Bolon – kokolattiamattoja ja nyt myös irtomattoja

Monelle on varmasti tuttuja Bolonin laadukkaat kokolattiamatot. Meillä Suomessa Bolonin showroom on tuossa Punavuoren sydämessä, Punavuorenkatu 1:ssä. Bolon on ruotsalainen designyritys, jota vetävät sisarukset Annica ja Marie Eklund, jo perheyrityksen kolmannessa polvessa. Vahvasti muotiorjentoituneet sisarukset ovat johtaneet yrityksen uuteen tyylikkääseen ja korkealaatuiseen suuntaan. Hauskinta oli kuulla, että alkuaan Bolonin vinyylimatot oli suunniteltu caravaanareille – nämä asuntovaunujen ulkotiloissa olevat matot olivat myyntihitti vuosikymmeniä sitten. Sisarusten uudistama Bolon on muuttunut näistä vuosista ja matottaa nyt julkitiloja luksushotelleista designtoimistoihin kautta maailman. Bolon tekee vahvasti yhteistyötä nimekkäiden muotitalojen kanssa ja mallistosta löytyykin muun muassa Missonin kanssa tehdyt matot.
Bolon aukaisi näyttävän showroomin Tukholmaan ja minut kutsuttiin avajaisiin tutustumaan malliston uusiin, kodinsisustajalle sopiviin tuotteisiin. Tutut vinyylikokolattiamatot saavat nyt rinnalleen kodin irtomatot, kaikki mallit tällä hetkellä koossa 2 x 3 metriä. Uusi mattomallisto sisältää kaksi mallia: ruudullinen Villa La Madonna ja raidallinen Duet. Bolonin tuttuun vinyylimateriaaliin on lisätty tekstuuria ja pehmeyttä luonnonkuiduilla ja sekoitelangoilla.

Niin kokolattia- kuin irtomatot valmistetaan edelleen 100 %  Ruotsissa. Mattojen kuoseihin ja väreihin pääsee tarkemmin kurkkaamaan IG:ssä, johon innostuksissani kuvasin kaikki ihastuttavat kuosit ja sneek peekiä muista Bolonin kokeiluista ja mahdollisesti tuotantoonkin tulevista tuotteista.

Villa La Madonna and Duet -rugs, Bolon.

Leave a Reply