Ikean studiot

IMG_5935

IMG_5918

IMG_5910

IMG_5926

IMG_5931

IMG_5933

IMG_5942

IMG_5989

IMG_6011

IMG_6018

IMG_6026

Pari päivää sitten lupasin kuvasaldoa Ikean studioilta pääpaikalta Älmhultista. Aika monta studiota on tullut työnuran aikana nähtyä, mutta nyt olen nähnyt Ison. Kyseessä on pohjoiseuroopan suurin studio, josta en osaa edes karkeasti arvata kuinka monta kuvauspaikkaa siellä olisi ollut. Mittasuhteista lienee kertoo se, että pelkkä kalustevarasto oli vastaava kuin supersuuressa myymälässä, erona se, että jokaikinen Ikean tuote oli omassa hyllypaikassaan kasattuna, kuvausvalmiina ja tietenkin kaikissa eri värivaihtoehdoissa. Pientavarat – astiat, tekstiilit, valaisimet, viherkasvit jne. olivat omassa halliosassaan ja avohllyjä riitti silmän kantamattomiin. Ja tietenkin ne kaikki katalogeista tutut ikkunat, ovet, lattiat…
Ikealla on myös oma iso protopaja, jossa uusista tuotteista valmistetaan täysin näköiset mallikappaleet. Isossa pajassa oli omat puu- ja metallityöosastot, ompelimo, verhoomo, maalaamo, tulostamo, jossa syntyy niin 3d-mallinnokset pientuotteista kuin kangasprintit tulevista tekstiilikuoseista. Näin esimerkiksi uusi verhoilukangas saadaan printattua mieleisessä raporttikoossa ja verhoiltua prototuoli täysin näköisekseen. Vaikuttavan tehokasta ja järjestelmällistä toimintaa. Ja siistiä!

Yleensä valokuvaamiselta kielletylle studiolle sekä protopajoille mahdollisti pääsyn Democratic Design Day

Leave a Reply