Ripaus Ranskaa

Mein Pariisi-rakkaus alkaa hivuttautumaan päivä päivältä enemmän kotiin. Viime viikkoina kotimme kävi läpi ison maalausurakan, kattoja vaille kaikkialla on nyt uudet puhtaat maalipinnat. Siitä projektista syksyllä lisää. Vilautan nyt muutamia tunnelmaa tekeviä hankintoja, joilla aamukahvin nauttiminen on hitusen enemmän chic kuin aiemmin.

Sain Room21:lta näkyvyyttä vastaan Lampe Grasin N°210 -valaisimen. Vuonna 1921 Bernard-Albin Gras suunnitteli sarjan valaisimia toimisto- ja teollisuuskäyttöön. Gras-valaimet olivat tyyliltään yksinkertaisia, rakenteeltaan tukevia ja jo sillä ajalla hyvin ergonomisia. Valaisimessa ei ole ruuveja tai hitsattuja liitoksia lainkaan. Le Corbusier oli valaisimien vankka ihailija ja käyttikin niitä niin omassa toimistossaan kuin lukuisissa suunnittelemissaan kohteissa. Sitä kautta aukesi Gras-valaisimien maailman valloitus ja matka klassikkovalaisimeksi designkeräilijöiden koteihin.

Lampe Gras N°210 -valaisin, Room21
Clivo-Paperipaino ja Vitreus-lasirasia, AYTM, myynti Formverk
Another country -pitcher, Stilleben
Pellavasalusiinit, Eurokangas

Leave a Reply