Ensimmäinen hammas ja kirjankannet
Kääk. Varpu ei ole vielä 4 kuukautta, kun ensimmäinen hammas jo kurkkaa. No tietenkin vauvakirjat esille ja lukemaan, että onkos tämä nyt taas ihan normaalia. Ensimmäinen hammas puhkeaa keskimäärin 8 kuukauden iässä, mutta vaihtelua voi olla 4 kk suuntaan jos toiseen. No meillä on sitten juuri se 4 aikaisempaan suuntaan.

Vauvakirjat ovat hyödyllinen apu, kun ihan jokaisesta kysymyksestä ei viitsi tuota terveyspuhelintakaan rasittaa, heh. Kirjat on hyvä olla hollilla, mutta minkäs teet, kun ne eivät miellytä aina ulkonäöllään. Äiti keksi lääkkeen tähänkin vaivaan. Lahjapapereista taittelimme uudet kannet kirjoihin ja nyt ne saavat olla Varpun hyllyllä käden ulottuvilla.

9 thoughts on “Ensimmäinen hammas ja kirjankannet

  1. Onnea ensimmäisen hampaan johdosta! t. (vielä hampaaton) Anni & Ainops. sinulta ostamani Vilan mekko on irrotettavine olkaimineen päässyt heti käyttöön; mekkohan on kätsy imetyksessä ja sopii hyvin tunikamaiseksi tiukkojen farkkujen kanssa 🙂

  2. Onnea ensimmäisen hampaan johdosta 🙂 Toiv.puhkeaminen tapahtunut rauhallisissa merkeissä eikä ole aiheuttanut ylimääräisiä kitinöitä. Meillä joka paikka kuolaa täynnä 😀 toinenkin ylähammas tekee näköjään tuloaan. Ja Tyllerö erittäin tyytymätön tilanteeseen.. Kivat kannet teit, terveyspuhelimen vai mikä se oli – työntekijät on siellä sen takia että sinne voipi soittaa. Onko ko.puhelin Hgin kaupungin oma?

  3. Kiitos Aat =) No olipa hyvin oivallettu, itse en hoksannutkaan tuota imetysmahdollisuutta. Muuten mäkin pein sitä usein farkkujen tai legginsien kaa, meni ihan talvellakin.RuusuLiisa, meillä ei ollut mitään oireita ennen puhkeamista, mutta nyt sitten kun valkoinen purupinta jo näkyy, niin hitusen kitisytyttää ja maha meni ripulille. Sekin on kirjan mukaan mahdollista. Outoa, outoa. Juu terveyspuhelin on pääkaupunkiseudun oma (www.0910023.fi), mutta mikä sinne estää soittamasta vaikka Rovaniemeltä. Käsittääkseni. Se on ollut kyllä tosi hyvä, kun varsinkin tämä ensimmäinen lapsi herättää joka päivä jonkun uuden päänvaivan. En oikein välitä noista lietsovista keskustelupalstoista tiedonantajana =)

  4. Oh, minä en kyseisestä terveyspuhelimesta tiennytkään! Mekin vältämme nettiä tietolähteenä viimoiseen asti. Taidanpa joskus tarvittaessa kokeila terveyspuhelimen taitoja :)t. Aino&Anni

  5. Meidän vauvalla näkyi valkoisia hampaanalkuja 2 kpl jo syntyessä (vaikka syntyi 1 kk ennenaikaisena), mutta ei ne hampaat sitten varsinaisesti ilmaantuneet kuin vasta 6kk iässä. Eli voi mennä aikaa, vaikka alkuja pukkaisikin. Kuolaaminen ja kaiken suuhun tunkeminen olivat sitten hyviä merkkejä siitä, että nyt ne hampaat oikeesti tuloo:)

  6. Ok. Mulla ei ole ollut vielä tarvetta soittaa kun pitäis tietää koulutuksen perusteellakin 😀 tosin oman muksun kanssa sitä on näköjään paljon enemmän 'silmät auki' ts. kiinnittää ihan eri tavalla huomiota. Nimimerkillä suutarin lapsilla kengät?!

Leave a Reply