Vielä ehtii sima

4 l vettä
500 g fariinisokeria
2 sitruunan mehu, kolmas viipaleiksi
pikkurillin pään kokoinen tuorehiivanokare
pullotukseen sokeri ja rusinat

Keitä puolet vedestä ja kaada fariinisokerin päälle. Lisää loput 2 l ja kahden puristetun sitruunan mehu. Anna jäähtyä kädenlämpäiseksi. Liota hiiva pieneen nestetilkkaan ja kaada joukkoon. Laita sitruunaviipaleet ja jätä huoneenlämpöön 1 vrk.
Pulloihin ripaus sokeria, muutama rusina ja sima perään. Huoneenlämmössä ennättää vielä vapuksi, kolmessa päivää pitäisi rusinoiden nousta pintaan ja juoma valmista.

Coco-kangas // Pia Wallen
Puinen reikäkauha // torituliainen
Hackmannin kesäkattila // Iittala

5 thoughts on “Vielä ehtii sima

  1. Sima on joka kerta kyllä sellainenkin arvoitus että. Pullotin viikko sitten (jotta valmistuisi pojan huomisille synttäreille) ja laitoin viileään kellariin. Eikä tapahtunut oikein mitään kuuteen päivään. Aika laiskan oloisesti rusinat yrittävät nousta. Tänään paniikissa sitten simat lasitetulle parvekkeelle, jossa lämpötila nousi varmaan 40 asteeseen.. toivottavasti tilanne pelastuisi edes osittain.No jos sima ei onnistu, niin toivotaan, että munkit. Ovat kyllä pettämätön juhlakaksikko, joten saisi onnistua molemmat.oho. Tulipa monta sanaa simasta.Kauniiseen lasitönikkään olet omasi tehnyt!

    1. Peukut pystyyn, että rusinat nousee. Mä olen lukenut, että viikossa nousee jääkaapissa, 3 vrkssa huoneenlämmössä. Kyllä ne salettiin huomenna sulla jo kelluu. Ja totta vie – lyömätön yhdistelmä lämpimien munkkien kanssa. Mä taas törttöilin viime vappuna munkkien kanssa, kun hölmönä tein paistotalkoot edellisenä iltana, löin näpeille kaikkia tuoreita munkkieja näpisteleviä. Seuraavana päivänä oli sitten iso lautasellinen nahkeita kylmiä rinkilöitä, joihin ei ees sokerit tarttunut. Tänä vuonna saa syödä HETI.

  2. Minä laitoin torstaina siman tulemaan, mutta mulla ei ollut rusinoita. Voikohan pulloihin heitellä jälkikäteen rusinat?? Kiva siman valmistusastia sinulla.

Leave a Reply