Kuinka äiti ei tee mitään?
Varpusen blogille on viime aikoina ropissut mainetta ja kunniaa oikein roppakaupalla. Vetää äidin hiljaiseksi ja kiitolliseksi. On tietenkin ihana kuulla, että meidän arkielomme ja puuhastelut inspiroivat niin monia. Ja että mun Köyhät eväät -pöperöitä syödään muissakin kodeissa eikä kaikki äidit käy vaan hienosti kaupungilla luncheilla. Kiitos Koti ja keittiö -lehdelle kirjoituksestanne, olen otettu!

Samalla kun koitin löytää tuota em. kirjoitusta interwebastosta, törmäsin tällaiseen lainaukseen. Sukin alkovin valaistusprojekti on valikoitunut Apartment therapy sivuille, huh huh, ihan hiki tulee.

Samalla olen saanut paljon kommentteja, missä kummastellaan, mistä minulla riittää aikaa tähän ja kuinka oikein jaksan puuhastella näin paljon. Itse en ole aiemmin tätä miettinyt, kun kaikki tämä touhuaminen on minun elämääni. Minä tykkään pitää kotini siistinä ja järjestyksessä ja tottuneesti vain laittelen tavaroita paikoilleen kaiken aikaa. Jos jätän siivoomatta, siitä se vasta paha olo tulee. Nainen siivoaa elämäänsä järjestykseen. Samoin nämä askartelut, ompelut ja tuunaukset ovat minulle harrastus, siinä missä toinen äiti käy joogassa tai neuloo sohvan nurkassa. Kun joku projekti on valmis, saatan seuraavan päivän ihastella lopputulosta ja olla tekemättä mitään käsilläni, kunnes taas keksin jotain hauskaa väkerrettävää. Varpu kulkee mukanani rintarepussa tai nukkuu päivä- tai yöunia, kun minä puuhastelen. Ja sitten tämä blogi – tämä on minun henkireikä ja aikuisten maailma tässä olohuoneen nurkassa.

Minulle on sanottu, että lepää ja rentoudu välillä, joten ryhdyin miettimään, että kuinka ollaan tekemättä mitään? Varsinkin vauvan kanssa on vaikea keksiä “ei mitään tekemistä”. Maataanko silloin sängyssä vai katsotaanko vauva kainalossa leffaa? Meillä ei Varpu ainakaan paikallaan pysy.
Kertokaan minulle, kuinka äidit tekevät ei mitään? Ideoita otetaan vastaan ja testataan. Tänä kiireisenä maailman aikana niille olisi varmasti käyttöä laajemminkin. Voisi vaikka tehdä tuonne oman kategorian: Don’t do it yourself. DDIY.

Eilen minulla oli äijä ilta. Vähän sahausta, maalausta ja siideria (buhahaa). Tämä alkoholiton omenajuoma on niin vallan tyylikkäässä tölkissä ja ihan tuntui kuin siideriä vetäis. Lopputulosta nähtävissä maalin kuivuttua. “Ei se oo remppamies eikä mikään, joka ei tölkin kanssa turssaa.”

The Varpunen-blog has recently got fame and glory. Mother is thankful. It is wonderful to hear that our life inspires so many. And that my Poor food recipes are useful in other homes and all mothers don’t visit the city and have nice lunches. Thank you Koti ja keittiö -magazine for nice text about our blog!
At the same time I found this: Suki’s alcove lighting project has selected to the Apartment Therapy, wow.
I have received many comments, which wonders how do I have time to do all this. In fact I have not even thought about this earlier because this is my way of life. I like to keep my home tidy and organized. Similarly all these handicraft, sewing and before-after projects are a hobby for me, as much as another mother is having yoga. When one project is finished, the next day I might admire the end result and not to do anything with my hands. Next day I want to start something new. And then this blog – this is my lifeline and the “adult world” in this corner of the living room.
I have been told that I should rest and relax, so I started to think that how we are doing nothing? Are we laying in bed or watching a movie with Varpu? I guess she won’t stay in bed more than 20 minutes…
Give me ideas how the mothers did not do anything? The ideas will be tested and maybe we can launch new category Don’t do it yourself. DDIY.

Yesterday I got “a male -evening”: some sawing, painting and drinking (heh). This very stylish non-alcohol appledrink feels like sider. The shelf result will be shown when the paint dries.

