Ruokakellari

No niin. Nyt nousi äitipisteet niin ettei mitään! Meiltä löytyi alakerrasta asuntokohtaiset ruokakellarit. Nyt tämä äiti päätti ryhtyä oikein perinteiseksi kotiäidiksi, pistää ruokakellarin kuntoon ja hankkia sinne talven varalle jos jonkinmoista. Ainakin peruna- ja porkkanasäkit, hillot ja mummon mehut. Tietenkin tonnikalaa tölkkitolkulla, niin on sitten makaroonille maustetta.
Kellari oli kaameessa kunnossa ja pidettyä tähän saakka vain viini- ja halkovarastona. Siivouspuuskan, hyllyjen päällystämisen ja uuden valaistuksen jälkeen siitä tuli kelpo paikka. Hävitin ison viinipullohyllykön ja kasasin pienemmistä tornin oven suuhun. Siskolta tulee vielä vanha valkoinen räsymatto lattialle. Ohlssonilta löytyi roikkavalon lisäksi nerokkaita johtoklipsuja. Ne laitetaan superjämäkällä teipillä seinään ja piuhat pysyvät kiepillä. Hyvä!

Now I got a great mother points! We found a food cellars from the ground floor. Now this mother decided to take the role of traditional home mother and arrange food cellar ready for the winter. I need to buy the potato and carrot bags, jams and juices for sure. And of course lots of tuna, so we have something to eat with macaroni.
Basement was a terrible and kept only as ahe wine and log storage. I cleaned it, covered the shelves, bought a new light and it came a decent place. Later I will get a old white rag rug on the floor. I found genious clips for light wires from Claes Ohlsson. Good!

13 thoughts on “Ruokakellari

  1. Voi että miten ihanaa! Mä muistan lapsena meillä oli kerrostalossa kans ruokakomerot. Tai ainakin se kellari oli niin viileä ja ehkä kosteahkokin niin ettei kukaan vaatteita tms. siellä säilyttänyt. Meillä ainakin oli siellä mummulasta tuotuja pottuja, marjamehuja yms. Ja se tuoksu, rakastan viileän kellarin tuoksua, erityisesti maalla perunakellarin tuoksua!

  2. Todella hieno!! Ahhh!! Roikkalamppu ja räsymatto viimeistelee tilan. Mä toivon et ois edes isompi pakastin 😉 Meidän marjat, mummonmehut ja muut säilötään isovanhempien luona ja tuodaan aina sieltä tarpeen mukaan…. Kun muistetaan!

  3. there's nothing better than a tidy basement! we have overdone ours some weeks ago and have now lots of space for stocks and empty suitcases. yours is very light. nice.

  4. En oo kuullukkaan että tuommosie on, meillä on vaan semmonen kälynen komero tuolla alhaalla. Vois kai sitäkin tosiaan hyödyntää… Taitaa olla vaan entisen omistajan vanhoja tapetteja ja kaakeleita vielä pulollaan 😀

  5. Tuleepa upeen näköistä teidän kotona. Olis kiva nähdä pohjapiirustus!Kysyisin neuvoa: me tarttettais ihan simppeli/yksinkertainen ovellinen lipasto/hylly olohuoneeseen johon sais kirjoja, Cd levyjä ja muuta konttoritavataa. siinä vois olla hyllyjen sijaan myös laatikoita.Leveys 100-110 cm ja syvyys max noin 25 cm.Ikean säilytys hyllykkösarja on ihan ok mutta moduulit vain 60 tai 120, joten ei toimi.Aivot ovat nyt stopilla ja en pääse teenpäin. Latulevykauhistuksia yritän välttää….Olisi ihanaa jos ehdit vastata

  6. Näkisitpä meijän kylmäkellarin:) Siel on autonrenkaita yks satsi,telttakamoja ja taitaa jopa syöttötuolikin löytyä sieltä:)))))) Nyt kirpputorimyynnistä innostuneena toivon että saamme tyhjennettyä osan tavaroistamme että sen komeron saisi tyhjäksi…Mutta minne renkaat? niitä kun löytyy vaan jopa 4 tai 5 sarjaa vaikkei ole kuin yksi auto. On uutta ,kitka,nastarengasta ja sit on viel kait jotain muitakin….huoh.

  7. Voi. Hienoa…Olen pitkään jo miettinyt sitä, miten valtavan organisoitu olet. Ja miten käsittämättömän siistiä teillä aina on.Postaustasi kolmesta kaapista pohdin usean päivän… että miten se on mahdollista?Minä ja mieheni tavarankerääjiä tahtomattamme. Kaapit pursuaa ja korit niiden päällä. Nojatuoleilla vaatteita ja pyykkikori aina täynnä. Keittiönpöytä täynnä kuppia, lelua, lehteä ja postia, joka aina raivataan. neljä kertaa päivässä.Nurkissa lasten leluja ja paljon muuallakin. Miten jaksat pitää tuon järjestyksen ja missä ovat kaikki tavaranne? Missä ovat lahjat, muistot lapsuudesta, muistot matkoilta, kirjat, patterit, työkalut, pipot, hanskat, vihot, kynät, askartelutarvikkeet, langat,kankaat, levyt … voih! loputon lista. Vastaat varmaan, että ne ovat paikoillaan. Minullakin on tavaroille paikat, mutta ne eivät aina ehdi sinne tai sitten joku muu käy sen sieltä paikaltaan hakemassa ja jättää johonkin. Kynien,papereiden ja lankojen pitää olla nopeasti ulottuvilla ja pipoja ja hanskoja täytyy olla monta ja niin, että lapset ne itse saavat otettua -eli kuistin lattialla, korissa, hyllyn päällä.Ihailen ja hämmästelen. Valkoinen matto kellarin lattialla on meidän huushollissa vitsi. Ja silti hekumoin ajatuksesta lukiessani blogiasi.Meitä on niin moneen junaan. Tuohon minimalistiseen tyylijunaan minä en koskaan ehtinyt. Mutten tiedä haluaisinko edes. Nautin tästä kaaoksesta ja väreistä, kodikkuudesta ja lämmöstä., vaikka aina lehdissä ihailenkin kiiltävän puhtaita ja tavarattomia koteja. Kiitos näkökulmastasi ja kunnioitettavan tyylipuhtaasta blogistasi.

  8. Minna juu tervetulemast. Siellä ois jokaiselle oma muovitettu hylly, laariolohuone ja miehelles työpaikkana tuo viinipulloteline. Ei ois pitkä matka.Lattia maalattiin yöllä 4. kerran. Nyt alkaa peittymään, kohta 5. niin katsotan sitten kuis käy. Kiitos kaikista ihanuuksista eilen.

Leave a Reply