // Habitare 2016

  1. Tuo osasto on niiiiiiiiiin kaunis! Olet kyllä omaa luokkaasi stailaajana.
    En tiennyt Matrista mitään ennen Habitarea. Juttelin siellä pitkään heidän kanssaan ja olin positiivisesti yllättynyt heidän tarkkuudestaan sängyissä käytettyjen materiaalien suhteen. Ekologisesti valmistettuja luonnonmateriaaleja, ja petareista ei luonnonkumin seasta löydy öljypohjaisia aineita. Hienoa, että tällainen valmistaja löytyy Suomesta.
    Mua kiinnostaa, mistä hankit nuo kauniit kuivatut kukkakimput? Vai onko ne oman mökin puutarhasta?

Leave a Reply