Runotyttö

Piipahdimme viikolla pitkästä aikaa kirpputoreilla ja katsokaapa mikä vekotin tuli vastaan. Täällä kodissa haaveillaan kunnon espressolaitteesta, mutta ennen kuin sellainen saadaan hankituksi, ajaa tuo maailman ihastuttavin retropeli asian. Ja uskokaa tai älkää, sillä tulee aivan kelpo espresso. Maidonvaahdottamista pitää vielä harjoitella, mutta kyllä siitä sentään lämpimän maidon saa. Aika gresinhauska laite ja 10 e. Sehän on parin kahvikupin verran.
Toinen asia on minun uusi harrastusyritys. Oletteko koskaan lukeneet runoja? Ihan niinkuin tosissaan, en tarkoita mitään sinäminä kamaa. Olen todennut, että kustantajien kauneimmat kirjat ovat ehdottomasti runokirjoja. Ja jotta niitä voisi hankkiä silmän iloksi, on siis aloitettava niiden lukeminen. Onpa se vaikeaa, varsinkin lapsiarjessa. Pienellä kokemuksella vertaisin sitä hitusen meditaatioon, on pakko hiljentyä, pysähtyä ja keskittyä, jotta pääsee päämäärään, ymmärtämään asian niiden rivien välistä. Katsokaa nyt tuota Pääskynen ja lepakko -kirjaakin, oletteko kauniinpaa aikoihin nähnyt. Minä yritän tulkata sisältöä kahvikupillisen ääressä.

Hyvää ystävänpäivää rakkaat lukijat!

Espresso & cappuccino bar // fleamarket find
Pauliina Haasjoki: Pääskynen ja lepakko // Otava

14 thoughts on “Runotyttö

 1. Todella sympaattinen kirpparilöytö 🙂 Runokirjat tosiaan ovat kauniita ja vaativat oman keskittymisen, mutta antavat paljon ajattelemisen aihetta. Hyvää ystävänpäivää sinne myös!

 2. Meillä on kotona sellainen satunaninen tapa, että isi lukee iltapalalla pojille iltarunon. Joskus kun hyvä lasten runokirja löytyy, luetaan runo per ilta. Sitten pidetään taas taukoa. Hyvää ystävänpäivää Suski!

  1. Hyvää ystävänpäivää Naku <3 Ja ihana tapa, tuohan on fiksua vanhaiskasvatusta. Itse asiassa onhan meilläkin luettu joitakin lastenrunoja, Allakka pullakka on ollut aivan suksee. Kun vain ei lopettas sitten siihen lasten runoihin vaan osaisi jatkaa läpi nuoruudenkin, niin siitähän voisi tulla vaikka tapa.

 3. Luen runoja enemmän kuin kirjoja, juuri siitä syystä että pidän niiden tuomasta pohdiskelusta. Runot muuttavat merkitystään eri elämäntilanteissa, auttavat tarkastelemaan elämä, maailmaa, rakkautta uudelta kantilta.

 4. Hieno kone! :)Mitä ruokapaikkaa suosittelisit viikonloppuna iltapäivän ruokailuun?Kiitti, jos ehdit vinkata :)Hyvää ystävänpäivää!

  1. Ootteks käyneet Sandrossa, se on Linjoilla? Tai sitten en ole vielä itse käynyt, mutta Punavuorenkadulla on entinen Lupolo nykyään joku Maja cafe tms., tuttu kehui sen brunssia, lounaasta ei toetoa. Ja Putte'sin pitsoja ei voita mikään <3

  1. Juu ja totta tosiaan, hyvin kuvailtu tuo 80-lukulainen tulevaisuudenoptimismi. Sitä se tosiaan huokuu =) Olkatoppauksilla pehmennetty nahkatakki vaan tuolin selälle ja kahvin tekoon. Jeh!

 5. Aivan sympaattinen tuo masiina! Mulla joku sen kaveri, kirpparilöytö kans, oikeen kunnon retro yleiskone. Ja se taikinan pyöräyttää, vaikka välillä ikäänsä huutajaakin. Hyvää ystävänpäivää Runotytölle <3

 6. Kiitos murunen <3 Ja sympaattinen on muuten oikea sana juuri tuolle laitteelle, siinä se vanhus yrittää parhaimpansa ettei vaan joudu nurkkaan pölyyntymään.

Leave a Reply