Katastrofi


Etteikö remontti olisi mennytkin liian hyvin.
Aikataulu etuajassa, ei yhtää riitaa miehen kanssa ja kaunista tuli. Kunnes:

Tikkurila myy sontaa 9 litran ämpäreissä. Akva ei peitä, vaikka nyt on vedetty 5 maalikerrosta. Kuten tekninen neuvonta tunnusti kiristelyn jälkeen, se myös uuttaa juuri varsinkin tammen ja saarnen omia väriä irti. Mulla on rakot käsissä, itku kurkussa, voimat lopussa ja ainoa mitä voi tehdä, on odottaa 10 vuorokautta maalin kuivumista, hioa se pois ja vaihtaa toiseen kamaan. Mahtavaa kuulla näin jälkikäteen. Ja en siis todellakaan halua senttiäkään läpikuultavaa jälkeä! Jos haluisin, ostaisin petsiä perkele!

Floor is a katastrof. The paint do not cover wood’s color as it should. It’s because of water soluble (?) paint and oak which extract own color with it (said the paint facturer’s tecnical support and admit that they sell poor stuff!). Nice to know afterwards. Now we need to wait 10 days to get these layers to dry, grind it away and paint again with different paint. F**K!

37 thoughts on “Katastrofi

 1. Voi ei!!!! Meille kävi vähän sama eteisen lattian kanssa ja maalin pois hionta ei huvittanut yhtään, vaikka neliöitäkin on vain neljä ja puoli. Saatiin lattia uusittua vasta pari viikkoa sitten. Onneksi meillä on toinenkin eteinen ja tuosta oikeasta eteisestä saa kaikki ovet suljettua muualle taloon, joten maalauksen pystyi hoitamaan hyvin ilman, että tuli ongelmia maalin hajusta tai ulospääsystä.Voimia!

 2. joo, tosi kiva. remonttiyllärit on pyllystä! mulla on kans sellasta soutamista ja huopaamista meidän tulevan lattian kanssa. siitä on paras tulla hyvä ja nopeesti.

 3. Voi ymmärrän. Saa ottaa päähän. Miten ois, jos kuitenkin ottaisitte aikalisän lattian kanssa. Jokushan voi käydä niinkin, että sattumanvarainen suunnanmuutos voi ollakin hyvä.Älkää vielä vaipuko epätoivoon, annatte maalin kuivua ja katsotte sitten, miltä näyttää… Nyt lepäämään ja muita ajatuksia kehiin..jotain kivaa ;)-Hilma

 4. Oi voi. Mun ystävälle tapahtui akvan kanssa ihan sama juttu mut tilanne korjattiin nopeasti ja upeaa jälkeä tuli. Kuittaa jos tarvitset lisätietoa aiheesta niin voin esim lähettää numeroni meilitse sinulle niin voidaan olla yhteyksissä ja annan sitten numeron ystävälleni jne.Kaikki järjestyy!

 5. Voi kettu! Oikeen itkettää ajatella. Tsempit. Meillä on samanlainen(?) urakka edessä tän kuun lopussa. Mosaiikkiparketin maalaus valkoiseksi. Ollaan soiteltu jo etukäteen Tikkurilan maalilinjalle, jotta ne ottaa vastuun onnistumisesta (peittävyys, imeytyminen). Meille suositeltiin Permoa käytettäväksi.

 6. Voi ei mikä moka Tikkurilalta. Pyysittehän kunnon korvaukset. Heidän kuuluu lähettää ne remppamiehet hiomaan ja maalaamaan uudestaan!

 7. Kiitos tuesta! Juu reklamaatio ja korvausvaade lähetetty Tikkurilalle ja vaadimme heiltä ulkopuolisella teetettyä hiontaa ja maalausta sekä rahallisen korvauksen tuosta aiemmasta tavarasta. Jutellaan heidän kanssaan huomenna ja katsotaan mikä on sitten se oikea tavara tuohon lattiaan. Pitääkin kysyä onko se tuo Permo vai Betolux? Pidän teidän ajantasalla, mutta muistakaa, ei mitään vesiohenteista mihinkään, jos vain voitte valikoida. Näin se vain on! ja anonyymi voisin kyllä ottaa sun kontaktit, niin saisi lisätietoa edellisesta keissistä. KIITOS!

