Punainen joulu

Tänä jouluna luotan perinteiseen: luontoa, puuta, pärettä, väreissä vihreää ja punaista. Minulla on kotona astiasarjana vihreä Teema, siis se tumma tealgreeniin vivahtava vihreä. Joinain vuosina se ei tuntunut lainkaan hyvältä idealta ja noiduin että miksi en nuorena alkanut keräämään ihan vain valkoisena. No nyt ei kaduta. Onhan se niin hieno väri, jota ei monesta muusta löydä. Väri on miltei jo muodostunut omaksi käsitteekseen – “sellainen Teeman tummavihreä, kyllähän sä tiedät”. Mutta mites on punaisen laita, löytyykö sieltä punaisen Teeman keräilijöitä ja mitkä ovat olleet fiilikset vuosien varrella? Nyt jouluunhan se käy kuin nenä päähän, mutta miten on mennyt vuosien varrella. Ostakaa rohkeasti väreissä sanon minä, ainahan niitä voi yhdistää sen varman valinnan valkoisen kanssa.
Sitten vielä yksi joululahjavinkki lapsille. Tietyssä iässä ruokapöydästä pitäisi löytyä ne prinsessat tai carsit, mutta jos äiti ei niihin ihan hirmusti lämpiä, niin ehdotan meillä hyväksi todettua kompromissia. “Aikuistenastiastoista” löytyy kuviomaailmaltaan lasten makuun passaavia, arvonsa pitäviä ja halutessa tulevaisuudessa jatkettavia astiasarjoja. Kyllä se kaakao uppoaa hyvin Taika, Korento, Hetkiä, Satumetsä tai Piilopaikka-astioista, ja otappa vielä espressokuppikoossa, niin salettiin sopii pikkuisille. Ihanaa joulun odotusta teillä kaikille!

Crimson Christmas

This Christmas I will go with tradition: nature, wood, plywood and green and red in colours. As tableware set, I have the green Teema that has a shade of dark teal green. At times, I have cursed that I bought the green colour and regretted why I didn’t start collecting the white. Well, I don’t anymore. The green colour is so exquisite and unique that it is almost a concept of its own: ‘The teal green Teema, I’m sure you know the type.’ But what about the red one, is there anybody who collects the red Teema, and what are your thoughts on it? Obviously, it fits Christmas like a glove, but what about other uses? I say, be brave and by in colour, because you can always combine it with the ever lasting white.
Then, a final X-mas gift idea for the kids: as we all know, at a certain age there should be themes like the Princess or Cars at the table for the kids, but if this seems too difficult to cope with, you can always use our well tried compromise. The so called ‘adult tableware sets’ include patterns and styles that suit kids as well and thus they hold their value and they can be collected also in the future. Hot chocolate will taste just as yummy from the Taika, Korento, Hetkiä, Satumetsä or Piilopaikka dinnerware. Choose these in the espresso cup size and you can’t go wrong. I wish you all a lovely Christmas time! 

Teema-astia // Teema-tableware // Iittala
Taika-muki // Taika mug // Iittala
Lantern-valaisin // Lantern light // Iittala 
Maruni tuoli // Maruni chair // Aero 
Harri Koskisen suunnittelema Meno-huopakassi // Meno bag made of felt // Iittala 
Sarjaton-astiat // Sarjaton tableware series // Iittala 

Varpunen meets Iittala -blogiyhteistyö 4/4

8 thoughts on “Punainen joulu

  1. Meillä on valkoista ja tummanvihreää Teemaa. Punainen on kaunis, mutta mielessäni se on sidottu jouluun, enkä pääse siitä yli!Ihan huikeita juttuja sinulla taas. Sommitelmia.Hyvää joulun odotusta myö sinulle.

  2. Vihreä teema on meidän kodin lemppariastiasto. Väri jaksaa miellyttää vuodesta toiseen. Hyvä kakkonen on Ruska. Pojat tykkäävät Piilopaikasta kovasti. Onneksi, sillä Autot, Lentsikat yms on äidille täysin nounou.Ihania kuvia taasen!

  3. Meillä on keltaista teemaa, ja se on suuresti hetkittäin monta kertaa ottanut päähän. Mutta kun se on sitä vanhaa Arabian aikaista niin ei siitä voi luopuakkaan. Mutta keltaista, tipun keltaista, oih why?!

  4. Teemoina valkoisia lautasia ja isoja kahvikuppeja, vihreänä viilikupit. Muuten kaapillinen ihanaa Kiltaa sen kaikissa upeissa väreissä. Niillä kattaessa ei tule edes mieleenkään, että eriväriset kipot ja kupit riitelisivät keskenään, niin taidokkaasti Franck värit keskenään sopiviksi suunnitteli.

  5. Meillä on ihan valkoista ja mustaa teemaa yhdistettynä bottnaan. Simppeliä – minä tykkään! Ja kiitti tuosta espressokuppikoon vinkistä 🙂 kauniita sommitelmia, kuten aina.

Leave a Reply