Uusi mökkivessa

huussi4

huussi7

huussi6

huussi5

huussi2

 

No nyt on vessa-askaa, muttei yhtää noloo. Meillä on mökillä ollut aiemmin perinteinen huussi ja tässä kaiken remppaamisen ohella mielessä on ollut siistimpi sisävessa. Toisen kesähuoneen eteiseen tehtiin tilavaraus ja nyt vihdoin saatiin sitten helpotushuone aikaiseksi. Meidän vaatimukset olivat:

– viemäröinti/vesi ei mahdollista
– täytyy toimia ilman sähköä
– täytyy toimia kesällä ja talvella
– ei saa MISSÄÄN TAPAUKSESSA dunkata, kun on sisätilassa ja makuuhuone seinän takana

Tähän wishlistiin löytyi vastaus Kekkilän uudesta Kuivikekäymälästä. Tuo käymälä erottelee kuivat ja märät jätökset, kuivat maatuvat kompostin kautta mullaksi, märät johdetaan letkun kautta erilliseen säiliöön pihan puolelle (katso tuo informatiivinen kuva =). Tuo hajujuttu on se kriittisin varmaan jokaiselle, mutta tässä huusseihin perehtyneenä opin, että kysehän on vain millaisen ilmanvaihdon huussille järjestää. Käsitin Kekkilän kanssa jutellessa, ettei asennusohjeissa kannata oikoa – ei ylimääräisiä mutkia putkiin, hyvät ja pitävät liitokset ja tuuletusputki ihan katolle saakka, niin painovoima hoitaa homman. Ja siis uskallan nyt kirjoittaa tämän postauksen, kun itse käymälä on ollut käytössä jo pari kuukautta. Ei dunkkaa, näin se vaan on. Ja meillä siis ne ilmastointiputket koteloitiin tuonne takaseinän taakse, vietiin vesikaton läpi ja katolla nököttää nyt ihan oma vessapiippu.
Tänä aamuna tehtiin vessasta sitten vielä vähän kivemman näköinen. Tähän meidän kukkivaan mökkityyliin löytyi Värisilmän uusi Jubileum Flora -tapetti. Pari rullaa riitti pikkuvessamme verhoamiseen. Sitten vielä pupujussi seinälle, papruteline ja kuivikeämpäri. Avot. Kelpaa. Ja helpottaa.

 

Kuivikekäymälä 50 l // Kekkilä*

Boråstapeterin Jubileum Flora -tapetti // Värisilmä*

Jänis-juliste // Teemu Järvi

 

*Tuotteet saatu bloginäkyvyyttä vastaan

2 thoughts on “Uusi mökkivessa

Leave a Reply