Bloggers Tour Spain // Expormim

Rottinkia, ah! Pääsimme toureella vierailemaan Valenciassa Expormimilla, yrityksellä joka valmistaa sisä- ja ulkokalusteita ja ennen kaikkea tyylikkäitä rottinkimööpeleitä. Showroom sijaitsi pienessä Moixentin kylässä Valencian ulkopuolella vanhassa postirakennuksessa. Sieltä tuo meidän nasta ryhmäkuva. Ihan vieressä on tehdas, jossa kaikki tuotanto tapahtuu. Pääsin näkemään kuinka rottinkikalusteet valmistetaan ja se oli muuten mahtava kokemus. Yritin saada siitä rottinkipuikon taivutuksesta myös shortin videon, joka löytyy IGstä. Rottinki siis kuoritaan ensiksi ja kiiltävä pintaosa käytetään sellaisen perinteisen punosistuimen valmistukseen – se klassinen venetsiatuolien ja Thonettien ristikkoverkko, tiedätte. Kuorittu rottinkitanko taasen pidettään jonkin moisessa höyryuunissa, jonka jälkeen se on kuin sulaa vahaa. No vähän liiotellusti. Mutta käytkää katsomassa video. Ja toisessa pätkässä näkyy myös kuinka jokainen naruselkäinen ulkosohva ja pikkutuoli punotaan ihan käsin, ei mitään kudottuja verkkoselkiä tai muuta. Mä niin arvostan vielä tuota kotimaassa valmistusta – totally handmade in Spain.
Mun ehdottomat lempparit mallistosta ovat Oscar Tusquets Blancan suunnittelema Fontal, jonka saa myös verhoillulla istuimella (Kvadratin kankaat), Jaime Hayonin Frames sekä tuo useammassa kuvassa oleva Huma Chair by Mario Ruiz. Jälkimmäinen lanseerattiin juuri Milanossa, joten vielä ei näytä löytyvän edes heidän sivuiltaan.
Ja tuonne IG:n tuli jo tiedustelua mistä näitä kalusteita voi saada. Expormim vastasi, että kaikki tiedustelut vaan heille, kyllä tuoleja saadaan halukkaille Suomeenkin saakka: export@expormim.es

Huma Chair and the others // Expormim

Bloggers Tour 2015 Spain
#SunnyDays #SunnyDesignDays

Leave a Reply