Uusi huone

Oletteko ennen rakentanut itse huonetta? Minä en, mutta kohta olen. Meillä on mökillä pihassa vanha lautanavetta. Sen sisällä jo yksi kesähuone, metsästä siirretty hirsisauna, varasto ja entinen puuliiteri. Päätettiin ryhtyä papan kanssa hommiin ja tehdä liiteristä uusi huone. Ostettiin naapurilta kakkosnelosta. Ja toinen rakennusmestarinaapuri pyydettiin pistäytymään, että mitäs tässä nyt tulisi tehdä. Varmistettiin vinkit vielä lähiRautiasta, siellä on nimittäin sellainen reiska, että kun hän jää paikasta eläkkeelle, vie hän mukanaan aikamoisen osaamisen. Ihan vaan verrattuna siihen, kun yleensä käy tuolla pääkaupunkiseudun rautakaupassa, niin liian usein osaamisen suhteen myyjät voisivat olla yhtä lailla töissä urheiluliikkeessä. No joo, mutta siis näillä puolen tunnin pikakursseilla hommiin. Ja katsokaa hitsikka, meillä on jo nyt tuolla kaksi seinäelementtiä tehtynä, katon ja lattian koolaukset, ymmärrys tuulensulkulevyyn, ekovillaan ja ilmansulkupaperiin. Mahtavaa hommaa! Tälle kuulkaas jää pikkusisustelut varjoon.

5 thoughts on “Uusi huone

  1. Ihanaa! Itse juurikin eilen haaveilin tuosta samasta hommasta oman vinttimme suhteen, mutta tilana se sen verran haastava että pakko pyytää joku asiantuntija eka paikalle. Mutta sitten! Ai että, se on niin kiva fiilis kun saa uuden tilan uusilla pinnoilla 🙂 Hyvältä näyttää ja plussaa käyttämidtänne matskuista! 😉

  2. Joo, kyllä välillä mietin että millä kriteereillä helsingissä palkataan rautakauppaan töihin! Mutta hienolta näyttää sielä, ja hyvä että on asiansa osaavaa apua!

  3. Onpa siististi tehty vaja! Pakko kysyä kun tietotaitoa ei ole. Onko seinissä, katossa, lattioissa samat materiaalit ja järjestys: runko, tuulensuojalevy, koolaus, eristelevy, tervapaperi, haltex/vaneri/lattialaudat? Entä ilmarako?

Leave a Reply