Suihkua etsimässä

Meidän putkiremontti alkaa täsmentyä ja ajallisesti evakkomatka alkaa tammikuun puolesta välistä. Suunnitelmat ovat viittä vaille valmiina, mutta muutama asia tarttis vielä löytää. Muistatteko vanhat koulujen ja uimahallien suihkut, sellaiset ylhäältä suihkuavat? Ei siis niitä sadesuihkusuppiloita sun muita uusia retromalleja vaan sellainen Oraksen vanha klassikko. Se suihkuosa oli hieman timantin mallinen, pieni ja oisiko ollut valkoista muovia. Paljon pieniä reikiä siinä “timantin muotoisessa kärjessä”. Tuossa jalkapallopoikien suihkukuvassa on putkimalli oikein, mutta tuo pää on edelleen liian suuri. Mutta siis jos kenelläkään on tietoa vanhan uimahallin joutavasta suihkusta tai uudesta vastaavasta, niin vinkkejä otetaan vastaan. Paras uusi on tällä hetkellä tuo Damixan seinäputki ja niiden pienin pää, mutta siinäkin on tuollanen saksalaisen muoderni muotoilu kaikkine pyöristyksineen ja kuminystyröineen. Ei voi ottaa.

Myös pieni koti Etelä-Helsingistä vuokrataan edullisesti helmikuun alusta kolmeksi kuukaudeksi. Käy kalustetut/kalustamattomat, pienet/suuret sun muut, pääasia, että lähellä päiväkotia eikä maksaisi paljoa. Kaikki reppureissaajat ja hiihtopummit voivat ehdottaa tyhjillään olevia luukkuja e-mailitse: pikkuvarpu@gmail.com Vuokran lisäksi kohteeseen ilmaista sisustusapua.

Looking for a old shower to our new bathroom. 1970-80’s over head showers from swimming halls or schools. Not those new retro “rain showers”, very small / cone shower head please.


And small flat to our family from January to end of April because of water pipe renovate. 

8 thoughts on “Suihkua etsimässä

  1. Mä oon etsinyt netin ihmeellisestä maailmasta samanlaista. Haluan kiiltävien, uusien pintojen vastapainoksi karun, vanhan tai vanhanaikaisen, konstailemattoman suihkun. Ilmoittelen jos löytyy ja voisitko vinkata jos löydät ennen mua?

  2. Meillä ainakin ennen putkiremppaa sanottiin, ettei vanhoja hanoja voi enää käyttää. Niissä kuulemma tiivisteet kuivuvat eikä sitten voi antaa takuuta (tai jotain). Tiedä sitten onko se totuus vai ei, ehkä ymmärrät/tiedät näistä asioista enemmin kuin keskivertokuluttaja 🙂

  3. Veikkaan että et saa asentaa mitään vanhaa LV osaa putkiremppa kämppään. Säädöksistä on tullut sen verran tiukat,kaikki pitää olla hyväksyttyä ja uutta, sori. Volalla (Arne Jacobsen) on ollut joskus simppeleitä ja kalliita putkisuihkuja.

  4. Juu säännökset sun muut osaan jo kuvitella, mutta haaveilen löytäväni uuden vanhan, niinko käyttämättömän vaikka Oraksen takahuoneesta poistomyynnistä tai niiden uimahallien/jumppasalien piirimyyjältä =) Juu Volat tulossa altaisiin, mutta suihku ei ollut sellanen kiva. Itse asiassa viimeisin paras löytyi Oraksen sivuilta, missä ne esittelee suihkusekottajia, siellä on tuollanen ihan perusmalli. Pitäs pirauttaa.

  5. Sekoittajaa kannattaa todellakin tiedustella orakselta, niiltä voi löytyä varaston nurkasta… Se kun on niiin perinteinen perheyritys hyvässä mielessä. Mutta tuollaisen putkivarren uutena saa ihan lvi-liikkeestä standardikamana, meillä tais maksaa parikymppiä jollei ollut ilmainen kun ostettiin "hieman" kaikkea muutakin. Ja on just tuollainen perinteinen pukkarisuihku mut nykysäädösten mukainen. Sekoitin on meillä kyllä sadesuihku, en suosittele. Jos helsinkiläiset firmat ei toimi, Vesi-Vasa Raumalla jeesaa! (Oraskin on raumalainen firma…)

  6. Remppafirman arvio putkiremontista: kolme kuukautta, todellisuudessa liki viisi. Mutta ei koko aikaa tietenkään oma linja pois käytöstä. Mun tuttavapiirissä ei kukaan ole päässyt putkirempassa ilmoitettuihin optimiaikoihin.

  7. Moikka! Tuli mieleen että mistä aiotte hankkia Volat, meille tulossa keittiöön Vola. Oon yrittänyt metsästää nettikaupoista, mutta oikein en ole vielä löytänyt, paitsi yhden ruotsalaisen joka ei tietysti lähetä Suomeen. Tylsää, koska hinta oli meilkein kolme sataa halvempi kuin Suomessa, kuulemani mukaan.

Leave a Reply