Mansikkaista menoa

Täällä kitkutellaan vielä muutama päivä ennen kuin päästään asustamaan pidempää kesärupeamaa maalle. Mutta jos jokainen kaupunkipäivä olisi tällainen, ei se keskustakesä olisi yhtään pöllömpi.
Eilen ystävä ehdotti, että lähdettäisiinkö poimimaan mansikat pakkaseen. No aamulla nokka kohti Nurmijärveä ja reippaat äidit ja lapset pellolle. Puolen päivän jälkeen takas, pakastepussien ostoon ja eikun perkaamaan. Siinä pistin lahjakahvitestin käyntiin, perkuutarvikkeet pöytään, ikkunat selkosen selälleen ja Radio Helsinki säesti kolmituntisen. Kiitos kahvi oli hyvää ja virkistävää, salettiin parempaa vielä kunnon laitteella, mutta kyllä tuo retropeli piti taasen tunnelmasta huolen. Kaupunkikesää parhaimmillaan. Nyt on meidän minipakkanen täysi, sormet kipeinä ja niskaakin polttelee mukavasti. Hyvää yötä.

PS. Tuosta radiosta tuli vielä mieleen, että sen kuunteluhan kuuluu ehdottomasti kesään. Mökillä se on yleisemmin Radio Suomi. Sen Kansanradio on ihan omaa luokkaa. Jos tänään kuulin ekaa kertaa Radio Helsingistä sellaisenkin tervehdyksen kuin “Jumalan terve”, niin just se jos mikä toimii tuohon kanavaan. Voi Jumalan terve minä sanon. En vieläkään ole toipunut jonkun kuuntelijan vinkistä, että paras saunamakkara tulee, kun heitää sen lenkkipaketin vakuumeineen kiukaalle. Kypsyy kuulemma maukkaasti siinä suolaliemihöyryssä. Terve vaan terve. Ja avataan kanava jälleen ylihuomenna.

Flora&Laura tarjotin // tray // Design Forum Finland
Muuton Bulky-astiat // Bulky-dishes // Finnish design shop
Nathalie Lahdenmäki cups for Lokal
Illy espresso coffee // Illy*

*Tuote/palvelu on saatu ilmaiseksi bloginäkyvyyttä vastaan.

Leave a Reply