Minikeittiö

Olen heikkona minikeittiöihin. Hyvä ollakin, kun ei omista mitään mammuttimaista U-keittiötä tai suuria saarekkeita. Pienessä keittiössä saa ratkoa tosissaan, mitä laitteita mihinkin mahtuu, minkä verran perhe oikeasti kaipaa astioita ja olisiko vielä jossakin joku sentti hyödynnettäväksi. Meidän keittiö valmistui toissa kesänä ja vaikka kaapistojen vähyys arvelutti montaa, toiminut on enemmän kuin hyvin. Ei tule liiemmin hamstrattua kulhoa ja kuppia, saatikka harvemmin käytettäviä pienkodinkoneita.
Tein uusimpaan Dekoon jutun tästä rakkaasta aiheesta ja siinä esiteltiin myös meidän keittiö. Ja vaikka keittiö olisi kuis toimiva, kyllä se välillä kaipaa päivitystä. Laitettiin välitilaan marmorilaatat ja vaihtuva taidenäyttely sai Playtypen uuden julisteen. Marmorilaatat hankittiin Kaakelikeskuksesta ja mikä parasta juuri senttienpäälle mentäessä – keraamisella laatalla mahtuu hyvin tuonne hanan ja seinän väliin, kun perinteiset kivilevyt olisivat olleet liian paksuja.

28 thoughts on “Minikeittiö

 1. Kyllä näyttää hyvältä tällaisen hamsterin silmään tuo siisteys ja selkeys. Ja marmorikin! Voi kun osaiskin olla ostamatta ihania astioita. Harkitsin tässä jo viereisen yksiön ostamista. Kaapit loppuu.

  1. Heh. Kyllä mussakin asuu astiahamsteri ja niin sen sata kuppia ja lautasta olen tänne kantanut, jonkin aikaa ihastellut ja sitten ollut pakko taas laittaa kiertoon kirpparille, ei noi kaapit kaikelle ihanalle riittä. Mut nyt on onneksi se mökki, josta voi tulla mun astiapaikka =)

 2. Mä haaveilen minikeittiöstä (4 lapsen kera). Meillä on keittiön kaapeissa tällä hetkellä melkein puolessa kaikkea ihme krääsää (kynttilöitä, kaverisynttärilahjajemma jne..en edes kerro mitä!) millä ei oo mitään muutakaan tähdellistä paikkaa. Huomaan käyttäväni aina sitä samaa vatkauskulhoa, samaa vuokaa jne.. Olisi ihana sellainen simppeli keittiö missä ei ole mitään turhaa 🙂 Ruokailutila voi olla sitten asia erikseen.. tai sitten +5 viiden vuoden päästä kun noi osaa syödä sotkematta. 😉

  1. Just tuota tarkoitin, mitä enemmän kaappeja, sitä enemmän säilöö kakkupapereita, tuikkukuppeja sun muuta "tärkeää", heh. Ja käytännössä just vaan käyttää sitä yhtä uunivuokaa, vatkauskulhoa ja pientä desimittaa.

 3. On tämä ihana! 🙂 Mitä kodinkoneita teidän keittiö sisältää? Entä onko teidän kaikki astiat näissä kaapeissa vai onko jotain vitriiniä tms. erikseen?

  1. Meillä on vain tuo kiertoilmauuni, kahden lieden induktio, jääkaappi pakastinlokerolla ja pienkoneista vain leivänpaahdin, sähkövatkain, blenderi ja vohvelirauta. Ne pienet mahtuvat keittiön "ruokakaappiin", mikä on sellanen kiinteä komero tuolla toisessa nurkassa. Kaikki astiat ovat noissa, tuo oikean reunimmainen on erikoissyvä kaappi, missä on kolme 110 cm syvää vetolaatikkoa laseille, lautasille ja kattiloille/kulhoille. Mutta vaatii siis raakaa luopumista kaikista ihanista parittomista kahvimukeista =)

