Siivouspäivä ja arvonta

Maatila-aihe jatkuu meillä. Minulla oli pikasiivouspäivä ja sain vihdoin viimein laitettua esille uudet keittiöpyyhkeet. Tai siis tuon maatilan nyt ja toinen myöhemmin. Sain ne Onnea uuteen kotiin -lahjaksi Kaunisteelta. Erittäin kivat, eikö totta! Meillä vaan nyt opetellaan ammuuta ja bää bäätä joka nurkassa. Seuraavana siirrymme keittiöaiheisen sanavaraston kartuttamiseen.
Toinen hommeli näin siivouspäivän kunniaksi. Olen joskus tilannut tuolta Envelopelta Blue mountain -tyynyliinan. Se on kuvitukseltaan hieno kun mikä, mutta laatu haisee. Varsinkaan kissakotiin tuo ei käy, kun se imee itteensä kaikki karvat. Argh. Joten suoritamme arvonnan kerran pestystä tyynyliinasta. Priima on, kunhan vähän tarrarullailen. Kissattomat ja koirattomat saisivat tuosta kyllä kivan tyynyn. Aiheeseen passaavasti kirjoita kommenttikenttään paras siivousniksisi, niin täältä pesee ja linkoo tyylikäs karvankerääjä!

Farm-subject continues. I had a cleaning day and finally got these beautiful Kauniste kitchen towels to use. Varpu can learn ammuu-u-u and bää-bää-bää from it and after it we can start to learn kitchen words.
Another subject of Envelop -pillow cases. Sometime ago I ordered this Blue mountain pillowcase. It looks so fresh and trendy, but quality stinks. It get all the cat hair into it and looks no so cool after it. So now we keep a lottery! Once washed pillowcase is maybe coming to you! Just write your the best cleaning tip to comment field and let see who gets the cat/dog hair collector! Luck, luck! 

47 thoughts on “Siivouspäivä ja arvonta

 1. Paras tapa pestä vessan allas on käyttää tarkoitukseen varattu tiskiharja ja suihkuteltavaa yleispuhdistusainetta. Lika lähtee helposti.Helppo tapa pitää suihkunurkkaus siistinä on ottaa Magic eraser mukaan suihkuun ja hinkuttaa kaakeleita, suihkua ja mahdollisia suihkuseiniä samalla kun on itse suihkussa. Lisäksi lattiakaivoon kannattaa laittaa kaivokielo, joka kerää kaiken lian.

 2. Tässä tulee maailman itsestäänselvin, mutta niin ikään myös maailman paras siivousniksi ihmiseltä, jolle siisti koti on onnellinen koti.Siivoa jälkesi samointein, pyyhi muruset leivänteon jälkeen, vietä päivittäin muutaman minuutin mittaisia siivoustuokioita keittiössä yms, jos jotakin putoaa nosta se jne.Tällä vältytään niiltä massiivisilta kerran kolmessa kuussa toteutettavilta siivouksilta, kun koti ei muistuta vakiona pöllön oksennuspalloa.

 3. Saman tyyppistä ainetta kuin Magic Eraser on Universal Stone, joka on 100% luonnontuote sekä biohajoava. Suosittelen! Sillä lähtee kaakeleistä pinttyneimmätkin kalkkitahrat 🙂

 4. Ajattelin mainita Universal Stonea, mutta Laura kerkesi ensin. Käytän myös tiskiharjaa pöntön ja lavuaarien putsaamisessa. Tosi kätevää.

 5. Minä en tykkää pesukoneeseen tulevasta ikävästä hajusta. Noin kerran kuukaudessa pesen pesukoneen kuudessakympissä reilulla annoksella etikkaa, niin ikävää hajua ei tule ja pyykit tuoksuvat aina hyvältä. (Lisäksi pidän vesihanaa off asennossa aina kun kone ei ole päällä)Hipsu

 6. Hi Suki,Thanks for your Envelop.eu purchase. We stumbled upon your blog and noticed you’re not satisfied at all with your pillowcover, which we regret.Regarding the animal-hair-collecting, we’d like to advise to wash the pillow and give it another try – maybe the cotton got static so because of the plastic bag it travelled in? Thanks to let me know…As for the design, you might be disappointed about the colour representation. However, it’s always important to keep in mind that, basically, your computerscreen is a lightsource. Once printed on a matte, non-reflecting surface (e.g. like handpressed paper), there might appear some colour differences. However, those should be limited. In anyway, if you feel that the result differs too much from the online product, thanks to forward me a photo of it. We’d be happy to consider a refund by means of an Envelop.eu giftcard.We’re a fairly young company, and customer feedback and critics are very welcome and much appreciated, in order to improve our range. We strongly believe in the customers and artists involved in Envelop.eu and we think they deserve the best possible services.Have a nice day,Serge | Envelop.eu

 7. Arvonnat on jees, mutta eläinperheenä jätän väliin.. jaan silti niksin..KANIEN OMISTAJILLE VINKKI :)Meidän kaniperheen taika-aine siivouksessa on väkiviinaetikka! Sillä saa liottamalla häkistä + wc-laatikosta pinttymät irti.

