Varpunen + Iittala

Vihdoin pääsen laittamaan teille näkysälle viime keväisiä puuhia. Muistatte kun Iittala lanseerasi  ihastuttavia kodin sisustustuotteita astioiden rinnalle: valaisimia, säilytysvakkoja, huopakasseja sun muita. Pääsin sneak peakaamaan niitä viime keväänä Rillan ja Minnan kanssa tämän joulun yhteistyön tiimoilta. Teimme jokainen oman näköisiämme ja jouluteemaisia kuvauksia Iittala-kodissa ja nyt niitä joulufiilistelykuvia on siis tulossa iloksenne jouluun saakka x 4. Kutsuttakoot tätä vaikka sitten Varpunen meets Iittala  -joulukalenteriksi. Toivon sen tarjoavan teille koristelu- ja kattausideoita, apua joululahjapaniikkiin tai ainakin roppakaupalla jouluista tunnelmaa.
Elina ja Klaus Aallon suunnittelemia Vakka-vanerisäilyttimiä, 45 x 15 x 30 cm, 169 e ja 45 x 23 x 30 cm, on saatavilla valkoisena ja puunvärissä ja alaosan erivärisillä tehosteilla. Osta yksi lehdille tai langoille, kokoa useampi torniksi tai vinkeäksi avohyllyköksi. Jos jouluvalmisteluissa piisaa ylimääräistä aikaa, tulosta puuviilukuviota paperille, leikkaa suikaleiksi ja näprää joulunauhaa iltojen ilona. Aatoksi ennättää aika monta metriä. Sisustuksessa marmori on palannut, mutta niin on myös harmaa Teema. Kunnon kasarikattauksestahan nämä molemmat jo löytyivät, tänä jouluna tunnelmaa pehmennetään puulla ja päreillä. Nyt vaan kirppikselle etsimään ne marmoriset sirottimet tai vähintäänkin ne pyöreiksi hiotut tuikkukynttilänjalat. Tänä jouluna myös Harri Koskisen Lantern-lyhdyt saivat sähäkät siskot. Lanternia saa siis myös valaisimina, korkeudet 25 ja 60 cm, pienempää saa myös superstylessä konjakinvärisessä lasissa.

Finally, I get to show you what I’ve been busy with last spring. You are all probably aware that Iittala has launched new adorable home interior pieces in addition to cookware: lights, lanterns, plywood boxes and bags made out of felt for home storage etc. Lucky me, I got to have a sneak peek at the products with Rilla and Minna, due to our upcoming collaboration this Christmas. Each of us did 4 personalized photo shoots with a Christmas theme at Iittala-home. I will pave the way to Christmas with these feel-good-photos by posting them here for you. The ‘Varpunen meets Iittala’ -Christmas calendar, if you like. I hope it will give you tons of ideas for decoration, Christmas sitting & setting, ease your X-mas shopping panic or at least bring you bags full of Christmas spirit.

Vakka plywood boxes (45 x 15 x 30 cm 169 e and 45 x 23 x 30 cm 199 e) designed by Elina and Klaus Aalto can be bought in white or wooden colour with contrasting bottom parts. Buy one for magazines or weaving yarn or pile several boxes on top of each other to make a tower – or a cool shelving unit. If you have extra time on your hands before Christmas, you can print the plywood pattern onto paper, cut it in stripes and make jolly Christmas ribbons. I bet you’ll have many meters by Christmas. In home decor, the 80’s marble is back, but so is grey – as we see in Teema. At Christmas, the atmosphere is softened with wood and shingle. So, now it’s time to head to the flea market in search for those marble shakers or the smoothly round ground candleholders at least. The lantern candleholders by Harri Koskinen also got some jazzy sisters this Christmas. These lanterns are also available as lights, in 25cm and 60cm height, the smaller one is also available in a super stylish cognac-colour.

Lantern-valaisimet // Lantern lights // Iittala
Essence Plus -kuohuviinilasit itsenäisyyspäivän kilistelyille // Essence Plus glasses // Iittala
Marmorikulho // marble bowl // flea market find
Marmorilaatta // marble tiles // Bauhaus
Koristenauha // garland // DIY 

Varpunen meets Iittala -blogiyhteistyö 1/4

8 thoughts on “Varpunen + Iittala

  1. Oi kuinka kaunista ja harmonista! Tuo valkoisen, harmaan ja puun yhdistelmä toimiin niin hyvin! Erityisesti tuo toinen kuva on ihan täydellinen! En tiedä kaipaanko tänä jouluna niinkään sitä punaista ympärille, tai ehkä vain vähän viinipunaista… Mielenkiinnolla jään odottamaan teidän kaikkien tuleviakin postauksia aiheesta! 🙂

Leave a Reply