 8. Aivan kamalaa, eipä olisi tullut mieleenikään! Meillä itsellä oli niin vanha (noin 100 vuotta) lautalattia ties mistä jämäpuusta kyseessä, että vain pari oksan tms. kohtaa "uutti" keltaista läpi. Ihmeteltiin kyllä asiaa, mutta kun pari lisäkerrosta samaan kohtaan riitti peittämään sen keltaisen, unohdettiin koko asia. Tavallisella Betoluxilla on kyllä paljon paremmat ominaisuudet kaikin puolin (mm. peittävyys ja kiilto), Permon ominaisuuksista en tiedä yhtään mitään.Mutta kovasti tsemppiä taisteluun!!! Jos kerran ovat tietoisia asiasta, niin miksi hemmetissä eivät ole painaneet sitä pöntön kylkeen?!? Kiitos kun valistat lukijoita!

 9. Tähän on pakko kommentoida; niin paljon olen kuullut huonoa betolux akvasta! Meille kävi juuri samoin: 80m2 saarniparkettia keltaisena (valkoista haluttiin), kun saarni reagoi maalin kanssa. Saatiin Tikkurilalta rahat takas maaleista ja korvaukset uuteen valkoiseen laminaattiin, kun ei haluttu mitään myrkkyjä lapsille lattiaan haisteltavaksi ja remontinkin kanssa oli KIIRE! Vähän kompromissiratkaisu, mutta toimi ihan hyvin. Toivottavasti homma järjestyy! Kyllä minäkin sillon pariin otteeseen revin remppahousut…

 10. Ou nou! Tiiän kokemuksesta että oersiistä on. Meillä kun ilmesty silloin se vesivahinko rempan yhteydessä ja remontti viivästyi kuukauden. Vakuutusyhtiöltä ei herunut penniäkään ja jouduttiin koko perhe ja mun vatsa muuttaan mun exälle:) eli koitta kääntää voitoks ootte sentään mummilassa! Nautikaa tulevista (toivottavasti) kesähelteistä rantsussa ja pistäkää pariksi päiväksi pää remonttioff-asentoon:)

 11. Voi ei, mikä työ ja sitten lopputulos ei onnistunutkaan, jaksamista toivotan sinne roppakaupalla. En ymmärrä tuota värin irtoamista ollenkaan. Kostea tammihan kyllä reagoi raudan kanssa mustumalla, mutta että vesiohenteinen maali liuottaa puun väriä (hiontapölyä?), kuulostaa mielenkiintoiselta ja kiinnostaisi tietää teknisen neuvonnan selitykset asiaan? Vesiohenteiset pintakäsittelyaineissa ei hajuttomuuden lisäksi ei usein muita hyviä ominaisuuksia olekkaan. Toivottavasti saatte uuden ja paremman aineen tilalle,korvauksen aikaisemmasta maalista ja hiontatyön. Voisiko uusi lattiamaali olla joltain muulta valmistajalta kuin Tikkurila, esim. Uulatuote?

 12. Voi luoja, onpa syvältä! Meillä kävi samantapainen juttu, muttei sentään lattian vaan ruokapöydän kanssa. Suositeltiin maalikaupassa vesiohenteista ja eihän siitä mitään tullu. Kun soitettiin maalilinjalle, niin siellä kyllä heti sanottiin, ettei kannata käyttää vesiohenteista muuta kuin ulkokalusteisiin. Kiitti vaan neuvosta maalikaupan myyjä! Toivottavasti saatte lattian mahdollisimman pian kuntoon!

 13. Eikä! Voi itku! Toivon että se maalihomma järjestyy jotenkin että saatte mitkä pikimmin lattioista sellaiset kuin niistä piti tullakin. Harmittaa ihan mielettömästi teiän puolesta!!

 14. <3 Kiitos teille kaikille kannustavista sanoista. Juu yön yli nukuttua olokin rauhottui ja lopputuloksen kanssa pystyy nyt elämään ainakin jonkin aikaa. Katsotaan kuinka etenee. Ja Jaffe, on tosi ikävää, että sorrut vähättelyyn. Kyllä se noituminen helpottaa, kun pakkaa perheen tavaroita välivaihekotiin, järjestelee omaisuuden varastointiasioita, uusia hiontoja ja maalauksia ja pohtii missä asuu sitten liuottimien haihtumisenkin ajan vauvan kanssa. Tuossa arjenkatastrofissa on perkele aika viaton sana =)

 15. Me maalattiin juuri tammiparketti tavallisella Betoluxilla. Riittävä peitto olisi tullut jo kahdellakin kerroksella, mutta koska jouduimme maalaamaan lattiaa aina illan päätteeksi hämärässä, siihen oli jäänyt maalaamattomia raitoja, joten vedimme vielä kolmannenkin kerroksen. Kovasti tsemppiä jatkoon, toivottavasti Tikkurila paikkaa mokansa!