 8. Tää ei oo ehkä oikea siivousniksi mutta äiti tän mulle kerran sanoi ja se mielessä oon eläny ja pärjänny:Jos siivoaa, sitä ei välttämättä huomaa, mutta jos ei siivoa, sen kyllä huomaa.Ja toinen vinkki on patapata, se on voittamaton siivousväline!

 9. olen ehkä maailman laiskin siivoja, joten itseni tuntien tiedän, että sotkut on siivottava heti sotkemisen jälkeen. Lisäksi inhoan pölyjen pyyhkimistä, joten imuroin pölyt aina imurin mukana tulevalla "harjaksella". Kun sitten taas siivoamisesta innostuu sitä ei kannata keskeyttää! ei siis saa jäädä katselemaan vanhoja valokuvia mitä siivouksen yhteydessä on löytynyt! muuten jää homma siihen 🙂

 10. Ajattelin ensin kirjoittaa samaa kuin Alisa tuossa ylempänä. Koska idea meni jo, niin voisin sen sijaan suositella puhdistusaineeksi (väkiviina)etikkaa! Myrkytön (eli lapsi- ja ympäristöystävällinen), tehokas ja erittäin monipuolinen; se poistaa pinnoilta, astioista ja tekstiileistä ikävät hajut, lian ja kalkin. Haju on tietysti voimakas, mutta sitruunalla sitä saa neutralisoitua.

 11. Methodin puhdistusaineet ovat tulleet minun kotiini jäädäkseen. Myrkyttömiä, kauniit purkit, tuoksukin on hyvä. Eli pölyjen pyyhkiminen ja kylppärin siivoilu on näillä tuotteilla oikein kivaa. ;)Tiinatiinavm88@hotmail.com

 12. Oih! mää niin tahtoisin tuon tyynyiinan!! Kaikkeen siivoukseen käy Universal stone! Taika sienet on myös silkkaa taikaa. Mulla on sellanen keittiön tolu suihkepullo aina hollilla kaikkeen siivoukseen. Täytyy vaan muistaa antaa sen vaikkuttaa pinnoilla jotta bakteerit kuolee. Ei siis kannata pyyhkiä heti.

 13. Maailman helpoin ja yksinkertaisesti paras tapa siivota seinät ja ovet, joissa näkyy rasvatahroja, on ostaa lattialuuttuun (ei siis semmoiseen mustekalalonkeroiseen vaan ihan semmoiseen levymalliseen) uusi rätti ja sillä huitaista koko talo katosta lattiaan ripauksella hyväntuoksuista pesuainetta. KYllä muuten seinät kiiltää ja ovet myös. Ei näy inhoja rasvatahroja eikä tarvitse tiskirätillä jynssätä netiösentti kerrallaan. Vannon myös ihmesienen nimeen, jonka vast'ikään hoksasin ystävän neuvosta. Pesuaineista suosin Baison Bellea jota ei ole testattu eläimillä ja tuoksuvat paremmilta kuin mikään pesuaine ikinä. Rakastan siivousta kun on hyvät niksit ja pesuaineet. 🙂

 14. Jos liedelle roiskuu kokatessa, ja rapa jähmettyy liedelle kiinni, kuten roiskutessa tuppaa käymään, auttaa tavallinen sokeripala keittiökaapista. Sokerilla voi hinkata (kemikaalitta!) lietensä taas uuden veroiseksi.

 15. Siivotessa jaan mielessäni kodin osioihin, jotka siivoan yksitellen, silloin tuloksen näkee nopeasti ja motivaatio säilyy. Kylppärin pesen pikapikaa aina ennen saunaa, ei ehdi koskaan likaiseksi. Paras tapa pitää koti siistinä on toimivat säilytysratkaisut, yksi tilapäishylly parin päivän posteille tms. sekä jokailtainen keittiön siivous.Mimo

 16. Meillä jää ikäviä sanomalehden mustetahroja keittiönpöytään ja tuolinkarmeille, jotka saa tosi kätsysti ja nopeasti ilman turhaa hinkkaamista pois keraamisen lieden puhdistusaineella. Ihan pieni tippa muuten riittää!

