Kerrossänky vanhojen komeroiden tilalle // osa I

#projectbunkbed on vilahdellut IG:ssäni ja sillä on jo useimmat teistä päässeet seuraamaan viimeisintä remppahommaamme. Tässä mein uudessa elämäntilanteessa on toisinaan tarvetta yövyttää neljäkin lasta saman aikaisesti. Meinasi tila loppua. Keksin yksi ilta, että jos purettas nuo vanhat kaapit pois, niin sieltähän tulee juuri sängyn verran lisätilaa. Sitten vaan niin monta päällekkäin kun mahtuu.

Teen tästä projektista kaksi postausta, toisessa pohjatyöt ja toisessa lopputulos.

Eli tyttöjen huoneessa oli kolmen alkuperäisen kiinteän komeron seinä, josta kaksi tavallista ja kolmas syvempi ja enemmän vaatehuonemainen. Vaikka olen kova KonMarittaa, ihan kaikista kaapeista ei tahdottu luopua. Oikean reunimmainen vaatehuone säästettiin. Lisäksi kaappien syvyys ei sinällään riittänyt sängyille, joten jouduimme purkamaan oviseinämän pois myös säilytettävän kaapin osalta. Näin saatiin sängyille se rapiat 80 cm syvyyttä. Pituutta otimme sänkyihin 180 cm. Onneksemme vasemman reunimmaisesta kaapista löytyi outo syvennys, joka saatiin yöpöytähylly käyttöön (tämä aukeaa teille paremmin valmiiden kuvien myötä).

Purku- ja rakennustöihin otimme apuvoimiksi Kalmer Eekin Uno-Groupista. Voin sanoa, että nyt on luotettava, aikataulussaan pysyvä ja tehokas kaveri, ja työtunnin hinta on 40 e sisältäen alvin. Siis todella järkihintainen lisävoima kodin remontteihin. Ja nuohan saa sitten vielä kotitalousvähennykseen.

Kalmer teki purkutyöt 2 tunnissa. Lupauduimme itse “säästeliäinä” hoitaa purkujätteet pois, mikä kyllä oli aika homma. Sanottakoon että treeninä meni. Tähän purkujätteen määrään ei osannut kyllä varautua. Minna Aquariuksesta onneksi vinkkasi Ikea-kassitekniikan, joita sitten tässä meidän casessa tulikin noin 20 kpl. Sitten ne vaan farmarin takaosaan ja kaksi keikkaa Sortti-asemalle. Tuollaisen betonijätemäärän kierrätysmaksu oli yhteensä 50 e.

bunkbed_ennen

Vanhat kaapit ja listojen poistoa.

bunkbed_ennen2

Purkutöiden jälkeen paljastui kaapeista erinnäisiä syvennyksiä, jopa melkein naapurikin.

bunkbed_ennen3

bunkbed_ennen4

Yöotos, kun kaapistosyvennys on purettu ja siivottu purkujätteistä.

bunkbed_ennen6

Kun purkuhommat oli hoidettu, alkoi Kalmerin varsinainen työ. Sänkyjen takaseinä tukevoitettiin ja oiottiin jykevällä koolauksella ja lastulevyllä, jotta sängyt saadaan varmasti hyvin kiinnitetyiksi.  Väliin laitettiin myös ekovillaa äänieristämään syvennystä. Samalla rakennettiin toinen päätyseinä sänkyjen ja säästettävän kaapin väliin. Tämä seinä tuotiin noin 10 cm pidemmälle huoneeseen, jotta sängyistä saatiin riittävän syvät. Lattian kolot ja suuret seinän kolot paikattiin ensin karkeammalla tasoitteella, sitten hienommalla. Vaatehuoneeseen palautettiin vanha ovi karmeineen. Uuden takaseinän kautta vedettiin myös sähköt tulevaan yöpöytäsyvennykseen.

bunkbed_ennen7

Vanhasta vaatehuoneesta tehtiin minikodinhoitohuone, johon saatiin nyt pieni arkkupakastin, mikro ja siivoustarvikkeet. Lisäksi perheen kenkäsäilytys ratkesi hyllytettävällä syvennöksellä.

bunkbed_ennen9

Siivous- ja maalaustyöt tehtiin perheen omin voimin.

bunkbed_ohjeet

Kun pohjatyöt olivat valmiit ja syvennös maalattu, paikalle kutsuttiin Joonas Woodysta. Tällaisella luonnoksella lähestyin Joonasta.

bunkbed_ennen8

Ja tässä toteuma – sanoisin 6/5 – sänkyjen pohjaratkaisu oli aivan omaa luokkaansa. En halunnut, että sänkyjen alta näkyy ikävästi kaikki rakenteet, mutta siitä huolimatta pohjan tulee olla hengittävä ja tarpeen mukaan myös siivottava. Joonas kehitti nerokkaat irroitettavat pohjaritilät ja miltei näkymättömät ilmankiertourat patjoille.

Näiden jälkeen taas aloin itse hommiin, maalasin sängyt Tikkurilan Helmi-kalustemaaleilla, ensiksi pohjamaali ja sitten himmeä pintamaali. Työ kävi nopeasti telalla ja pienellä siveltimellä, ja vesiohenteisten maalien kanssa ei edes minkäänmoisia hajuhaittoja.

Lopputuloksesta lisää seuraavassa postauksessa ja tsekkaa IG:stä #projectbunkbed

Pohja ja rakennustyöt // Uno-Group Oy

Puusepäntyöt // Woody

Maalit // Tikkurila

Sähkötarvikkeet // Domus classica

 

 

 

4 thoughts on “Kerrossänky vanhojen komeroiden tilalle // osa I

  1. Moikka!
    Näyttää tosi hyvältä, oot tosi kekseliäs!!
    Oon seurannut jo vuosia sun blogia ja ig:a, mutta on kyllä mennyt ihan ohi tällainen uusi elämäntilanne?

    1. No elämäntilanne on muuttunut tuossa jo pari vuotta sitten, mutta en niinkään huutele yksityiselämän asioita blogissa, pysytään enemmän tällaisessa sisustusmaailmassa 😀 <3

  2. Wau, aivan ihana! Mahtaa lapset olla innoissaan uudesta sängystä. 🙂 P.S. Kirja on jo luettu kannesta kanteen, ensimmäinen rehu on hankittu ja luotto on kova että näillä ohjeilla tämä pysyy hengissä pidempään kuin viikon. 😀

    1. Juu kyllä, aivan liekeissä ovat neidot =) Ja ihanaa kun ostit kirjan, arvostan! Ja laitankin sulle kohta puoliin viestiä toisesta jutusta, stay tuned 😉 <3

Leave a Reply