RuokalappuNokkamukeilun ja sormiruokailun myötä tuo syöminen on käynyt aivan järkyttäväksi sotkemiseksi. Kaukalo auttaa vähän, pysyy edes paita kuivana. Hierooko muutkin raejuuston pöytään ja pyyhkii rypäleillä pöytiä? Äiti on voimaton. Uusi tuunattu kaukalo piristäköön sotkun keskellä.

Varpus eating habits gets more and more messy! This bib keeps a t-shirt dry at least. Does anyone else rubs tables with cottage cheese and wipes with grapes? Mom can’t do anything! New decorated bib looks nice in messy..

17 thoughts on “Ruokalappu

 1. joo, sotkua tulee vaikka muille jakaa. ikeasta saa sellaisia hyviä alustoja pöydälle, ne on aika isoja ettei niitä pieni lapsi saa helposti heilutettua. joku muu varmasti muistaa mua tarkemmin.. ne suojaa pöytää pienen sotkuilta, on paljon helpompaa pitää pöytä puhtaana! Ja moni on laittanut syöttiksen alle vahakangaspalan, ettei montaa kertaa päivässä tarvise lattioita pestä =)

 2. 🙂 odota vaan, kun pikkuinen keksii hieroa raejuustoa päähän ja rypäleitä hihoihin :)Kaukalo näyttä kivalta!

 3. Heh..kuulostaa tutulta 😀 ootas kun Tipunen hokaa kuinka kivaa on heittää ruokaa – eilen meillä löytyi palanen sämpylää -viskattuna-toisen keittiön ikkunan alla olevalta tasolta. Rasvapuoli tietty alaspäin 😀 rypäleetkin lentää muuten tosi kätsysti, samoin banaanin voi muussata syöttikseen jos ei enää jaksa syödä. Paras on kuitenkin kun nostaa lähes tyhjän lautasen päähänsä alassuin 😀 etenkin jos menoa heti ruokailun jälkeen. Kuinkakohan monta kertaa olen sanonut/joutunut sanomaan ' mein tyttö harjoittelee ruokailua, hiuksissa on perunaa ja jauhelihakastiketta ja näköjään porkkanaraastettakin'. Ihanat pienet naiset eli harjoitus tekee mestarin.

 4. Kuulostaa kovin tutulta. Meillä on myös tuo heittely tullut – kun ei enää maistu, niin sittenhän sen ruuan voi kätevästi varastoida lattialle ja sotku on sen mukainen. Sitten kun on siivonnut, huomaa, että tyttö siltikin mutustaa jostain nurkasta löytämäänsä kuivunutta puuronpalaa… 😀 Ja sormiruokahan ei missään nimessä kuulu olla lautasella, vaan pöydällä. Jos äiti on unohtanut tämän asian, korjaa tyttö kyllä sen mielellään itse.

 5. ihanaa sotkemista täälläkin muutamien kuukausien päästä odotettavissa.nyt vain neitimme tekee pulautustäysosumia äidin farkkujen taskuun. mutta kyllä esikoisen sotkemisetovat muistissa vielä liiankin hyvin, ei riittänyt että ruoalla hierottiin pöytää mutta kun piti erään kerran spagettia ja jauhelihakastiketta hieroo päänuppiin. näky oli suloisensotkuinen 😉

 6. Meillä ei pelkkä kaukalo paljoa auttanut.Ikeasta saa sellaisia hihllisia essuja, jotka suojaa enemmän. Suosittelen kaukalon lisäksi!

 7. Juu veetu 3 vuotta hieroo leipää pöytään, kai haluaa vähän lissää makua 😀 Tuntuu ku soralla kävelis tuolla keittiössä 😀

 8. Ai teillä vasta nyt? Meillä on vasta 9,5 kk vanha tyttönen ja tätä ruualla sotkemista on harrastettu jo ties kuinka kauan. Kiitos muuten Zallaahille tuosta vinkistä, kunhan Tampereen Ikea aukee ja muutamme uuteen kotiin tollanen haetaan. "Paras" temppu mitä tähän mennessä on keksitty on (tyhjän) puurolautasen hierominen päähän.

 9. Joka aterian jälkeen on siivottava meilläkin. Tyttö auttaa : kaataa ensin vaan vähän lisää siivottavaa et on sit kivempi pyyhkiä 🙂

 10. Jos se sotku rajottuis vain siihen itse sotkijaan, mutta kun ruokailuiden (joita on päivässä noin viisi) jälkeen pesulle joutuu yleensä myös äiti. Paita vaihtoon, housut vaihtoon, sukat vaihtoon, käsien pesu ja suurempien möykkyjen puhdistaminen omista hiuksista.. Ja sen lisäksi tietty pöydän, tuolin ja lattian kuuraus *huoh*. Mutta ei kai tätä kovin montaa vuotta jatku. Ehkä. Kai. Toivottavasti.

 11. Ihana ruokalappu! Meillä poika syö vielä sitterissä tai lattialla makuultaan. Valkoset sitterin päälliset pitäis pestä jokaikisen ruokailun jälkeen. Huoh. Oletteko muuten tykänneet Stokkesta, noin niinkuin käytännössä?

 12. mä olin natsi äiti. meillä ei sotkettu. ja nyt toi nelivuotias on siisteyshullu. ihan hyvä tälläselle kuka inhoaa kaikkea möhnää. ja lapsi on syöny lusikalla vasta sitten kun osas laittaa sen suuhun. ei siis sormiruokailtu, eikä oo varmaan mitään traumoja jäänyt. 🙂 tietty leivänkannikkaita imeskeli ja hieman sotkeskeli, mutta muuten mää tungin lusikkaa napaan.

 13. Meilla on ollut dust buster erittain ahkerassa kaytossa, imee sisaansa seka kuivat etta vahan tahmeatkin sotkut.. Niin ja tietysti suurin mahdollinen syottotuoli jossa irrotettava ja pestava tarjotin. Ei esteettisesti paras ratkaisu mutta minimoi sotkut.

Leave a Reply