MattodilemmaVäliterveiset mummolasta. Vanha koti on nyt tyhjä, puts plank ja uuteen kotiin saadaan avaimet viimeistään tiistaina. Sitten katsotaan, miltäs se meidän unelma nyt sitten oikeasti näyttääkään. Mä ajattelin olla laittamatta tätä konetta seinään tässä välillä, mutta kun jouduin kaivelemaan yksiä suunnitelmia, niin samahan tuo oli jättää pyörimään. Täällä sitä suhataan mummin ikkunalaudalla. Viime yönä sitten viimeistelin uuden kodin suunnitelmat ja nyt vaan kun pääsis hommiin. Viimeiset päivät ovat piinaavia.
Yritän myös etsiä uutta olohuoneen mattoa, kun mulla on kuppi täysi, kun joka ikisellä on sama. Onhan se hieno, mutta ei enää sitten, kun kaikissa blogikodeissa vilahtaa. Uusi Skönari esittelee ainakin Himlalta stylen ohutraitasen tai Åhlensilta ostettavan mustavalkokelimin (laittas kaksi rinnakkain). Oiskohan niistä jompi kumpi meidän uusi matto. Ja pitääkö tässä nyt vielä Ruotsiin ennättää, heh.

Regards from Grandmother’s place. Old home is empty and cleaned. We will get keys to the new home at Tuesday. Then we’ll see was it really our dream home or not. I thought that I can live without computer these days, but I forgot one interior design work into it and I needed to get those yesterday. Then I left the computer open (working at my mom’s window table) and last night finished out new home’s plans…I wish we could be there already!
Another thing. I have to find a new matt, now it feels so…I had a little time to read another finnish interior blogs and now it seems that everyone have a same matt. Not so nice. There were new stylish matts in the latest Sköna Hem. Himla have a cool thin stripe matt and Åhlens sells that black-white kelim (would need two of those). Maybe another could be mine. Do I have to find a time to Stockholm-trip…argh!

23 thoughts on “Mattodilemma

 1. mua ehkä eniten ärsyttää tässä blogimaailmassa juuri toi kun kaikilta löytyy samat tavarat! 😀 se ei haittaisi ollenkaan jos elelisi ilman blogeja ja ei tietäisi että miljoonalla muulla on sama matto olkkarissa. mutta kyllä hieman ärsyttää jos kohta kaikilla on samanlaiset kodit. :Dsuoraan sanottuna välillä jättää bloggaamatta tiettyjä asioita ettei kohta kaikki tee samoin. no ehkä vähän ala-astemaista matkimismössötystä. mutta kamoon. ärsyttäähän se. :DDps. noi matot tossa alakuvassa on über hienoja. toi ylin vasemmalla vois sopia meillekkin. 😀 tää on niin tätä.

 2. Kaisu <3 <3 <3 Ihana, kun sä sanoit sen ääneen. Mä olen juuri samaan asiaan nyt kyrsiintynyt aivan täysin eli olen sun kaa samalla ala-aste luokkalla, heh. On ookoo, kun vinkataan jostain kivasta tavarasta ja vaikka ostetaankin sama, mutta pohjalla pitää muistaa pitää se oma koti, oma tyyli ja oma mielikuvitus. Ei koko kotia saa kopioida, se on ahdistavaa. Täällähän me ollaan ideoita ja ostovinkkejä jakamassa ja vaihtelemassa, mutta rajansa kaikella ja pidetään hyvät tavat siinäkin mielessä.

 3. Meillä on nyt ollut tuo Himlan raidallinen viikon verran eteisessä! Se on kiva eli voin kyllä suositella sitä! 🙂 Tilattiin Frappista, missä oli halvat postarit. Mulla on myös sellainen vaihe, etten juurikaan ole jaksanut ottaa kauheasti kuvia tästä uudesta kodista blogiin, vaan haluan pitää sisustuksen "meillä".

 4. Saara,juu mä olen tilannut Frappista yhden eteisen maton, se on tod. halpa. Niillä on muistaakseni kiinteä, edullinen postari vaikka mitä tilais sieltä. Ja en ota Himlaa, jos teillä on jo se =D Juu mä painiskelen täällä kanssa tuon aiheen kanssa, että kuinkas paljon sitä uutta kotia sitten laittaa näkysälle, tää on miettimisen paikka =)

 5. ja inspiraatio on parasta. sen takia luenkin kaikkia ihania blogeja, kun niistä saa vipinää villahousuihin. mä olen niin nössö perusluonteeltani, että en kehtaisi ostaa samoja kamoja. no jotain yksittäisi voi juu, mutta justiin ihan samanlaista kamaa kämppä täyteen kuin jollain muulla. enemmän mä sitten harmittelen kotona, että voi että kun on kivasti laitettu, mitäs mä keksisin. 🙂 hmm. tästä riittäisi jauhettavaa, mutta poistun mussuttamaan fiiliksiäni jonnekkin muualle. 😀

