Lundia classic -kirjahyllyn modaus

lundia13_low

lundia_asennus_low

lundia4_low

lundia9_low

lundia10_low

Esittelin tuossa tovi sitten teille makuuhuoneemme uuden kirjastoseinän. Siitä syystä myös kesäloma on vierähtänyt kierrätyskeskuksilla vanhojen vinyyleiden ja kirjojen parissa. Ei ole nyt tuolla Hämeessä montaa kirpputoria, mitä ei olisi koluttu.

Lupasin edellisessä postauksessa avata hieman tuon kirjahyllyn kokoamis- ja modausprosessia.

Moni teettää kokoseinän kirjahyllyt puusepänverstaissa, mikä ei ole pöllömpi vaihtoehto sekään. Itse kuitenkin kallistuin tuohon Lundiaan ja sen muunneltavuuteen, tuo hylly kun elää ja muuttuu tarpeiden mukaan niin tässä kuin mahdollisissa uusissa kodeissa. Aina voi jatkaa lisää eikä ole pelkoa hyllyjen loppumisesta.

Otimme kirjahyllylle Lundian mittaus-, kuljetus- ja kasauspalvelun – hermoja ja aikaa säästäksemme. Ennen kaikkea halusin varmistua, että kokonaisuus pysyy tukevasti seinässä eikä lasten kanssa satu mitään ikäviä tapaturmia tai hyllyjen romahduksia. Samoin suunnittelussa oli apuna Lundian taitava Erika, joka osasi heti sanoa, mistä osasista saadaan seinästä seinään ja katosta kattoon ja mitä kaikkea muuta on mahista saada. Tuli muuten tältä tietopankilta tikas- ja hyllypituudet kuin apteekin hyllyltä.

Oven yläpuolinen oli haastellisin, Lundian tikasosissa kun mennään kuitenkin tietyillä korkeuksilla. Vakiomenossa olisi voinut ottaa peitelistan siistimään oven yläpuolisen ja hyllyn alaosan, mutta minä en ole peitelistanaisia. Käytin hitusen mielikuvitusta ja modattiin tuo alaosa sitten omin käsin.

Alimmat hyllyt lepäsivät siis omien kannattimien päällä, mutta me irroitimme ne ja työnsimme hyllyt alapuolelta tikasuriin ja porattiin pitkillä ja ohuilla puuruuveilla sivusuunnista tikkaisiin. Keskihyllyyn ei päässyt poraamaan enää sivusta viritettyjen hyllyjen vuoksi, joten se kiinnitettiin neljällä sirolla kulmaraudalla hyllylokeron sisäpuolelta. Tietenkään hyllyn kantavuustakuu ei ole samaa luokkaa kuin alkuperäisessä, joten tällaiset modaukset sitten ihan omalla riskillä. Me laitettiin tuohon kevyet pokkarit ja hyvin on kestänyt.

Kaapiston oikeaan reunaan tulee vielä muutama laatikko ja työpöytälevy, joten mä pääsen kirjoittamaan viherkasvikirjaani ihan omaan lokeroon <3 Ja meillähän alkaa myös isommalla neidillä koulu, on sitten valkata missä läksyt on kivoin tehdä!

Lundia classic -kirjahylly, kokoseinän kokonaisuus (myös laatikot jotka ei vielä messissä) noin 3 000 e, modausosat lähirautakaupasta 9 e.

Photos and styling Susanna Vento

Leave a Reply