Uudistus III

ullakkohuone3

ullakkohuone7flatpacksängyn kaavat

 

Mukavaa perjantaita ystävät. Pitkästä aikaa olisi nyt pieni tee se itse -puuha, jos viikonloppuna sormet syyhyävät ja tarvetta lasten sängylle. Meillä tytöt haluaisivat kerrossänkyn tai majasänkyn tai minkä tahansa muun pesämäisen lekottelupaikan kuin äidin suosiman perussängyn. Niinpä sitten suuntasin puutavaraliikkeeseen ja väsäsimme tuollaisen helpon majasängyn. Mitat on tehty Ikean 120-senttistä patjaa ajatellen, mutta kukin voi soveltaa mieleisen omien tarpeiden mukaan. Pidemmissä patjoissa tietenkin kannattaa huomioida jänneväli, ettei vanerit ala notkottamaan.

Itse sahautin 21 mm vahvuisesta vanerista oikean kokoiset palat jo liikkeessä, hintaa tuli reilut 40 euroa. Sänky kasataan “flat pack -tyylisesti” lovien avuilla. Näppärä ja tarkkakätinen voi sahata lovet itse koristesahalla, mutta minä vein osat Jyrsijälle, joka ajoi täsmälliset urat CNC-jyrsimellä. Sitten vain loviin hitusen ja siististi puulimaa ja paketti kasaan. Helppoa. Sängystä voi myös tehdä korkeamman version sivukappaleiden korkeutta vaihtelemalla. Tein myös sellaisen version yhteen työjutskaan, näyttän se teille vähän syksymmällä.

Työniloa ja mukavaa viikonloppua!

 

Uudistus-postaukset yhteistyössä uudistuvan Habitare 2015 kanssa. Ensimmäisen löydät täältä.

Habitare Messukeskuksessa 9.-13. syyskuuta #Habitare2015

 

Varpunen + Habitare blogiyhteistyö toteutettu yhdessä Otavamedian kanssa.

Leave a Reply