 17. Tyyny olisi kiva juttu!Jaanpa siis sellaisen siivouskikan jota käytän saunanovenlasien puhdistamiseen. Halkaisen kokonaisen sitruunan kahtia ja laitan sitruunaan sokeria ja sillä sitten hinkkaan lasit. Lopuksi suihkuttelen vedellä sokerit ja sitruunat pois. Lähtee kalkkiliat ja johan kiiltää ja näkee taas läpi ikkunoista! 🙂

 18. hienonhienot, nihkeät mikrokuituliinat – irrottavat kaiken lian, myös pinttyneen. Aivan parasta coriantasoille, mutta toimii myös kaikessa muussa. Tää tykkää!!Jo mainittu universal stone on myös suosikkini, mutta methodin aineisiin petyin kyllä. Kauniita, mutta ei niin tehokkaita ainakaan lapsiperheessä.Pikka

 19. Hanki ahne koira joka syö kaikki murut lattialta ja tähteet lautaselta/jääkaapista, ja mies joka laahustaa sisällä kesät talvet sukat jalassa – kerää hyvin karvat lattialta. Ole itse kätevä emäntä ja "lypsä" sukat ennen pesukoneeseen heittämistä, jolloin muut pyykit pysyvät "karvattomina" 🙂

 20. mikrokuituliina on pop aina siivotessa sekä peilien ja ikkunoiden pesussa sellaiset wiledan nihkeät oranssit liinat. pinttyneet tahrat keittiössä irtoaa usein soodalla tai sokeripalalla.

 21. Tuo tyynyliina passais juurikin meidän makkariin!Siispä vinkki siivouksen miellyttävyyden lisäämiseksi: (jonka ilmeisen hidasälyisenä tajusin itse vasta jokin aika sitten) eli ipotti pyörimään, kuulokkeet korviin ja imuri surraamaan – ja johan sujuu joutuisasti!

 22. i use and reuse lots of glass bottles. it helps to soem rice in the bottle when washing them out to get them really clean. thanks for your beautiful blog. greetings from austria!

 23. Hello Suki, can you send me the pillow so that I can collect the hair of my cat with it, too? It drives me nuts, all the red hair EVERYWHERE… I'd send back the pillow afterwards together with one of these sticky rollers, custom made for you. Promise!

 24. Well, I don't have a cat but when we had a dog all her hair would make me nuts!I don't know if I have the best cleaning tip, I used to just wrap take around my hand and brush the fur off of things.I bet I could find a way to clean it though…then out it in my son's room where no cat to make it furry ever again!

 25. Tämä on varmaan vanha vinkki, mutta aina välillä pesukone kannattaa pestä niin kuumalla kuin koneesta lähtee. Jos ei sillä lähde puhtaaksi saa apteekista sitruunahappoa, jolla ainakin puhdistuu. Sitruunahappoa tosin kannattaa käyttää kertaluontoisesti, eli esim. kerran vuodessa tai kahdessa. Apteekista saa tarkemmat ohjeet käyttöön.

 26. Mahtavia vinkkejä!Taidanpa siivota…ehkä ensi viikolla:)Siivoamista helpottaa kun vähentää tavaraa!Se projekti on meneillään…Ja mukaan arvontaan!

 27. koska siivoaminen on niin ikävää, kannattaa siitä tehä hauskempaa ihanilla siivousvälineillä. itse suorastaan nautin kun saan pyöriä ympäri asuntoa annun ja liinun mummi ja minä – pesuaineiden kanssa! mikä vois olla parempaa kun piparmintun hajuinen siivoussuihke?

 28. Vauvan kosteuspyyhkeillä saa kätevästi rosteripinnat puhtaaksi. Kannattaa käyttää täysin kuivalle pinnalle niin tehoaa parhaiten. Saa todella helposti esim. liesituulettimen kuvun ja keittiön altaan kirkkaaksi.-RvaRa-

 29. Ooh, paljon hyviä niksejä onkin jo mainittu. Lisäänkin tähän niksin kaikille suht. laiskoille elämästä nautiskelijoille: valitse siivousaineet tuoksun tai muun toissijaisen perusteella, vaikka ne maksaisivatkin hitusen enemmän. Käsitiskiaineista löytyy nykyään paljon ihania vaihtoehtoja, samoin yleispuhdistusaineista. Valitse tiskiharja ja -rätti ulkonäön perusteella (ja keittiön sisustuksen mukaan). Hanki pehmeät, pro-tasoiset puhdistusvälineet viinilaseille ja pulloille. Hanki myös miellyttävän tuksuinen silitysspray, niin jaksat kaivaa silityslaudan ja -raudan useammin esiin. Älä pukeudu imuroidessa verkkareihin ja t-paitaan, vaan kevyeen, helposti pestävään mekkoon. Tee siivouksesta luksusta, niin ei tunnu siltä, kuin joutuisi uhraamaan elämästään hyviä tunteja orjatyöhön! 🙂

 30. Keittiön altaasta saa säihkyvän puhtaan kiehuvalla vedellä, koneastianpesuaineella ja tiskiharjalla. Toimii myös wc-pönttöön. Swipen Crystal-liinalla saa äkkiä ikkunat ja peilit puhtaiksi, lastoja sun muita värkkejä ei tarvi ollenkaan!

