Varpunen + Volkshotel + Bloggers tour

Täällä ollaan todella lomalla, mutta välissä kesälomamatkaajille yksi hotellivinkki. Siis jos Suomen suvi ei riitä. Amsterdamiin aukesi kesäkuun lopussa uusi Volkshotel, joka on remontoitu vanhaan 1965 rakennettuun toimistotaloon. Kyseinen rakennus toimi tätä ennen yli 40 vuotta sanomalehtitalona ja edusti tyylillä aikakautensa modernimpaa arkkitehtuuria. Valkoisen julkisivunsa vuoksi nimetyssä ”White swaniissa” on myös vallan kelpohintaiset yöt, kahden hengen huone 79 e. 

Se miksi minä täältä mökiltä välillä hotellista kerron, on että matkaan itse tuonne lokakuussa. Siitä silloin ja monesta muusta Amsterdamin ihmeestä lisää. Vuosi sitten vauvailin ja jouduin sanomaan ei kutsuun, johon nyt on paremmat mahkut. Olen hypännyt Bloggers tourin kyytiin ja tiedossa siis silloin tällöin sisustamisten, töiden ja mökkelyn lisäksi muotoilu-uutisia eri puolilta Eurooppaa. Minun silmillä sitäkin sorttia siis.

////

 Volkshotel has a rich past that deserves to be recognised. For 42 years it belonged to De Volkskrant – one of the biggest, most progressive Dutch newspapers. After the newspaper moved out, the empty building transformed. The building is designed by Rotterdam based architect agency Kraaijvanger and opened it doors in 1965. At that point, it’s Holland’s most modern newspaper building. The renovation started in summer 2013 and 27th June 2014 the hotel opened its doors. Volkshotel is a place where everyone is welcome to come to drink, work, eat, meet and sleep.

Pictures Mark Groeneveld (indoor) and Leonor von Salisch (outdoor) / Volkshotel

*Varpunen + Bloggers Tour blogiyhteistyö

Leave a Reply