Kesähuoneen kimpussa

Mökin päärakennuksen remontti alkaa olla siinä vaiheessa, että uskaltauduimme viikonloppuna levittäytyä vanhaan navettaan. Aiempi omistaja oli jo tehnyt sinne suuremmat muutostyöt eli vanhan navetan sisään on rakennettu sauna, halkovarasto, kesähuone, nikkarointihuone ja iso varasto sekä yliset. Se sauna on aika veikeä, kun se on tuossa lähimetsässä sijainnut vanha hirsisauna, joka purettiin ja kasattiin tuonne uudelleen. Kesän aikana olisi tarkoitus kaivella senkin hirret esiin ja katsastaa missä kunnossa rakenteet ovat.
Vanhan navetan huonejako on vallan hyvä, mutta voi sitä kellastuneen paneelin määrää. Kävimme siis viikonloppuna kesähuoneen kimppuun, tai ei se oikeasti mikään kesähuone ole, kyllä se ihan talviasuttava nukkumatila on. Hiomista, maalipesua, litratolkulla Tixomattia ja päälle puolihimmeää Helmi-maalia ja johan valkeni. Ja Tixomattin avulla ei keltaisen pitäisi tulla läpi vuosienkaan saatossa. Katsotaan miten käy ja loppuviimeeks voi sitten repiä paneelit kuuseen ja miettiä ihan alusta. Mutta nyt siis näillä. Ja jos toimii, niin tuota paneelinmaalausprojektia on vielä riittämiin tiedossa.
Siinä sutimisen lomassa ehdin miettiä sisustusta ja koostin tuollaisen fiiliskartan tulevasta. Montaa uutta ei tarvitse ostaa, nuo kaikki olen onnistunut jossain vaiheessa varastoihini hamstraamaan. Tuon tiikerinaulakon tilasin kyllä ja yhdet uudet valkoiset pellavalakanat tarttee vielä käydä hakemassa. Sängyksi tulee siis levitettävä vanha laveri ja pikkuruisille varasängyksi liinavaatelaatikko. Sellaisessahan pitää jokaisen lapsukaisen ainakin kerran kesässä nukkua.
Allekirjoittanut, Liinavaatelaatikkolapsi.

6 thoughts on “Kesähuoneen kimpussa

    1. Mä en ymmärrä miten mä olen taas onnistunut sotkemaan itseni muutamaan tällaiseen "pikkuprojektiin" samanaikaisesti. Noh, laiska töitään luettelee, eiköhän näistä taas selvitä =). Kyllä tää ainakin opettaa sitä aivolohkojen lokerointia ja luukut kiinni toimintaa. Ei auta viikolla stressata tai miettiä noita tuhansia maalla-projekteja – sitten vaan aina töpinäksi, kun siellä on. Kyllä tää valmiiksi tulee joskus =)

  1. Oi miten makeasti nukuttikaan kesämökin liinavaatelaatikossa ja miten ihana oli herätä linnunlauluun ja auringonsäteiden leikkiin hirsimökin seinällä… Pari vuotta sitten pääsi Suomen lomalla oma poikani nukkumaan samaan liinavaatelaatikkoon, samassa hirsimökissä. Tulee ikävä Suomea ja kesää sitä muistellessa! Nyyh.

Leave a Reply