Milloin sä olet vaihtanut täkit?

Minä en pidä littanista peitoista tai lyttyyn nukutuista tyynyistä. Ja mun mielestä oli vain hetki, kun olin ostanut uudet täkit, mutta kun kannoin tuossa uudet vastaavat kotiin, niin mun oli pakko tarkistaa oliko vielä sama malli kyseessä. Ihan löllöt. Ja tsiisus miten mahtavat ja kuohkeat taasen nämä uudet. En lähtis täältä sängystä mihinkään. Arjen pieniä iloja.
Ihan perusnukkujana olen ostanut aina nuo Ultrat ihan vaan sen takia, että ne on neutraalin valkoiset, perusruututikatut ja yksinkertaisesti vain toimiviksi todetut. Tuo täkkihän ajaa ilman pussilakanaa päiväpeitteen virkaakin.
Noita sängyn vanhoja lyssyköitä ihmetellessä tarkastin huvikseni, että mitkä ovat noiden vuodevaatteiden suositellut pesu- ja vaihtovälit. Täkkiin pätee perinteinen suursiivoussääntö – pesu jouluna ja juhannuksena, ja jos siinä samalla kertaa ja kerran välissä muistais tyynyn pestä, niin hyvä. Tuo ostoväli on oikein lohduttava, ei mitään markkinamiesten Vaihda kerran vuodessa -diipadaapaa.

Tyyny // pesu 3-4 krt/v. // vaihto 2 v. välein
Peite // pesu 1-2 krt/v. // vaihto 4 v. välein

Ultra-tyynyt ja peitteet // Familon

PS. Tiesittekö muuten, että kun Bob the Robot osti Finlaysonin, niin siinä vaiheessa Familonin ja Finskun tiet erosivat. Ne ovat nyt eri lafkoja, käsittääkseni Familon on nyt osa Euroopan suurinta vuodevaatetekstiiliyritystä. Että parhaimmillaan meillä Suomessa valmistetuilla peitoilla ja tyynyillä nukutaan pian muuallakin maailmalla. Not bad. Kunhan varmasti sitten pitävätkin valmistuksen täällä. Kiitos.

3 thoughts on “Milloin sä olet vaihtanut täkit?

  1. Mulle joulupukki toi uudet peitot, kun toinen oli äitin ja iskän ekasta kodista 80-luvulta ja toinen oli viltti isomummon jäämistöstä… 😀 No, uudet tyynyt ostin kyllä 2012 eli ihan vasta, mutta kai niidenkin uusimista pitää ennen pitkää harkita.

    1. He hee, mutta noissa edellisissä oli kyllä selkeä romanttinen tunnearvo! Kait sä viikkasit ne vinttiin ja sitten joskus eteenpäin ;)Ja siis tuo on kyllä yleensä just niin, että lahjaksi saa, mikä ei tietty oo mikään pöllömpi ratkaisu. Tarttis laittaa jo nyt johonkin muistilistaan, kun pähkäilee jollekin hyvää arkilahjaa.

  2. Minulla on maailman ensteksi ihanin silkkipeitto, jonka pesen muutaman kuukauden välein silkinesuaineella ja silkkiohjelmalla koneessa. En vaihda sitä pois, vaikka se on ollut minulla jo n. 6 vuotta.

Leave a Reply