 6. Juu ei pelkoa… meidän budjetti on niin minimaalinen että menee 50vuotta ennen ku saan ostettua uuden maton. Mä kyllä ymmärrän ton ärsytyksen että kaikilla on sama. Mutta oon ainaki huomannu itekki just esim ton Randin kohalla että ihailin sitä sun blogissa ja sitten ku ostin sen meille niin tajusin että niitä on tosiaan joka toisella. Lopen se ei kuitenkaan oo meille passeli, ainakaa olkkariin. Eli ku näkyy kuvia muitten ihanista kodeista ja esineistä/asioista sielläö niin sitte niistä alkaa haaveileen, mut sitte saattaa tulla näitä virheostoksia tehtyä ku ei se sovikkaan sinne omaan kotiin.Toisaalta sitte pitää taas kyllä muistaa että joka asia on jostai "kopioitu" tai saatu ideaa, eikä juuri mikään loppujen lopuks oo aivan ite keksittyä. Ja täytyy vielä sanoo että mulle tuli tosta sun kommentista mulle hieman nihkee olo. En tiedä miten sen sitte tarkotit, mut joka tapauksessa.

 7. Suki, totta turiset! Minäkin ihailin aikanaan tuota Stockholm rand mattoa, mutta ostohetkellä vein takaisin hyllyyn. Alkoi tympiä juuri se, että kaikilla on sama. Aloin jopa itse miettiä, että ostanko siksi että kun kaikilla muillakin on, vai että kun se on niin hieno. Kallistuin siihen että no kun se vaan on niin hieno. Mutta löytyi sitten lopulta toinen hieno matto;)

 8. En itse kyllä ole vielä löytänyt samanlaista kotia sisustuksineen, jota kopioisin. Mulla on niin oma maku—sekoitus vanhaa, intialaista ja hieman käytännöllistä sekaan. Noista matoista, joista Suki mainitsit, on mielestäni se tummempi parempi 2 vierekkäin—tai miksei keskelle valkomusta(leveämpi kuvio) ja tummemmat reunoille…

 9. aivan totta on että kaikki on jo keksitty. ja tavallaanhan kun täällä esitellään omia kotejamme, niin kuka vain voi ottaa vinkkejä ja ideoita ihan miten tahtoo. ja osittainhan se on tarkoituskin, vinkkien vaihto. tää on vaan vähän eri kuin noissa muotiblogeissa. siellä vinkit ja samisostot on ihan fine, koska kuinka usein kaikilla on samat vaatteet päällä. mut sit taas jos ostellaan jotain hirmu pysyviä juttuja niin ainahan sitä olis kiva että olis uniikkia, eikä ihan joka taloudessa. mutta mutta. itsehän minäkin omasta kodista kuviani täällä levittelen, että pitäis olla hiljaa vaan. :)ja noh, ikea. siellä on siistiä kamaa, halvalla. tottakai niitä löytyy kaikilta.

 10. Hei!Minäkin olen pohtinut tätä "ongelmaa", että samat tavarat joka kodissa…Mielestäni se koskee myös musiikkia/bändejä/solisteja. Jotkut tykkää ei-vielä-läpimurtoja tehneistä, mutta jos esim. bändi saavuttaakiin huiman suosion ja faneja on sitten jokapuolella, nämä alkuperäiset eivät fanitakkaan enää. Siis ei sen vuoksi, että itse bändi olisi huonontunut vaan koska se ei ole "heidän". No jopas se oli vaikeasti ilmaistu. Toivottavasti ymmärrätte mitä tarkoitan.Toisaalta, on kiva tunne, kun on tykännyt/keräillyt/vihdoinkin saanut hankittua jonkun esineen mistä itse kovasti pitää ja voi blogien kautta jakaa ilon samanhenkisten kanssa. Jaan Nenan kanssa ajatuksen siitä, että kaikki on jo keksitty. Tuote on suunnittelijan kynästä, tehtailijan rahapussin kautta ja markkinointiheppujen toimesta myyty sinulle/minulle/naapurin irmalle.Ehkä se on jotain psykologista huttua: minä olen yksilö, mutta olen kuitenkin vain yksi hippunen täällä toisten yksilöjen suuressa joukossa ja se on dilemma.t. Hannele

 11. totta turiset! Olen huomannut ainakin yhden blogin , jossa on kopsattu teidän kodista PALJON asioita. Ärsyttävää ja tylsää, jos toinen hankkii aina samat asiat! Ja noloa jos "löydöt" esitellään omina.

