Mikä talo!

   

Tällaiselle nukkekotihullulle on tullut uusi kiusaus, kun Arne Jacobsenin kotitalon näköisnukkekotia saa nyt Suomesta. Sarjaan kuuluu miniatyyriversioita Jacobsenin huonekaluista ja tapetteja ja mattoja, joten taattua tyyliä voi jatkaa sisällä saakka. Noita Jacobsenin nukkekoteja on paria eri mallia, pienempi seinään kiinnitettävä kotitalo aukeaa yhdeltä seinältä, suuremmalla talolla voi leikkiä pöydällä. 
Nukketalot on valmistettu metallilevyllä vahvistetusta polypropeenista eli jonkun sortin muovilla pinnoitetusta metallilevystä. Kutsuttaisiinkohan meillä kennoalumiinilevyksi tai luulisin ainakin, että matsku on jotain sen tyylistä. Materiaalin idea on se, että monissa taloon hankittavissa sisustusjutuissa (taulut, tapetit jne.) on magneetit, joten niiden kiinnittäminen ja paikkojen vaihtaminen käy kätsysti. Isommassa talossa myös ulkoseinät ja katto ovat magneettikiinnitteiset, joten ne saa helposti irti ja paikalleen leikkien välissä. 
Taloihin saa valaisimet ja aikuisten oikeaan elämään verraten täydellisesti – ilman johtoja. Valaisimet toimivat miniparistoilla, joten ei enää johtosotkuja. Ah! Kuulostaa siis täydelliseltä, vain hinta estää samantienheräteoston. Pienempi talo maksaa noin 400 e, suurempi miltei tuplaten. Toisaalta onhan nuo minimaailman ja muidenkin nukkekotimyyjien hienoimmat talot ihan samassa 300-400 euron haitarissa.
Jacobsenin nukkekoteja myy Hiiviskettu, sieltä saa lisätietoa ostopaikoista.

7 thoughts on “Mikä talo!

Leave a Reply