Sitapurista saapunutta

Viime viikolla oli Helsingin Pitäjänmäkeen saapunut paketti Sitapurista, Intian koillisosista. Menin äsken kurkkaamaan paketin sisällön, ai että tuntui mahtavalta!
Osallistuin jokin tovi sitten Annon mattokilpailuun ja minullehan kävi niin onnellisesti, että voitto tuli kotiin. Olihan se aivan huippu-uutinen, ensinnäkin voittosumma, mutta vielä mahtavampaa on saada oma suunnittelema tuote tuotantoon suurelle yritykselle ja toivottavasti jatkossa oikeasti moneen suomalaiseen kotiin. Piirtämäni malli oli lähetetty voittokahvitusten siivittämänä Hafizia-kutomolle ja tänään pääsin näkemään heidän toteutuksensa. Nappisuoritus!

Jalpaikka on 100% villamatto, joka kudotaan käsin Intiassa, sertifikoidussa, eettisesti asiat kunnossa olevassa kutomossa ja miesvoimin. Mattojen kutominen kun on tuolla Intiassa miesten työtä. Jalpaikassa yhdistyvät karjalaisista perinnetekstiileistä, käspaikoista tuttua graafista kuviointia sekä nyt niin haluttujen marokkolaisten mattojen fiilistä. Itse olin kaivannut jo pidempää sellaista skandinaaviseen kotiin passaavaa ja pohjoiset juuret omaavaa villamattoa – modernia ja vaaleaa versiota 60-lukulaisista tummanpuhuvista graafisista villamatoista. No nyt saan sellaisen, ihan ite tehtynä.

Jalpaikkaa tulee mustavalkoisen lisäksi tummanvihreällä ja viininpunaisella kuvioinnilla. Tuo kylmä vihreä on minusta juuri niin namu varsinkin tuohon havunoksaruudutukseen! Mattoa kudotaan kolmessa koossa, kaikki niin sanottuja keskilattiamattoja eli olkkariin, makkariin, ruokailutilaan, lasten huoneeseen ja tietenkin vielä maalle ja mökeille.
Tänään kun sanoin mattomalleille ookoo, alkavat kutomapuut hakkaamaan ja elokuussa on odotettavissa ensimmäinen mattoerä myyntiin saakka. Kiitos Anno, kiitos Hafizia ja kiitos te mahdolliset ostajat. Nyt on ilon päivä.

26 thoughts on “Sitapurista saapunutta

  1. Wow! Onnea! Täytyy sanoa, että matto näyttää luonnossa vielä paremmalta kuin osasin dekossa julkaistun kuvan perusteella odottaa! Hieno on! Onnittelut 🙂 Jännää päästä sitten loppuvuodesta ihailemaan ihan kaupoille tätä!

  2. Hyvältä näyttää! Mitkä mattojen koot siis tulevat tarkalleen olemaan, meillä olisi tarvetta melkeinpä 200×300 matolle, ehkä hieman pienempikin voisi riittää.

Leave a Reply