 16. Hei, tosi ikävä homma… Maaleista en ymmärrä juuri mitään, mutta onko niin, ettei tuon päälle voi sitten vetää jotain peittävämpää…? Kyllä kaikki järjestyy (ja kyllä, pieni noituminen on enemmän kuin sallittua.)!-A

 17. Täältä tulee support-perkelettä kehiin. Meillähän oli vastaava homma Tikkurilan Lumi-maalin kanssa. Saatana suhrattiin sitä olohuoneen 8 metriä pitkään seinään parhaimmillaan viisi kerrosta ja aina kuivuttuaan lopputuloksena oli laikut. Noh, ei auttanut kun luovuttaa jossain vaiheessa. Suosittelen kyllä tuota öljypohjaista Betoluxia lattiaan ja oksakittiä oksakohtien päälle ennen varsinaista maalia. Meillä on lasitetun parvekkeen "puulattia" maalattu näin, eikä tule oksat läpi tai muukaan shitti. Ja tasaisen peittävä valkoinen on lopputulos. Voimia!

 18. Voi kuinka kurjaa! Itse huomasin saman viime kesänä maalatessani rappusia samaisella maalilla ja ensimmäisen kerroksen jälkeen kävin lisäämässä maaliin pastaa sen verran, että peittokyky parani. Sen jälkeen olen yrittänyt aina kertoa asiakkaille jotka akvaa ostavat, että ei ikinä (perus)valkoisena lattiaan. Ihmetyttää kyllä kovin, ettei Tikkurila ole korjannut asiaa kun on varmaan tiedossa ollut tämä peitto-ongelma jo pidemmän aikaa?

 19. Onneksi on kaunis tammiparketti, mitä ei tarvitse valkoisella suhrata. voishan sitä laittaa vaikka valkoista muovimattoa jos haluaa sairaalafiiliksen.

 20. Anonyymi on käynytkin tyylikkäissä sairaaloissa, Onnenpekka tai Pirjo. Ja eihän kukaan täysjärkinen nyt muovimattoa laita, höpsö. Jos tietenkin haluaa desifioitavan ja kovaa käyttöä kestävän, niin suosittelen epoksia. Se on tyylikäs myös.

 21. Heippa!Miten tuon lattian kanssa kävi? Meillä on vastaavanlainen projekti alkamassa, kolmen makkarin lattiat ajattelin maalata, tosin vaalean harmaaksi, joten voisi olettaa ettei peittävyyden kanssa tule samanlaista ongelmaa. Betolux akvaa ajattelin käyttää, mutta tämän luettuani alkoi epäilyttää…

 22. Lattiasta tuli hyvä, kun vaihdettiin liuotinhenteiseen betoluxiin. Kuivuu kauemmin ja haisee, mutta kestää ja peittää ihan eri tavalla.

 23. Parketin maalaaminen Betoluxilla kiinnostaisi myös… Kauanko kuivuminen ja hajut arviolta kestää..? Tarttuuko haju kalusteisiin/vaatteisiin ym. (kuten joku taannoin väitti). Montako kerrosta olette laittaneet?Kahden lapsen kanssa kun ei viitsisi viikkotolkulla olla kotoa poissa… :)Selma

 24. Onko sinulla kuvia lopputuloksesta? Olemme itse maalamassa parissa huoneessa vanhaa mäntymosaiikkiparkettia ja kiinnostaisi miten hyvin kuvio peittyy.

  1. Juu, blogi on täynnä kuvi§ lopputuloksesta. Kaikki kuvat ovat meiltä kotoa, joten jos jossain vilahtaa valkoista lattiaa, se on se. Loppu hyvin kaikki hyvin.

 25. Kiitos. Nyt alkaa urakka meillä, hyvältähän nuo teidän lattianne näyttävät! Toivottavasti ovat kestäneet kulutusta. Sävytittekö muuten lainkaan vai onko tuo ihan se perusvalkoinen?

 26. Hei! Miten Tikkurila korvasi asian? Jouduitteko hiomann maalit pois vai miten homma eteni? Kiinnostaisi kovasti tietää kun juuri olen vetänyt 4 kerrosta maalia (1kerros otex akvaa+ 3 kerrosta betolux akvaa) tammiparketin päälle. Ja hirveeltä näyttää!!! Maali on epätasainen, lattia karhea ja parketti paistaa läpi! 🙁 Itku pääsee kohta! Maksettiin 1300e parketin hiomisesta, se hiottiin puupinnalle saakka, jotta maali varmasti tarttuisi hyvin.

  1. Betolux Aqvan alle pitää vetää niin monta kerrosta HELMI pohjamaalia, että peittää ja näyttää hyvältä sellaisenaan. Sitten päälle pari kerrosta Betolux Aqvaa, niin hyvä tulee.

Leave a Reply