 31. Pikkulapsiperheen pelastus on ollut Methodin suihke jolla pöydän kuuraus ruokaliasta on ihanan tuoksuista ja mieleistä puuhaa. Ihan toimivaa ainetta ja kaikki psykologisesti positiivisesti tsemppaava on tervetullutta ;)Paras vinkkini on itse kudottu tiskirätti!Saa just sopivat värit kotiin (pinkki on nyt mun suosikki) ja ainaoikeinneuleen pinta on just sopiva puuron hinkkaamiseen pöydästä. Koneessa kun pesee usein niin pysyy raikkaana.

 32. Mä jaan vinkkini myös. Monilla varmaan mikroon roiskuu yhtä sun toista ja joskus se lika kuivuu kiinni. laita vesikuppi mikroon ja anna olla muutama minuutti. vesi höyrystyy ja lika pehmenee, niin sitten on helppo pyyhkiä vain puhtaaksi ilman hinkuttamista.

 33. Täytyypä perehtyä noihin vinkkeihin ja ottaa itsekin joitakin käyttöön.Itse opin keväällä ikkunanpesussa käyttämään huudontavedessä etikkaa. Ja vielä lopuksi ikkunat ja peilit kiillotan sanomalehdellä. Kylppäri tulee siivottua aina suihkussa käydessä…

 34. Vähän vastaava jo tulikin,mutta laitan oman versioni: tiskiallas tulee kuin uudeksi (uskokaa pois!) kun laittaa Sun-KONEastianpesuainetta, nestemäistä siis, vaikuttamaan altaaseen, ja tiskiharjalla harjaa vartin päästä. MEidän uudessa talossa teräsallas meni nopsaa pinttyneeksi (rusehtavaa likaa,jota mm. kahvi ja tee moninmoninkertaistavat ja sitä ei saa millään muulla pesuaineella pois) ja kun sunilla pesin niin ah. Tajusin vasta sitten että olipas se likainen! Olin luullut sitä melkoisen puhtaaksi koska koht uudesta altaasta kuitenkin kyse.-ellu-

 35. Clean your windows with "window-soap", than polish it with newspaper paper! It gets sparkling! -Kristin from Sweden

 36. Kerran siivousvimmassani tahdoin imuroida myös tietsikan näppäimistön pölystä ja murusista. No pitihän se arvata, että nappulat lähtivät näppäimistöstä yks kerrallaan siitä tohinassa. Opin, että imurin putken suulle voi laittaa vaikka ohuet sukkahoususukat. Eipä lähe pikkutavara imurin mukaan. :D-Leena-

 37. HUOM! HUOM! HUOM!Mun vinkkini on, että ÄLKÄÄ KOSKAAN KÄYTTÄKÖ KONETISKIAINEITA MIHINKÄÄN MUUHUN KUIN ASTIOIDEN KONEPESUUN! SEURAUKSET KOHTEESTA RIIPPUEN VOIVAT MUUTEN OLLA VARSIN EPÄMIELUISAT JA KORJAAMATTOMISSA… Tämä ohje pätee myös muihin puhdistusaineisiin; vain käyttötarkoitukseensa käyttöohjeen mukaan. Lukekaa aina käyttämienne puhdistusaineiden käyttöohjeet – etiketin uusiutuessakin. Ainekin on saattanut tällöin muuttua. T. Nimim. "Pitkällä kokemuksella"

 38. Pikavinkki kun vieraita tulossa. Pyyhi jollain methodilla/tolulla ovenkarmit. Ensivaikutelma sisäänastuessa on juuri pesty/puunattu koti 😉 Toimii meillä -testattu sen verran monta kertaa.Toinen niksi on viemäripuhdistukseen. En käytä vanhassa talossakaan myrkkyjä viemärinavaukseen. Pari kertaa viikossa vedenkeittimellä keitettyä kiehuvaa vettä pitää viemärit auki. Vartavasten en vettä käy keittämään vaan esim.nuudeliaterian/teeveden keittovesijämät kippaan viemäriin.

 39. Puhdista tasaisin väliajoin tiskikoneen ja pesukoneen "pohjasiivilä" eli se mihin rasva ja ruuantähteet kerääntyvät ja vaatteiden nukka ym roskat. Säästät konetta ja saat puhtaampaa tulosta. + Universal Universal stone rules muuten.

 40. Kyllä konetiskiainetta voi todellakin käyttää rosteri vai mikä lie teräksiseen altaaseen/sen pesuun. Sillä voihan kattilatkin ja muut samaisesta aineesta tehdyt astiat kuin astianpesuallaskin, pestä koneessa.;)

Leave a Reply