Kotimuori

Tädättädää. Meille on saapunut ensimmäinen viherkasvi. Ei niin viherkasvi-ihmiselle tämä on aimoloikkaus. Kaikki alkoi ruukusta, joka löytyi Laitilan kirpputorilta 4 eurolla. Vanhalle Arabian Kerä-ruukulle naurettava hinta, mutta sopi meille paremmin kuin hyvin.
Olen etsinyt pientä, vanhaa peikonlehteä, joka saisi römpsöttää kaikkine ilmajuurineen siinä, mutta sellaista ei ole tullut vastaan. Tänään Plantagenissa yksi kasvi oli kuitenkin sopivan rento ja römpsykkä, sellainen jo eläneen näköinen. Kotimuori taisi olla suomenkieleinen nimi, joku Peperomia-sukuinen kuitenkin. Oikein söötti. Katsotaan kuinka yhteiselomme alkaa vai lahjoitammeko kasvin muutaman viikon päästä parempaan kotiin.

PS. Jos kellään on siis peikonlehteä, josta voi jakaa suht koht’ pienen meille, niin ilolla koti tarjotaan. Näitä jakoja vissiin tehdään keväisin tuumailee se ei niin viherkasvi-ihminen…hmmm.

New old pot and our home’s FIRST plant!

9 thoughts on “Kotimuori

  1. Oi miten hienon ruukun löysit! Tulee ihan lapsuus mieleen. Taisi olla samainen tai ainakin sen tapainen joskus äiteellä tai mummilla. On niin kotoisan oloinen! Kohta noita on kaikilla:)

  2. Sehän on upea kukka ja ruukku! Mä yritän etsiä itselleni sopivaa viherkasvii, mutta mulla niiden kanssa ei oikeen synkkaa :/ Sääli, kun aika usein tapan ne. Hieno muori ja toivotaan sille pitkää ikää!! 😉

  3. Hyvä löytö. Meillä on tismalleen sama Arabian ruukku olkkarin ikkunalaudalla, se on aikanaan ostettu isän ja äidin ekaan yhteiseen kotiin ja kierrätetty nyt meidän huusholliin.

  4. Voi olla ongelma löytää pientä peikonlehteä, koska niilä on taipumus kasvaa 😀 Eli ainakaan kauaa ei peikonlehti säily pienenä ja suloisena! Nimim. mulla oli joskus pieni peikonlehti ikkunalaudalla ja nykyään se vaatisi vähintään neliön verran tilaa…

  5. Mulla on peikonlehti, joka on säilynyt yli 10v. sinunkin kasviasi pienempänä. Näin se toimii: ei lannoitusta tai ruukun-/mullanvaihtoa, liian vähän vettä ja pimeä kasvupaikka. Mutta hengissä on ollut kaikki nämä vuodet, toiset kasvit ovat vuorollaan laonneet.

Leave a Reply