 12. on se rankkaa tuo bloggaajan elämä, koittaa nyt olla sisustuksellisesti "yksilö" globalisoituneessa yhteiskunnassa, missä tavaraa tuotetaan yli kaikkien tarpeiden. Eihän kellään muulla voi olla juuri samaa ylikansallisen Ikean mattoa kuin minulla.Mielestäni blogien tarkoitus on jakaa yhteistä hyvää uusien ideoiden/asioiden kautta. Ideat ja ajatukset vaihtavat omistajaa ja loppujen lopuksi jokainen pystyy tavoittelemaan muiden "avustuksella" sitä täydellisintä kotia mistä on vain voinut haaveilla.. (ja mihin tuskin yksin kykenisi) Vai pitävätkö ihmiset blogejaan vain leuhkiakseen miten hyviä ovat sisustamaan tjsp..?Ellu

 13. Hiukan hämmennyin tästä postauksesta. Käsittäkseni plagioiminen on iso syy blogien, sisustuslehtien etc seuraamiseen/ostamiseen. Mutta niistä ei kannata täällä huudella varmaankaan. Itse matkin välillä niin että korvat soi ja huomaan sitä muillakin, joten annetaan pahan kiertää 🙂

 14. Hups. Tämähän taisi ollakin arka aihe. Jottei nyt ihan vääriä käsityksiä tässä saada ja kiukkuunnuta, niin lopputiivistykselle ehkä paikka. Postaukseni perimmäinen aihe oli se, että joku asia on kiva, mutta kun sitä näkee tarpeeksi, siihen kyllästyy ja sitten on keksittävä jotain muuta. Se on sama, kun 80-luvulla halusin Kappan toppatakin, jossa on hihoissa ne kappalogonauhat. Se oli niin style että! Mutta sitten kun sain sen, ja niin sai 40 muutakin oppilasta, niin eihän se enää samalta tuntunut. Ja toinen sisustuksellisempi esimerkki. Joskus vuosia, vuosia sitten olin treffeillä erään pojan kanssa. Ihan jees tyyppi näin alkuun. Jossain vaiheessa hän tuli käymään luonani ja ihastui nähtävästi minun lisäksi myös palavasti kotiini. Seuraavat treffit olivat muutaman päivän päästä hänen luonaan. Astuin eteisestä pidemmälle tuoreen maalin tuoksuiseen kotiin. Vastassa oli tuttu seinänsävy suoraan olohuoneestani, samaiset pussilakanat koristivat makuuhuonetta ja tuttu suitsuke paloi pöydällä. Ajatus hänellä lienee kaunis, mutta lopputulema ei. Hetki oli kuumottava ja karmiva. Se ei tehnyt vaikutusta. Heeh.Blogit ovat juuri tarkoitettu sisustusideoiden jakamiseen, kivojen tavaroiden vinkkaamiseen ja nk. plagiointiin, siinä missä sisustuslehdetkin. Se missä asiassa olen ehkä joidenkin kanssa eri mieltä, liittyy kopioinnin laajuuteen samasta lähteestä. Tietyt asiat ovat muodissa ja jutut ilmassa. Pienen blogipiirin 'sisustusmaailmassa' näitä muoti-ilmiöitä jaetaan ja käytetään. Itse rakastan hyvän ystäväni Pisarapilven, uudemman tuttavuuden Minnan ja toisaalta henkilökohtaisesti täysin tuntemattoman Ungtblodin Meten oivalluksia ja idiksiä. Olen saanut heiltä loistavia ideoita omaan kotiini. Toivottavasti olen voinut myös antaa heille jotain enkä unohtanut kiitoksen sanaa. Koitan kuitenkin muistaa, että kyse on oikeiden ihmisten kodista, ei sisustuslehteen lavastetusta interiööristä. Ei kopioida ihan kaikkea, otetaan mauste sieltä, toinen täältä ja pidetään pohjalla se oma tyyli. Olisikohan aihe nyt tässä, ei ollut tarkoitus ärsyttää. Kiitos ja anteeksi =)

 15. Tosi kivoja mattoja tuossa jutussa. Minäkin haluaisin uuden puuvillaisen maton olkkariin kesäksi. Näyttää siltä, että kesäiset paljaat jalat ovat aika likaiset enkä villamattoa sen takia haluaisi pitää lattialla. Kyllähän se periaatteessa ärsyttää, että kaikilla on joku samanlainen asia, mutta meillä käyvistä kavereista ja sukulaisista juuri kukaan ei seuraa blogeja, joten kukaan ei osaa ajatella, että joku meillä oleva asia olisi niin nähty juttu. Muutenkin meillä on silti niin omanlainen koti, että vaikka muutama tavara olisikin monella muulla, on ne silti meidän ympäristössä oman näköisiä.Voi, mä ainakin haluaisin kovasti nähdä teidän uuden kodin ja lupaan, että en ala sen perusteella tehdä keittiö- tai kylpyhuoneremppaa 🙂

