Musapöntöt

Bose: Acoustimass® 3 speaker system (440 e/setti)

Genelec: 8020A Aktiivinen 2-tiekaiutin (365 e/kpl) tai hitusen isompi Genelec 8030A Aktiivinen 2-tiekaiutin 8030A (556 e/kpl)

Amphion: Helium 3 (325 e/kpl)

Amphion: Ion (350 e/kpl)

En ymmärrrä kamalan paljon kaiuttimien päälle, mutta sen tiedän että nuo vanhat mustat möhköt eivät tule seuraavaan kotiin. Sillä sipuli. Löysin neljät silmääni sopivat pömpelit musiikin kuunteluun. Emme siis todellakaan aio tehdä mitään kotiteatterihässäkkää. Ne on juntteja. Hei kaikki hifistelijät, tai nykyään vissiin high endailijat, mitkä noista sopisivat teknisiltä vaatimuksiltaan parhaiten pieneen olohuoneeseen ja ihan tavalliseen musiikin kuunteluun? Ja siis Bosen settiä lukuun ottamatta muita tulisi kaksi kipaletta. Kiitos avusta tietäjille!

I don’t understand much about speakers, but I do know that those old huge black uglies do not come to the next home. I found four suitable and beautiful one for music listening. We really don’t want any home theater things. Those are stupid. Now all hifi guys, which of these would fit best in a small living room and for a normal music listening? Thanks for your help!

23 thoughts on “Musapöntöt

 1. En ole minäkään hifisti, mutta sen verran tiedän, että aktiivikaiuttimina ainakin Genelecit vaativat seurakseen supparin. Ne Genelecin supparit eivät sitten olekaan mitään kaunistuksia ja käsittääkseni niitä ei saa valkoisina. Joten jos et halua mustaa mörköä tarkasti määriteltyyn paikkaan kaiuttimiesi läheisyyteen (ei saa peitää/piilottaa), niin harkitse jotain muuta.t. Veera

 2. Meil on toi Bosen setti ja toimii loistavasti.Tavallisesta musan kuuntelusta en sitten tiedä, mies on muusikko ja sen kriteerit kai sen mukaiset.Olin onnesta mykkyrällä kun saatiin kamalt mustat valtavat skobet pois olohuoneen nurkista!Kummasti tuli tilaa ja valoa…

 3. Meillä on piskuisia genelec-kaiuttimia (8020) 5 kpl olkkarissa. Tykkään kovasti niiden muotoilusta ja äänen laatu on hyvä + parasta on tietty se suomalaisuus. Nuo gentsut on soveltuvat pieneen olohuoneeseen ja sellaiseen lähikuunteluun. Ampionitkaan ei varmasti huonot ole. Meillä mies on hifistelijä ja hoitanut noiden kaiuttimien ostelun kotiin ja olin kovin mielissäni, kun metrikkäät pöntöt lähti nurkasta pois ja tilalle tuli piskuiset kaiuttimet.

 4. Mun poikaystävällä on just tuollaiset Genelecit, ja se itse ja minä myös on oltu hyvin tyytyväisiä niihin 🙂 Ne on siis just pienessä tilassa, ja käytössä musiikin kuuntelussa ja leffojen katselussa 🙂 Niitä voin ainakin suositella! Muista en tiedäkään mitään :DKiva blogi sulla. Kommentoin nyt vasta ekaa kertaa, vaikka oon lukenut jo kolmisen kuukautta 🙂

 5. Meillä on ollut sekä Boset että Genelecit, tuota kolmatta merkkiä en tunne. Suosittelen lämpimästi Geneleccejä, niissä on tajuttoman hyvä ääni. 🙂 Genelec taitaa vieläpä olla suomalainen.

 6. En tiedä, mikä sopii teknisesti parhaiten, mutta meille on kai tuloillaan Genelecin 8030A:t. Poikakaveri on nörtti, niin nuo kai on hyvät moneen käyttöön. Meillä kaikki kodin tekniset vempaimet ns. juttelevat keskenään ;-)Tällä hetkellä meillä on Amphionit. Puun värisenä kai tuo Helium? Ja sitten jemmassa on korkeat Amphionit harmaina. Nämä on luvattu myydä, jos Genelecit tulevat.

