Sininen hetki

Muistatteko kun kirjoitin siitä sinisen tulemisesta ja varsinkin meidän keittiöön. Noh ihan siihen varsinaiseen paikkaansa se ei perhepalaverin jälkeen päässyt, mutta dippasin sitten kirppistuolin jalat sävyyn. Köyhän versio designtuolista. Kostoksi ostin sitten pikkasen säpäkämmän nahkatakin Kiteen kirpputorilta. Käyttämätön rotsi on ihan Lontoosta ja ollut myynnissä vissiin 30 vuotta, kunnes loppuviimeeksi päätynyt moottoripyöräkaupan kirpputorinurkkaan. Tätä mies ei sitten ihmettelyt yhtään ja jopa kehui reteeksi, mutta keittiöön ei sama sininen sitten sovi. Miehet!

Sitten snadi mainospala. Varpusten perhe sai kuin tilauksesta tähän helleaaltoon testattavaksi tuollaisen AQVIA-hiilihapotusvekottimen. Eihän se lainkaan pöllömpi laite ole, varsinkin jos haluaa vaihtelua tavallisen veden litkimiselle. Ja tietty kun sitä pari pullollista jääkaappiin (tulee siis 2 pulloa mukana) tekee, niin tulee varmasti juotua päivässä riittävästi ja nestetasapaino pysyy kunnossa. Hyvä! Meille laite ei kuitenkaan testin jälkeen jäänyt kahdestakaan syystä. Syy yksi: taapero kainalossa yhdellä kädellä sen käyttäminen, pullon paikalleen kiertäminen ja pois ottaminen, oli hitusen hankalaa. Näitä lapsia kun kannetaan vähän väliä, niin kaikki mikä hoituu yhdellä kädellä, on plussaa. Sopii siis paremmin cooleille sinkuille. Toinen syy on minun minimalistinen maku ja laitteiden minimointivietti. Koitamme tehdä tänne maailman minimalistisinta keittiötä, joten yhtään ylimääräistä vekotinta en saa nyt hankkia. Se pilvipullo on kyllä ihana, sen oisin voinut ottaa. Onkos muilla kokemuksia tai mielipiteitä näistä juomakoneista? Aiemminhan oli se Soda stream (vai mikä?) buumi. Onkos vehkeet vielä kovassa käytössä?
Do you remember my story about blue’s new coming and how I’d like to have it on my new kitchen. Well, didn’t happened so easily. After “family meeting” I got through only idea of chairs painted legs. It’s fine. Cheap version of design chair. As a revenge I bought same color leather jacket fron flea market – straight from 70’s  London. “It’s cool” said husband and I am confused. What’s the logic? Men!
Here’s same advertising about AQVIA-soda machine (?) We got it as a test machine and it’s perfect on this heat. Makes me drink enough water! Anyway we didn’t bought that cause I noticed few problems to use it with baby. You want to use everything with one hand because of baby and that was difficult with this..and another cause was my minimalism urge. I can’t take any unneccessary apparatus to our kitchen! Anyway that cloud bottle is nice!

12 thoughts on “Sininen hetki

  1. Mie luulin, että siun ei edes tarvitse käydä noita keskusteluja miehen kanssa mutta kait ne kuuluu jokaiseen kotiin. Sanoisin, että maalaat vaan heti, kun se lähtee reissuun.. Upea takki!

  2. Meillä on Sodastream… tosin kaapissa piilossa 🙂 Harvoin tulee käytettyä, mies enemmänki tekee välillä jotai itelleen.Toi sininen väri on kyllä pirtsakka. Ite oon yrittäny nyt "hävittää" kaiken värikkään.

  3. Hei! Kiva blogi sulla. Aikaisempi Betolux-postaus oli hyvin informatiivinen. Onneksi en vielä ehtinyt tehdä mitään Aquan ( vain mitense kirjoitetaan) kanssa. menenkin ostamaan heti perus- Betoluxia, josta on aiempaa hyvää kokemusta parvekkeen lattian kanssa. Se haju vaan on niin paha…Riikka T

  4. Mä sain pari joulua sitten SodaStreamin lahjaksi ja ensimmäinen reaktio oli "voi ei mä en haluu mitää vekottimia!" Minimalistinen ja funktionaalinen keittiö on itselläkin agendana. Viikon testikäytön jälkeen kone on kuitenkin lunastanut paikkansa. Rumahan se on, mutta lipitän kuplavettä limeviipaleella parhaimmillaan litran päivässä, kun en limuista välitä. Ja aina on jotain tarjottavaa vieraille kesähelteillä. 🙂

  5. Minulla on ongelmia sinisen värin kanssa. En ole ikinä tykännyt siitä kauheasti, mutta nyt viime aikoina olen alkanut omituisesti lämpenemään. Haluaisin sen keittiön pääväriksi (kaappeihin ja laattoihin). Arveluttaa vain, että onko se virhe, entä jos kyllästynkin siihen.

  6. Minulla ei ole mitään kokemusta moisista laitteista :), mutta teidän kodista nämä pikkupalat näyttävät jo tosi hyviltä, odotan innolla lisää sisustus ja kotikuvia 🙂

  7. Meillä oli kotona joskus aikoinaan kuplamasiina. Veli asuu maalla ja heidän kaivovesi maistuu suomeksi sanottuna ajoittain pa**alle. SodaStreamilla saa ihan juomakelpoista vettä kuplilla. Näillä helteillä olis kyl hyvä tollanen vehje kun meidän megamarketin vissyhyllyt huutaa tyhjyyttään. Magee rotsi 😉

  8. Meillä "hävitetään" kaikki kodinkoneet ja vekottimet kaappien taakse. Mitään ei ole esilä. Mm. kahvinkeitin, mikro, vedenkeitin tulee rulo-oven taakse, josta niitä on kuitenkin helppo käyttää. Kodinkoneet kaikki integroituna.samoin miehen elektroniikka tulee rulon taakse, ihanaa; ei tarvitse enään kattella sitä laitemäärää missään tv-tasolla. Ja johdot menee kaikki seinien sisässä! Niitä kun piisaa.

  9. meillä on soda stream ja se on kiva kun sillä saa tehtyy myös kaikkii limskoja 😀 Joskus se lojuu pöydällä, joskus kaapissa. Tosin sitä käytetään kiitettävän paljon joten… :))

  10. Me saatiin tupaantulijaislahjaksi juuri Soda Stream. Tällä hetkellä meillä on vaan sitruunamakua ja siitä en tykkää, niin en ole vielä meidän koneella päässyt kokeilemaan muita makuja. Saimme koneen yllätyksenä, enkä siis ehtinyt sen koommin miettiä, haluanko sitä vai en 😀 Mutta onneksi saimme koneen valkoisena, se sopii sentäs sisustukseen 😀

Leave a Reply