Merimiesten pyllyillle

Tiiättekö te tän Navy Chairin? Emeco on alkuaan valmistanut niitä jo 40-luvulta ja käsittääkseni siis ameriikan merivoimien käyttöön. Ne on alumiinia eli kestää vettä, suolaa ja säänvaihtelua. No nyt sitten tätä klassikkotuolia saa uudesta matskusta tehtynä. Coca Cola on tehnyt tollasen kierrätysmallin, toiseen menee tölkit – alumiiniahan nekin- ja toiseen muovipullot. Hyvä kokis. Paljokohan maksaa? En tiiä. Ne alkuperäiset Emecot maksaa 455 e/kpl (harjattu alumiini) ja 1265 e (kiillotettu). Tästä sitten päästää suomalaiseen versioon. Piipahdin tänään Iskussa ja siellä oli tämmöttisii mustia Sees-tuoleja. Itse asiassa luonnossa jotenkin paremman näköisiä kun tuossa kuvassa. Tuli vaan niistä samantien mieleen nämä Emecot. Nuo ei maksa kuin 109 e/kpl.

Emeco’s Navy chair, Coca Cola’s version and Finnish Isku’s look-a-like.

2 thoughts on “Merimiesten pyllyillle

  1. Hassua etta juuri nyt bloggasit navy-tuoleista. Olen miettinyt niita pitempaan ja kavin katsomassa Design within reach-kaupassa (NY:ssa) lauantaina. Ne sopisi mun uuteen keittioon kuin nappi silmaan.. Niita on saatavana myos puisella istuimella, jotka oli mun mielesta tosi makeet! Mutta hinta vaan vahan mietityttaa, $630 kipale, auts. Ne normaalialumiiniset olisivat $200 halvempia, eli silti viela aika tyyriita. En taida raaskia. Kopioita olisi myos saatavilla ja vaikka yleensa inhoankin kopioita yli kaiken, niin ehka kallistun nyt kopion puoleen. Ne ovat muuten samat, mutta niissa ei vaan lue Emeco siina tuolin takareunassa.

Leave a Reply