Huoltovapaa marmori // Cosentino

marmori

marmori2

marmori3

marmori4

marmori5

Tulin välillä piipahtamaan kaupungissa ja tsiisus mikä arkiahdistus. Ja meidän perheeseen on muuttanut vielä banaanikärpäsyhdyskunta. Ei sitten kenelläkään olisi vinkkejä niiden taltuttamiseksi?

Suursiivous on hyvä aloitus kotiutumiseen. Tuossa marmoripöytää hinkuttaessa tuli mieleen yksi Espanjan toureen ihmeistä. Tutustuin sellaiseen yritykseen kuin Cosentino. Se valmistaa pääasiassa erilaisia tasoja ja altaita keittiöihin ja kylpyhuoneisiin. Kävimme muutamassa ravintolassa katsomassa tuotteita livenä ja yksi hurmasi ylitse muiden. Marmoriset pöydät ja keittiötasot, jotka eivät olleetkaan luonnonmarmoria vaan Dekton nimistä sekoitemateriaalia, jossa yhdistyvät samat ainesosat joita käytetään lasin, posliinin ja kvartsitasojen valmistuksessa. Älkää kysykö minulta tarkemmin, mutta kovaa kuin kivi, 110% marmorin näköistä, ei mitään laminaattia tai kuvaprinttijäljitelmiä vaan todellakin marmorin kauneus ja tiiviiden kvartsitasojen helppohoitoisuus. Löysin Suomesta muutamia Cosentinon edustajia, jotka varmasti osaavat vastata tarkemmin materiaali- ja hintatietoihin – minä keskityn vain hehkuttamaan tuota laatua – ja samalla taivastelen sitruunan jättämiä tahroja omassa ruokapöydässä.

Ja sitten kun tämä marmoribuumi tässä laantuu, niin löytyy heiltä muitakin värejä ja materiaaleja. Monica Förster oli juurikin suunnitellut heille Twilight-kynttijänjalkasarjan Dektonista (kaksi viimeisintä kuvaa) – hyvännäköisiä eikä edes marblea.

Helppohoitoiset Dekton marmoritasot // Cosentino

Kalanruotolattia Scalea-luonnonmarmorista // Cosentino

 

Bloggers Tour 2015 Spain
#SunnyDays #SunnyDesignDays

 

3 thoughts on “Huoltovapaa marmori // Cosentino

  1. Tässä hyväksi havaittu vinkki pikku riiviöistä eroon pääsemiseksi:
    Laitetaan lasiin viinietikkaa ja vettä (noin puolet ja puolet) + tilkka Fairya. Sitten vain lasi esim. ikkunalaudalle – tai jos menee feng shuit sekaisin niin vaikka roskiskaappiin hyllylle. Tämä ansa on banaanikärpäsille vastustamaton. Fairy on tärkeä osa: se rikkoo pintajännityksen. Muuten itikat eivät vajoa nesteeseen. Pian voit “ihailla” saalista lasin pohjalla…

Leave a Reply