16 thoughts on “Kuinka äiti ei tee mitään?

 1. Olen jo pidemmän aikaa seuraillut sun blogia. Aivan ihana blogi – kiitos siitä =) Tulee aina hyvä mieli sun juttuja lukiessa ja upeita kuvia katellessa.Eilen juuri kampaajalla selailin Koti ja keittiö -lehteä, mistä myös blogin bongasin.Kahden pienen lapsen äitinä olen myös miettinyt miten ehdit kaikkea, mutta tottahan se on että itsehän sen valitsee mitä esim. lasten päiväunien aikaan tekee. Joku tykkää nauttia kupin kahvia ja lukea lehteä, joku siivoilee, joku askartelee ja joku ottaa itsekkin päiväunet. Mutta tehokas sinä olet – siitä ei pääse mihinkään.

 2. Sitä pitää tehdä, mistä tykkää, ja sen verran kuin haluaa ja jaksaa! Rentoutumisen tapoja on niin monia, erilaisia eri ihmisillä ja samoillakin ihmisillä eri elämäntilanteissa.Televisio on ankara aikasyöppö. Tunti-pari sen ääressä vilahtaa hetkessä, mutta sama aika jonkin itse tekemisen parissa tuottaa paljon enemmän iloa ja hyvää mieltä. Valintakysymyksiä.

 3. Hyvä Suki! Mä oon niin ilonen siitä, että satuin sun blogin löytämään! Niin ispiroiva ja idea rikas.Sen lisäksi vielä niin hieno ulkoasukin, kun on valkosta,kirkkaita värejä ja selkeyttä. Yhden asian tiedän et jos äidit "eivät tee mitään" vaikka muutaman päivänkin aikana…niin kämppä saattaa olla hieman kaaoksessa ja lapset kiipii seinille nimimerkillä kokemusta asiasta;) No toi ehkä tietty riippuu lapsien lukumäärästä ja iästä. Mulla kun on kolme (6, 5 ja 1,5-veet) on "ei mitään tekemisellä" kohtalokkaat seuraukset ;)Bongasin muuten ton sun alkovin kuvan jossain muuallakin. Oliskohan ollu tossa emmandesignblogissa:)Hauskaa perjantaita ja viikonloppua! 🙂

 4. Niin vielä, että se kuva siitä alkovista olikin tässä hienossa blogissa ja oli otettu siitä appartmentterapista :)www.blackwhiteyellow.blogspot.com

 5. mä oon samanlaisen tuusaaja.koko ajan joku homma menossa ja siivoon huomaamattani koko ajan.meillä ei sotkusta juuri ole, vaikka pieniä on kolme. olen saanut paljon ihmetystä osakseni livena ja blogissani.rivien välistä jopa luettavissa että senkin ajan voisi viettää lasten kanssa.jeah.kyllähän mä vietänki.ne on aina hommassa mukana:)ja tuo omenajuoma on hyvvää:Dt.Ballo joka pyörii ny maalamaan uusia hyllyjään:D

 6. Hyvä vaan että olet tehokas ja puuhaileva. Kukin tekee sitä mitä huvittaa. Kerrassaan ihailtavaa energiaa sulla. Jatka siis samaan malliin vaan.

 7. Itsekin olen aikamoinen puuhailija, joten ymmärrän sinua hyvin. Kun tulen alkuillasta töistä, syön ja sitten saatan tehdä kotona yleistä järjestelyä, siivoilua tms. Mulla ei ole lapsia ja asun yksin, joten oma toimintani ei ole millään lailla rajoitettua. Välillä tulee loikoiltua sohvalla ja katsottua telkkaria, mutta aika harvoin. Minä olen kyllä välillä miettinyt pitäisikö joskus vaan olla, voiko tämä mennä niinsanotusti överiksi. Mutta koen puuhailun rentouttavana. Ja jopa imuroimisen. :DTiina

 8. Jos noita "äiti ei tee mitään" ideoita tulee, niin mäkin lupaan kokeilla! :D…vaikka kyllä mä välillä otan päikkärit tytön kanssa, jos yö on mennyt huonosti (as in herätys 30 min välein).

