Bloggers Tour Spain // BD Barcelona

Näyttökuva 2015-8-26 kello 19.50.32

Näyttökuva 2015-8-26 kello 19.50.19

Näyttökuva 2015-8-26 kello 19.48.01

Näyttökuva 2015-8-26 kello 19.45.29

Melkein olin unohtanut vielä yhden postauksen tuolta Espanjan Bloggers Tourilta. Tämä oli ehkä se erikoisin espanjalainen tuttavuus matkan annista. 70-luvulla perustettu BD Barcelona on epätyyppillinen sisustusalan yritys. Sen perustajat ovat enemmän arkkitehtuuri- ja taidetaustaisia kuin ekonomeja, ja avoimesti myöntävät, että kauneus menee toimivuuden ohitse.
Moni yritys ammentaa oman maansa huippusuunnittelijoiden historiasta. Kuten me Aallosta tai Saarisesta. Espanjassa vastaavasti kaivellaan Gaudin ja Dalín pöytälaatikoita. Voinen sanoa, että tyyli onkin sitten aivan toinen. Luonnollisesti kyseessä ovat myös aivan toiset kulttuurihistoriat ja aikakaudet, mutta kyllä tuo espanjalainen muotoiluhistoria menee niin artsun puolelle. Hitusen on hankala keksiä kohteita (muualla kuin espanjassa) missä vaikkapa noita ovenpainikkeita käyttäisi. Mutta kuten he itse sanovat – Design meets Art. Since 1972.
Mutta toki heillä on uuttakin polvea. Talon tuoreempia suunnittelijoita ovat mm. Jaime Hayon ja Doshi Levien. Jälkimmäisen kampauspöydässä on kyllä jotain silmääni miellyttävää. Muttei kukkaroa.

 

Chandlo, design Doshi Levien // BD Barcelona

 

Bloggers Tour 2015 Spain
#SunnyDays #SunnyDesignDays

 

Leave a Reply