 7. Meillä on Amphionin Heliumit, voin suositella hyvin lämpimästi! Meilläkin on vain 2, mutta yhtään enempää ei tarvitse, ovat sen verran laadukkaat. Jopa mieheni vaativille korville!Suht isot ovat verrattuna Ioneihin, mutta eivät hypi silmille kuitenkaan. Tykkään tuosta harmaasta ja jos nyt joku vekotin voi kaunis olla, niin nuo kyllä ovat.Miehen veljellä on Ionit, en ole päässyt kuulemaan "täydellä" teholla, mutta mielestäni ääni ei ollut läheskään yhtä hyvä. Onhan ne tietty pienemmätkin..

 8. Moi! Suosittelen Genelecejä, koska:-Se on suomalainen, valmistetaan Iisalmessa.-Tuon kaijutinmallin on suunnitellut Harri Koskinen.-Loistava ja puhdas sointi.-Kahden vuoden takuu ja takuuasioissa helppo asioida suoraan valmistajan kanssa.Nuo mallit, joita laitoit, on jo aika pro-malleja, joita käytetään studiossa musiikintuotannossa. Itselläni on malli 6010A, joka on noiden pikkuveli ja tarkoitettu kotikuunteluun. Maksaa 199e/kpl. Ääntä siitä lähtee tosi hyvin. Sille saa kaveriksi myös semmosen subbarin 5040a, jos haluaa enemmän matalia ääniä kuuluviin.-Satu-

 9. Meille ostettiin, tai oikeestaan jänis osti, tuollaisten teräväkulmaisten Amphionien tyyliset valkoiset kaiuttimet Kruunuradiosta, en vaan piru muista merkkiä. Soi ihan törkeen hyvin ja taisivat olla noin 500 e/ pari eli vähän halvemmat kuin Amphionit. Nissä on harmaa verkko päällä mut kun se riisuu alta paljastuu tyylikkäät mustat ympyrät! Gridit suojais kaiuttimia periaatteessa pölyltä ja tahmakäsiltä mut näyttää kivemmilta ilman…Laitan sulle tietoa kun muistan merkin.Kettu

 10. You should definitely take a look on "bose wave" (available also in white). doesn't need much space and the sound is really, really great.

 11. Meillä on nuo viimeiset, Amphionin Ionit, ja olemme olleet tyytyväisiä valintaan. Laatu ja ulkonäkö kohtuuhintaisessa paketissa. Toisinaan kaipaan subbaria matalien äänien toistoon (tanssijytää kuunnellessa), mutta silti nuo ovat nimenomaan pieneen olohuoneeseen oikein hyvät.

 12. Oijoi, miten hienot vaihtoehdot!Bosen setissä on subbari, joka on tosi hyvä. Kun sen hommaa niin ihmettelee miten onkaan pärjännyt ilman. Mutta koska hinta on aika matala ja kaiuttimet on tosi pienet, niin saattaapa olla että Genelecit ja Amphionit kuulostaa ihan yhtä hyviltä (tai paremmilta!) ilman subbaria. Menkää HifiStudiolle kuuntelemaan! Siellä pystyy tosi hyvin vertailemaan eri kaiuttimia.

 13. Meillä on nykyisin Genelecit ja ennen oli Amphionit. Laatukamaa molemmat. Muuten, saa niitä Genelecin subbareita valkoisena.

 14. yllä jo mainittu genelecin 6010a:t + 5040 subbari on kyllä suositeltu setti! ja riittänee pieneen tilaan. Subbarikin vähän erilainen muotoilultaan, tai just muotoiluakin mietitty.(H.Koskinen)Paljon kehuttu kaijutin ois myös Aurelia magenta. -MtM(2kanavainen setti on just pop! onhan meillä vain 2korvaakin)

 15. vastasin jo aiemmin, mutta ohi aiheen. Noista malleista Aktiivinen 2-tiekaiutin 8030A on paras! Kuuntelemalla paras, itse olen saanut ihan parasta palvelua Fredan Highendstudiolla. Siitä ammattitaidosta olen muutaman prossan enempi maksaankin kokonaishankintahinnassa. MtM

 16. Voi kiitos kaikille tuhannesti. Tästä oli apua ihan kamalasti. Kävimme eilen koekuuntelemassa malleja ja nyt loppusuoralla ovat Aureliat ja Amphionit!

Leave a Reply