 9. Minä ihastelen tuota tehokkuuttasi :). Mietin oikein mitä se on jos ei tee mitään ja minulla ns. "en tee mitään" hetki on sitä, että juon kupin kahvia, mutustelen muutaman palasen Taloussuklaata ja luen naistenlehtiä (Evita, Kauneus&Terveys, Kotivinkki, jne jne). Minulle tuo on laatuaikaa itseni kanssa kun saan lukea naistenlehtiä ja maata sohvalla tai lueskella/katsella blogeja ja vain olla. Toiselle laatuaika itsensä kanssa on kaikkea pientä kivaa puuhastelua ja minusta se on vallan ihasteltavaa, se on omaa ihanaa aikaa aivan niinkuin mikä vaan mistä itse nauttii.Silloin kun esikoiseni oli pieni, minä maalasin huonekaluja ja ompelin niihin uusia päällisiä silloin kun lapsi oli unilla. Ja juuri tämän takia blogiasi on ihana seurata, kun koen jonkinlaista yhteenkuuluvuutta siinä, että lapsi on pieni ja äiti jaksaa puuhastella.Olenkin superiloinen siitä, että mahtava blogisi on huomattu useammassa paikassa! Näin sen kuuluukin olla :)!Nauti ihmeessä jatkossakin siitä mistä tykkäät , se on ihanan rentouttavaa 🙂

 10. Hieno, ilahduttava ja inspiroiva blogi kertakaikkiaan! Myös vanhempien lasten varmaankin vähän vanhemmalle äidille ja puuhailijalle.Pakko kysyä. Syksyllä näin jossakin lehdessä tai blogissa hauskan kynttilänjalan, jossa oli luullakseni metallinen kynttiläpesä kuvioidulla keramiikkalautasella. Ennen joulua se taas pompahti mieleen ja yritin kaivaa esiin tietoa, että mikä kynttilänjalka se olikaan, mutta en enää löytänyt sitä sitten millään. Mielessä oli tehdä myös omia versioita, mutta jäipä tekemättä. Viime viikolla törmäsin blogiisi ja kas, sinä olit tehnyt vastaavia kynttilänjalkoja (tosi kivan näköisiä!), mutta satutko muistamaan, minkä firman/tekijän tuotos se alkuperäinen on? Minusta tuntuu, että se oli joku ruotsalainen, mutta en ole onnistunut pääsemään jäljille.

 11. Äidit tekee ei mitään raahaamalla vauvoja ympäri Itiksen kaltaisia ostohelvettejä. Sinun puuhasi ovat paljon järkevämpiä. Blogisi on todella innostava.

 12. Heips! Jatka samaa rataa ja sitten joskus kun alkaa "väsyttämään" niin sitten levätään 🙂 Kun mun likat oli pieniä, MINUN OMA-aika oli myös päikkäreiden aikaan & illalla/yöllä. Kaiken sen ajan työstin käsilläni jotain ja nautin. Minä sain varmasti virtaa tyttösistäni. Välillä kun olin ansiotyössä niin aika oli tosi kortilla ja väsyttikin herkästi. Mut nykyään puuhataan yhdessä. Kaikki täähän siirtyy äidinmaidossa :))

 13. Minusta on hassua, että tuota sun ehtimistä jatkuvasti kummastellaan. Ihan saman verran sulla on tunteja kuin muillakin. Saahan sitä aikaan, kun vaan ryhtyy toimeen. Ja siisti koti, jossa on tavarat paikoillaan, auttaa ehtimään paljon enemmän. Kiitos inspiraatioista!

 14. Kukin taplaa tyylillään. Energisyytesi on ihailtavaa, mutta kuten tässä keskustelussa jo on todettukin, kaikilla on se 24 h käytettävissä ja se jää sitten kunkin omaksi valinnaksi, miten nuo tunnit täyttää. Blogisi on mielestäni kerrassaan ihana, ja ilahduin, kun näin sen Koti ja keittiö -lehden sivuilla. Luulen, että tyylisi on sellainen, joka monia ihmisiä kiinnostaa: sekaisin edullisempia hankintoja ja design-löytöjä, ja tietysti kermana kakun päällä upeat käsityösi ja tuunauksesi. Lisäksi kuvaat kivalla tavalla vauvaperheen arkea, ja pidän myös siitä, kuinka joissain jutuissa lemmikitkin ovat päässeet mukaan kuviin. Kokonaisuudessaan ihan kympin paketti!

Leave a Reply