 16. Musta oli hyvä että aiheesta aukaistiin keskustelu. Juttelin asiasta just yks päivä yhden ystävän kanssa. Kaikkihan lainaa niitä ideoita jostain ja vaikka luulee keksineensä jonkin jutun, on sen ehtinyt keksiä myös joku toinen jossain päin maailmaa. Minua huvittaa lähinnä ne jotka vaihtavat kotinsa tyylin totaalisesti. Kun joku "suosikki" bloggari ostaa jonkun uuden jutun, nämä fanit seuraavat perässä.Ole Suki vain onnellinen kun sulla on niin hyvä maku että sitä kopioidaan :)-Tuittu- (joka ei hommaa bummlingia, kun se musta vähemmän kiva;))

 17. Hienoa että tämä aihe tuli esille! Itsellä aukeni oikea inspiraatiotulva kun löysin blogien maailmaan ja erityisesti tänne Varpusten blogiin. Tykkään lähes kaikesta teidän kodissanne ja tyylini on joiltakin osin vähän samanlainen, ollut aina -valkoista, mustaa ja pieniä väripilkkuja. Itse olen kuitenkin niin 'amatööri', että olen ihan otettu jos joku saa ispiraation omasta blogistani. Mutta olen kyllä tuon yhden anonyymin lailla huomannut parikin blogia, joihin ilmestyy samat jutut heti sun postauksien jälkeen. Toivottavasti he sit viihtyy omassa kodissaan, joka on suoraan kopsattu jostain muualta. Tunnustan että itse ostin sen Randin ihan sun innoittamana, en kadu sen ostoa hetkeäkään koska se sopii kuin nyrkki silmään meidän olohuoneeseen. Kiitos kuitenkin ideasta ja olen pahoillani että nyt joudut omasi laittamaan pois.. Älä kuitenkaan luovu omista lempiasioistasi vain sen takia että niitä on miljoonalla muullakin. Alkuinnostuksen jälkeen olen tyytynyt vain ihailemaan kotiasi ja tyyliäsi. 🙂 Ei muuta kö keep going on ja toivottavasti uskallat laittaa blogiin kuvia uudesta kodistanne!

 18. Suki: Nappikommentti sulta tuo "otetaan mauste sieltä, toinen täältä, mutta pidetään pohjalla se oma tyyli". Tätä kannatan! Hienosti sanottu!

 19. Ymmärrän hyvin mitä tarkoitat. Tää on just se juttu, mikä on saanut mut pysymään vielä blogien lukijana, ei itse bloggaajana. En halua, että kotiani matkitaan. Rakastan sisustamista, mutta haluan mieluummin jotain mitä en ole muilla nähnyt. Toki kun kaikki on jo keksitty, se oma tyyli koostuu juurikin eri juttuja yhdistellen. Ahdistaa, jos joku kaveri ostaa jotain samaa mitä meiltä löytyy. Ja moni juttu onkin jäänyt sen takia hankkimatta, että olen mennyt möläyttämään haaveistani jollekin, ja hän on sen sitten "varastanut". Varmaan jonkun mielestä säälittävää. Antaa olla.Talokin on sitten suunniteltu niillä ehdoilla, mitä muut eivät ainakaan omiinsa valitse 😉 Silti olen mielestäni onnistunut valinnoissa! Ja samoja mattoja olen katsellut, voih. 😉 En ilmeisesti ole hankkimassa sitten.. *hih*P

 20. Hauska miten tämä kopioiminen on alkanut syödä yhtä sun toista.Mutta täytyy silti kiittää sinua siitä että kun viime syksynä löysin blogisi,syntyi päässäni "uusi vaihde sisustamiseen". Olen sisustanut itselleni ja lapsille niin monta kotia,että jo kyllästyin enkä ostanut moneen vuoteen kuin tarpeellisen ja lopputulos muistutti sillisalaattia(sitä se on edelleen,mutta tiedänpähän että tätä "tyyliä" olen etsinyt monta vuotta).Ja tiedän että jos menen ystävilleni kylään niin enpä löydä sieltä samanlaisia tavaroita al'a IKEA.Eilen kävin siellä helvetissä ja voin rehellisesti sanoa et mua ihan oksetti kun näin sen musta-valkoisen maton mitä on sulla ja monella muulla bloggaajalla.Oletko vielä käynyt tutustumassa Tuusulassa Memories-kauppaan(löytyy rantatieltä)?Pitää levittää sanaa kyseisestä kaupasta,jottei käy samoin kun 7vuotta sitten että kaupan pitäjä joutui laittaa lapun oveen kun ei riittänyt asiakkaita. Tuollaisia kauppoja pitäisi olla enemmän suomessa,pieniä mutta persoonallisiä.Nykyään kun kaupat tuppaavat olemaan isoissa kauppakeskuksissa ja se entisajan henki puuttuu…

Leave a Reply