Sen seitsemän sinistä

Tovi sitten ilmestyi jälleen Design Forum Finlandin kustantama Yearbook. Joka toinen vuosi julkaistava kirja kertoo alan uusimmat trendit ja tapahtumat, ja on ehdottomasti suomalaisen nykymuotoilun tunnetuin kansainvälinen vuosikatsaus. Finnish Design Yearbook 2014–2015 on nyt kirjasarjan viides ja koko pakettihan on suomalaisesta muotoilusta kiinnostuneille aivan loistava työkalu.
Vuosikirjoja yhdistää sininen väri, mutta muuten vaihtuvalla ulkoasunsuunnittelijalla on pitkälti vapaat kädet tehdä kirjasta oma taidonnäyttönsä. Kuvastaa kirjat siis muotoilun rinnalla myös hyvin ajan graafista tyyliä. Ulkoasuja ovat suunnitelleet mm. Muotohiomo, Dog design, Kokoro&Moi, uusimman teoksen takaa löytyy brändisuunnittelutoimisto Werklig. Kirjassa on mm. seitsemää eri sinistä ja jokaisesta sävystä tehty oma kansi, joten niistä voi valkata mieleisimmän pöydälle. Hyvä idea. Kirjassa on myös useampaa paperilaatua, joten tuntu vaihtelee matkan varrella. Tämänkertaisen vuosikirjan toimitti Liisa Jokinen.
Kiitos Werkligin, kiitos Design Forum Finlandin, kun kutsuivat minut rakentamaan aiheeseen liittyvän ikkunanäyttelyn. Teollisuuskeskuksen ikkunoissa esitellään nyt kevään ja kesän aikana suomalaista muotoiluosaamista ja työtä. Toisessa ikkunassa on näyttelynomaisesti vuosikirjan tuotteita, toisessa taasen Werkligin työtä ja luovaa prosessia.

Aki Choklat for Lahtiset -kengät, design Aki Choklat, Lahtiset.
Beth Jeans, design Anniina Nurmi, Nurmi Clothing.
Innolux Candeo-valaisin, design Katriina Nuutinen, Innojok.
Carry-laukku, design Aalto + Aalto, Save the C.
Graafinen suunnittelu. Käytännöt, tekniikat, strategiat. Kirjoittanut Johannes Ekholm.
Iinou-tuoli, design Jouni Leino ja Teppo Vahteristo.
Joel-takki, design Antti Laitinen & Jarkko Kallio, Frenn.
Kaste-kylpytakki, design Anu Leinonen, Lapuan Kankurit.
Lavitta-tuoli, Poiat.
Levels-valaisin, design From Us With Love, One Nordic Furniture Company.
Mass Produced Individualism -valaisin, design Iina Vuorivirta.
Musta5101 -tiskiharja, Zinoti.
Upload-kaiutin.
Sarjaton, design Aleksi Kuokka, Harri Koskinen, Musuta & Samuji, Iittala.
Sääpäiväkirja-lautanen, design Aino Maija Metsola & Sami Ruotsalainen, Marimekko.
Unmonday 4.3L -kaiutin, Aivan.

Yhteistyössä: Tikkurila, Cmykistävä, 1Store – Apple Premium Reseller ja Double-pukkijalat (design Jussi Takkinen)

Finnish design yearbook 2014-2015 / 36 e / Design Forum Shop. 
Ikkunanäyttely elokuuhun saakka, Teollisuuskeskus, Unioninkatu 11

Leave a Reply