 4. Vau! Ihanan minimalistinen ja tyylikäs keittiö! Tuo uusin deko on kyllä pakko lukea jo pelkästään tuon keittiöjutun vuoksi 🙂 voi kun joku olisi tehnyt saman jutun puoli vuotta sitten, kun rakennettiin uusi keittiö nykyiseen asuntoomme ja halusin löytää ideoita pieneen, minimalistiseen ja yläkaapittomaan keittiöön 🙂

 5. Tyylikkään simppeli tuo teidän keittiönne! Itse en kyllä varmasti selviäisi ilma yläkaappeja, tai muuten pitäisi kyllä olla muualla lisää säilytystilaa. Ja perisuomalainen kuivauskaappi on kyllä sen verran hyvä keksintö etten ehkä osaisi olla ilman 🙂 Uutta Dekoa innolla odotellen! Peeta,http://rawdesignblog.blogspot.fi/

  1. Juu, kyllä meilläkin tuo lisätilaa tuo kiinteä nurkkakaappi, siellä pidetään ruoka-aineet ja pienkoneet. Tuo suomalainen hyvä keksintö vaan alkaa kokea pian tarpeettomuutta, kun kaikilla alkaa olla astianpesukoneet, joista saat astiat kuivana suoraan kaappeihin. Tietty korvaamaton edelleen, jos tiskaa käsin esim. kritalliastioita, joita meillä ei juuri ole näkynyt =))))))

 6. iihanan pelkistetty keittiö! 🙂 Ei se kaappien ja tasojen määrä niin tärkeää ole! Ihanan raikas. Mullekin kelpais, ja keittiöönkin mahtuis isompi pöytä 🙂 Kai teillä kuitenkin jääkaappi on? 😉

  1. Kiitos <3 Juu meillä on just iso pöytä, kun sen ääressä on mukavampi olla kuin noiden kaappien, heh. Ja on sentään jääkaappi, sellanen vapaasti seisova Smegi, jossa pieni pakastelokero. Ollaan pohdittu, jos hankkis ihan kaposen pakastimen vaatehuoneeseen – tehtiin sille kolo ja sähkövarauskin remontissa, mutta ei ole oikein vielä tullut tarvetta. Jos nyt kevään aikana sitten..

 7. Ihana! Tykkään. Naureskelin just että vois tehä postauksen otsikolla kuinka monta ovea mahtuu pieneen keittiöön kun meillä tää perus vuokrakämppä ja sen suunnittelijat niin monta kaappia tungettu pikku keittiöön ettei mitään järkeä:D

 8. Ihana kun joku on noin järjestelmällinen! Mulla se on kausittaista. Nyt on ollut pitkä epäjärjestelmällisyyden kausi. :/ ehkä mä sit tsemppaan ku päästään uuteen kotiin. Mikä malli teillä on tosta smegistä? Mitä luulet pärjääkö nelihenkinen perhe sillä? Meille tulee arkkupakastin varastoon joten pikkunen pakastelokero jääkaapissa riittää hyvin.

  1. No mene se kausissa täälläkin, mutta jotkut paikat on vaan pidettävä järjestyksessä, että menee laatikot ja ovet kiinni. Mä en muista tuota mallinumeroa, mutta siis tuollanen noin 160 korkea ja sisällä pakastelokero. Ja uskon ja toivon riittävän neljälle, se jää täälläkin nähtäväksi keväällä. Ja onhan se jääkaappi tuossa naapurin Alepassa, tiuhempia reissuja vaan sinne =)

 9. Tervehdys! Pähkäilen parhaillaan pienen keittiön remonttisuunnitelmaa… Miten olet kokenut käytännössä Smegin, onko rasittavaa kyyristyä jääkaapin hyllyille? Jos tuollaisen jääkaappi+pakastelokero -mallin laittaa lattialle, tuntuisi usein otetut ruuat olevan aika alhaalla.

 10. Tyylikästä ja virtaviivaista! Niin tunnistin tuon teidän keittiöksi kun selailin Dekoa, varsinkin kun tuo sokkelin mataluus on ihan uskomattoman huippu, mutta niin uniikki juttu!

Leave a Reply