Uudistus I

kuva6

kuva8

kuva5

kuva9

kuva4

kuva7

kuva2

kuva1

Enää kuukausi niin Habitare? Menikö tämä kesä näin nopeasti. Habitare on aina sellainen kunnon sysäys töihin, pääsee kerralla kiinni sisustusmaailmaan ja kätevästi saman katon alla. Mutta tänä vuonna se kiinnostaa erityisesti. Se nimittäin uudistuu.

Habitaren ja Design weekin aikaan muotoiluskene valtaa kaupungin mitä kekseliäimmät paikat ja Habitare on vuotuisasti hoitanut hommansa Messukeskuksessa – tuttuun ja turvalliseen tapaan. Mutta tänä vuonna toisin. Siellä on uusia alueita, vanhoja on ravistelu ja uudistuksen takana kovia nimiä. Uudeksi Habitare-kokonaisuuden ohjelmajohtajaksi on nimitetty Laura Sarvilinna, joka vastaa Habitaresta kokonaisuudessaan. Laura Sarvilinna tunnetaan designalalla muun muassa Huippu Design Management -managerointitoimiston toimitusjohtajana ja Artekin viestintäpäällikkönä. Uusi The Block on nuorten suunnittelijoiden muotoilukortteli ja sen jurytyksen takana ovat Elina Aalto, Krista Kosonen ja Saara Renvall. Ahead!n taasen on tänä vuonna koseptoinut Muotohiomo. Ja tuossa vain osa, kuulostaa lupaavalta.

No jos Habitare uudistuu, niin minäkin. En ole juurikaan mikään syksysisustaja – tiedäkkö kynttilät, torkkupeitteet, käpertyminen. No tänä syksynä on hitusen toisin. Tytöt lähtivät mökille, niin minäpä pitkästä aikaa kuvasin vähän laajempia paloja kotoa ja tuon meidän uuden maton, jolla tuli aivan toinen tunnelma hetkessä. Aika pienillä jutuilla mausteisuutta, tummuutta ja lämpöä. Syksymatto – se se on. Ja Jalpaikka on rullattu autoon ja pääsee minun seuraavaan Uudistus-kohteeseen. Malttakaas.

 

Habitare Messukeskuksessa 9.-13. syyskuuta #habitare2015

Kelim-matto // CarpetVista

 

 

Varpunen + Habitare blogiyhteistyö toteutettu yhdessä Otavamedian kanssa.

6 thoughts on “Uudistus I

 1. Vau, upea matto! Mäkin oon tässä haaveillut jostain vähän Marokko-tyylisestä matosta skandinaavisen minimalismin rinnalle. Sopii musta hyvin yhteen. Ja kiva että Habitare uudistuu, se on aina ollut jotenkin vähän lame.

  1. Juu joten alkaa tuntua, että kaipaa näihin putopuhtaisiin ja pelkistettyihin sisustuksiin vähän maanläheisyyttä ja eksotiikkaa. Näin se maku muuttuu. Ja Habitare – thumbs up – mä odotan innolla!

 2. Ihanan näköistä! Juuri mietin, että eliminoisinko itämaisen silkkimattomme, mutta tämän inspiroimana taidan vain tuunata sille jonkun uuden paikan.

  Vaan olenko kokonaan missannut marmoripöydän jalkojen vaihtumisen?

  XXX

  1. Juu se sun silkkimatto on helmi, älä nyt hyvänen aika luovu siitä =) Ja Marmoripöydällä on kahdet jalat tunnelman mukaan. Nyt kaipaan siroa valkoista.

 3. Tuo matto on kyllä superhieno. Kenen valmistajan tuo pieni pöytä (kukan alla ja yöpöytänä) mahtaa olla? Juuri tuollaista oon haeskellut jo jonkin aikaa!

Leave a Reply