Sukin design week, II


Tuoleja meillä ei ole liikaa. Varsinkin kun saamme ruokavieraita, kaikki kodin istuimet haalitaan pöydän ympärille. Olen vampannut Fritz Hansenin Dot-jakkaraa ja nyt löytyi originaali kolmijalkainen!!! vuodelta 1968. Seitkytluvulta lähtien istuinta on tehty nelijalkaisena. Täydellinen petroolin väri viimeistelee kaunokaisen ja se löysi paikkansa työpöydän kakkosistuimena. Väri on muuten luonnossa snadisti tummempi ja syvempi kuin valoisissa kuvissa. Tuolia voi etsiskellä myös nimellä 317o, suunnittelijana Arne Jacobsen.

Minun tarjous tuolista oli 130 e, uutena myy Ambient direct postareineen Suomeen 238 e.

We don’t have too much chairs. When we have dinner guests, we need to collect all our chairs around the table. I’ve been looking for Fritz Hansen’s Dot-stool for a while. Now I found original three legs!!! from year 1968. From 1970’s stool has made with four legs. Beautiful petrol color is perfect, it is little bit darker and deeper as in pictures. Another name is 3170, design Arne Jacobsen.

I paid 130 e, new one from Ambient direct 238 e postpaid.

11 thoughts on “Sukin design week, II

  1. Moikka! Haluaisin kysyä tuosta Ikean matosta. Onko sen laatu hyvä? En ole paikan päälle päässyt hypistelemään ja mietin, uskallanko tilata postimyynnistä. Vepsäläisellä ihastelin viikonloppuna Artekin Tiikeri-mattoa, mutta siitä ei löytynyt kuin jätti ja mini koot. Tykkään tuosta Ikeasta kuitenkin ehkä enemmän.

  2. Karmiini, minusta se on ollut kyllä ihan hyvä. Parasta se, ettei siitä irtoa mitään nöyhtää, mitä ennen on kaikista Ikean matoista tupannut tapahtumaan. Hitusen nyppyyntyy, mutta meillä kyllä sen päällä hinkutetaan mennä koko ajan. Ja siis nyppyyntyy niin vähän ettei hullu huomaa ja viisas ei virka mitään. Osta ihmeessä, suosittelen. Ja siis myös sitä Ikean harmaata kelinhenkistä, minkä ostatutin mummolaan (joku postaus taaksepäin.) Se on kanssa eri hyvä! Sen ottasin itse, jos vaan ois huoneita enemmän.

  3. Kiitos infosta. Meillä on eteisessä yksi Ikea, josta lähtee superärsyttävää villanöyhtää, mutta toivon että nöyhtäntuotanto jossain vaiheessa loppuu. Yritänpä etsiä tuon mainitsemasi toisen Ikeamattomattosen katsastettavaksi.

  4. Toisen hylkiö, toisen löytö! Itse hypistelin tuota samaa, jos myyjänä oli Murto?Designerista on hieman ristiriitaista tietoa. Toiset väittää tuotetta Soren Hansenin tekemäksi..?, väliäkös sen. Noita on myös tiikkiviilulla ja niitä mä metsästän.

  5. Hei,ja kiitos ihastuttavan tylikkäästä blogista!Onkohan tuo kaunis musta-valkoraidallinen matto ikeasta ja lähteekö siitä villamatolle tyypillisesti nukkaa? kokemuksia käytössä?kiitos.H

Leave a Reply