Vihertää

No niin, nyt se vihertäminen taas alkaa. Parvekekasvit, yrttiviljelmät, kauan kadoksissa olleet viherkasvit ja mökin puutarha pyörivät päivä päivältä enemmän mielessä. Alkulämmittelyä hain Armaksesta, jossa oli taasen noita Nick Fraserin kulmikkaita ruukkuja. 
Etsiskelen kovasti muutamaa “mummolaviherkasvia” eikä ole nyt tullut noissa läheisissä kukkakaupoissa vastaan. En nyt ole mitenkään satakymmenenprosenttisesti etsinyt, mutta…Asiani siis koskee kasvi/taimimyyjäisiä. Mulle tämä vihertäminen on aika uutta, joten kokeneet viherpeukalot, kertokaa tiedättekö Helsingissä tällaisia tapahtumia, joihin voisi mennä taimikaupoille? Mielummin vielä sellaisille, jossa olisi myös viherkasveja, ei vain puutarhajuttuja. Kiitos!

12 thoughts on “Vihertää

 1. Käpylässä mäkelänkadun loppupäässä on puutarhaliike missä oli myös jotain perinnekasveja, esim kultapalloja joita ei kauheen usein tuu vastaan muualla ku mummojen pihoissa. Ennen sitä isoa risteystä huoltsikkaa ennen

 2. Mulla on kanssa ihan käsittämätön vihreän kaipuu, ja kasveja tupsahtelee tuon tuosta kotiin, tänään istutettiin yrttejä lisää ja ruohot pääsiäiseksi (joo, tosi ajoissa) :DOisko mummokukka annansilmä? 😉

  1. No juu mekin just istutettiin ruoho, kun tarttee olla pelivaraa, jos eka ei lähekään. Mä en nimittäin ole TODELLAKAAN mikään viherpeukalo =) ja ei ihan annansilmä =D

 3. Hyötykasviyhdistyksellä taitaa olla keväisin taimenvaihto/myyntitapahtuma Annalassa (löytyisiköhän tarkempaaietoa Hyötykasviyhdistyksen sivuilta myöhemmin), yksityisillä ihmisillä on eri puolilla suomea taimenvaihtotapahtumia, joista sovitaan nettifoorumeilla ja mahdollisesti facebookissa. Kerro minkälaisia kasveja etsit, tiedätkö niiden nimiä? Tähän aikaan vuodesta on hyvä aika leikellä viherkasveja joista saa oivaa "lisäysmateriaalia" eli uusia kasveja. Minulta saisit kesällä torpan pihaan vaikka kuinka perennoja jos sellaisille on tarvetta. Niitä joutuu kuitenkin joka kesä harventamaan ja jos ottajaa ei löydy, niin komposti uhkaa. 🙂

  1. No mahtavaa, tuo Hyötykasviyhditys tarttee tutkailla. Niin ja ongelmahan on juuri se, että tiedän mitä haluan, mutta en kaikkien nimiä. Siksi voisin mennä vaan osoittelemaan, he hee. Tuoksupelargonian tiedän nimeltä, sellainen olisi hakusessa, mutta mun tarttee nyt ehkä eka selata pari viherkasvikirjaa, niin osaan edes sanoa mitä haen. Ja kiitos ihanuus perennatarjouksesta! Pidän mielessä varmasti kesän korvilla, kunhan päästään pihan kimppuun! Kiitos, kiitos, kiitos <3

  1. Juu, tuonne tarttee kyllä mennä jossain vaiheessa, nuo kasvitieteelliset puutarhat on ollukin meillä kovassa käytössä – parasta sunnuntai puuhaa. Mutta ikinä en ole missään puutarhamessuilla käynyt, josko sitä tänä vuonna!

  1. Eikös ookin! ja tuo punasavi vaan on nyt taas jotenkin niin ihastuttavaa. Ja hyvä, hyvä ja kiitos, kiitos. Tässä on taas hitusen seesteisempi jakso perhe-elämässä, niin mikäs se ei ole kirjotellessa kun on taas edes vähän aikaa ja voimia muuhunkin =)

Leave a Reply